Amanida tèbia amb pedrers d'ànec confitats i fruits de tardor
Dia 22, toca publicar recepta pel repte Color y Sabor de Temporada. Aquest mes he triat l'ingredient salat i he fet una amanida amb canonges, una amanida molt tardorenca, i una mica afrancesada .. a veure què us sembla.
Necessitem:
Tallem la poma a rodanxes ben fines i la posem en un bol amb aigua ben freda i el suc de mitja llimona.
Tallem les figues a talls ben fins, com si fos per fer carpaccio
Agafem les fulles d'enciam ben blanques i les tallem en juliana, no massa petita.
Tallem el pedrer a talls ben fins i petits i l'escalfem lleugerament en una paella amb una mica del mateix oli de la llauna.
Fem una vinagreta amb la cullerada de vinagre, la de melmelada i un bon raig d'oli.
Necessitem:
- Una poma àcida
- Dues figues
- Uns quants gerds (jo en tenia de congelats de la darrera vegada que en vaig collir a la muntanya)
- Una mica d'enciam de fulla molt blanca
- Un grapat de canonges
- Un gésier (pedrer) d'ànec confitat
- Una cullerada de melmelada de figues
- Una cullerada de vinagre de Xerès
- OOVE
- Sal
- Vinagreta de poma Borges
Tallem la poma a rodanxes ben fines i la posem en un bol amb aigua ben freda i el suc de mitja llimona.
Tallem les figues a talls ben fins, com si fos per fer carpaccio
Agafem les fulles d'enciam ben blanques i les tallem en juliana, no massa petita.
Tallem el pedrer a talls ben fins i petits i l'escalfem lleugerament en una paella amb una mica del mateix oli de la llauna.
Fem una vinagreta amb la cullerada de vinagre, la de melmelada i un bon raig d'oli.
I ja podem muntar el plat:
A sota fem una base de rodanxes de poma.
Al damunt hi posem l'enciam blanc, els canonges, els gésiers i els gerds.
Pel voltant hi anem col·locant els talls de figa, com si féssim un mandala.
Ho amanim amb una mica de la vinagreta de figues, o, si volem que sigui una mica més fresqueta la podem amanir amb vinagreta de poma BORGES.
I aquí teniu...una amanida molt completa, amb aires francesos, aprofitant els gésiers confitats que vam portar aquest estiu de Tours.
Para mi sin pato, que lo demás queda fantástico.
ResponEliminaUn saludito
Una amanida, amb molts de colors i un gust bonissim.
ResponEliminaQuina combinació tant bona! Haurem de provar-ho.
ResponEliminaPetons.
Una ensalada gourmet, me encanta la presentación y seguro que es un manjar. Un besazo.
ResponEliminaTodo un plato muy completo, lleno de sabor y color, muy bueno.
ResponEliminaBesoss
Això és una amanida de luxe! Els pedrers d'ànec confitat són la meva debilitat i amb aquests sabors combinats, quina cosa més bona!
ResponEliminaPetons i bon diumenge,
Palmira
Ostres, em sembla que amb els pedrers d'ànec no podria! Fa molts anys que no en menjo i sempre ho feia mig obligada. Però val a dir que l'amanida fa molt goig. Potser al ser confitats...
ResponEliminaSigui com sigui, la versió vegetariana segur que també és la bomba! :)
Petons
Una preciosa i deliciosa amanida! Una exhibició de color!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Estas pujant el nivell "Dolçeta" 😉
ResponEliminaPetons
Qué rica ensalada, no la he probado con los higos y mira que me gustan. Me llevo un poquito. Besitos y feliz día :-)
ResponEliminaUna amanida de luxe!!! M'agraden tots els ingredients y textures que has utilitzat, miraré de trobar els pedres d'ànec confitats, segur que son una delicia.
ResponEliminaPetons i bon diumenge!!
Estas ensaladas con frutas me pierden, son una delicia para el paladar y la vista.
ResponEliminaUn abrazo
Clara
Una bona opció d'amanida que anoto. I quan no hi hagi figues què et sembla que hi podem posar?
ResponEliminaPotser maduixes Sara! I la vinagreta de maduixa.🍓🍓🍓
EliminaPtnts
Glòria
A una buena ensalada como esta soy incapaz de decir no. Buenísima.
ResponEliminaUn beso.
Quin goig que fa,m'encanta la combinació de sabors!
ResponEliminaClara
Qué presentación tan bonita que tiene esta ensalada, además de que tiene que estar riquísima con esa combinación de ingredientes!!
ResponEliminaUn beso
Caram quina amanida, ara que s'acaben les figues i l'ensenyes!!!! Et faré creu i ratlla!!! Quina delícia! Pttns
ResponEliminaHola!! una combinació ideal de tardor, canonges i fruites tot sabor i color, m'agradat molt :) ptnts!!!
ResponEliminaQue buena, variada y colorida ensalada tibia te has montado, fantástica!!
ResponEliminapeto
Soy una apasionada de las ensaladas y esta que has hecho tiene que estar riquísima con esa variedad de sabor y color, me encanta!!! La presentación y las fotos de 10!!
ResponEliminaUn bst.
Hola M. Glória, me encantan las ensaladas y esta con tanta variedad de colores y sabores ya se me está apeteciendo.
ResponEliminaMuchas gracias por pasarte por mi blog y dejarme un comentario. Me he dado una vueltecita por aquí y me gustan mucho tus recetas, así que quedo por aquí.
Besos.
Me ha gustado mucho!!! Vamos que hasta los que dicen que no les gustan las ensaladas seguro que dejarán el plato limpio. Un beso
ResponElimina