Aperitiu de foie amb figues confitades
Facilíssim de fer i quan ho portem a taula fa festa grossa!
Necessitem;
- Un tall de foie mi-cuit per persona
- Una figa confitada per persona
- Una llesca de pa d'espelta integral , tallada a la mateixa mida que el foie.
- Sucre
- Escates de sal grossa
Una miqueta abans de portar-ho a taula posem una culleradeta de sucre damunt el foie i ho cremem amb el bufador, hi posem unes escates de sal grossa i unes gotetes del suc de les figues per damunt i ja ho tenim a punt!
I si és tan senzill i tan bo, i hi ha qui em diu que fer el foie a casa també és molt facilet i em tempten amb les seves receptes, potser m'animaré i ho faré de tant en tant, per convertir qualsevol dia en una festa grossa, que sempre està bé obrir una ampolla d'un bon vi i celebrar que avui és avui, no us sembla?
Mireu aquestes receptes i ja em direu que no us agafen ganes de fer mi-cuit a casa
Ara només em cal trobar un bon fetge d'ànec, perquè vull fer les dues !
Mireu aquestes receptes i ja em direu que no us agafen ganes de fer mi-cuit a casa
Ara només em cal trobar un bon fetge d'ànec, perquè vull fer les dues !
Vinga, animat, que no porta gens de feina per el resultad que te. I si el trobas sense venas, ni tu pensis. He mirat el de la Montse i tambè està molt be. Inclòs tambè es pot fer a la sal, la meva germana el fa aixis. Faigis el que faigis el resultat es el mateix. Com fiu la Montse, es important macerar lo amb un bon brandy i el dolç li va de maravella 😉
ResponEliminaPetons
Una tapita que es toda una delicia.
ResponEliminaGlòria, gràcies per fixar-te en la meva recepta. La veritat que és molt fàcil de fer i queda realment molt bona.
ResponEliminaLa recepta de la Manu, és una altra opció, feta en tarrina.
Un cop fet el foie, el pots congelar perfectamentament. Jo en faig un cop l'any i en tinc sempre al congelador.
Trobaràs uns fetges d'ànec de gran qualitat a la Fire de Bourg-madame, els dies 28 i 29 d'octubre.
Caram, quin goig!!!
ResponEliminaClara
Quina combinació tant bona! Haurem de provar-ho i també fer el foie a casa com la Montse i la Manu. El foie em fa pensar en la novel.la del Xavier Bosch " Algú com tu"
ResponEliminaEstic segurísima de que triunfa!!! A casa meva els encanta el foie, de fet quan anem als pirineus francesos sempre aprofiten y carreguen per uns mesos, i amb les figues confitades que vas publicar que a més ara son de temporada, es una boníssima ocasió.
ResponEliminaFacilìssim de fer i bonissim de menjar.
ResponEliminaUn aperitivo muy bueno yo diria casi merienta,tiene una pinta con el pan moreno que da envidia.
ResponEliminaUn beso
I tant que és festa grossa!! una pinta genial!
ResponEliminaMMmmm....un luxe d'aperitiu! De festa grossa!
ResponEliminaSí, senyora...hem d'aprofitar qualsevol ocasió per fer una bona celebració!
Petonets,
Olga
Una recepta de dies de festa!! Quina bona pinta i la combinació de sabors i textures em sembla ideal. El foie mi cuit no es gens difícil, el més difícils es treure tots els nervis!
ResponEliminaPetons
Palmira
Hola Gloria. Como no sé si lo sabes te diré que el foie es una de las cosas que no puedo probar, es superior a mis fuerzas jj. He vivido algunos momentos desagradables al saber que formaba parte de un plato y he tenido que hacer maravillas para dejarlo jj.
ResponEliminaLo que no dejaría sería el higo ya que es una fruta que me encanta.
Un abrazo.
Una combinación perfecta y deliciosa.
ResponEliminaUn abrazo
Clara
Ostras Gloria y tanto que es festa grosa! Tremendo de bueno¡
ResponEliminapeto
uau, quin aperitiu més bo, la combinació del foie amb les figues confitades és una delícia, m'encanta!!!! Petons :)
ResponEliminaTodo un manjar, qué rico!! besos
ResponEliminaUna receta 10.Muy sabrosa para el finde.Bs y buenas noches.
ResponEliminaUna perfeta combinación. Seguro que está de lujo. Un besazo.
ResponEliminaBo no, boníssim!! quin luxe d'aperitiu! petons
ResponEliminaUn entrante delicioso, me encanta el foie.
ResponEliminaTodo un lujo esta entrada.
Cariños y buena semana.
Kasioles
Una tapa de relujo ademas de estar de muerte relenta.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Ohhh pero qué bocado tan exquisito, sencillo pero inmejorable
ResponEliminaPetons!!