16.1.13

Magdalenes d'anís (24)

Ser de lletres vol dir que a casa hi tens llibres, a vegades moooolts llibres. I si a més hi ha algú que és historiador aquests llibres poden ser antics... i si aquesta tradició a la família ja ve d'antic... res que de tant en tant cal posar ordre, endreçar-los i treure la pols. Això vam fer el passat cap de setmana i com que ens hi vam posar tots després vam poder berenar en família unes senzilles magdalenes que acompanyades amb un cafè amb llet ens van sentar de meravella!
 La inspiració em va venir d'aquestes magdalenes de cafè i ratafia, però la veritat és que només va ser la inspiració perquè vaig canviar tota la recepta, però ja sabeu que ho faig molt sovint això, m'inspiro i ho canvio tot :-)

Necessitem:

  •  2ous
  • 200g de sucre
  • 250g de farina
  • 100g d'oli d'oliva
  • 50g d'anís
  • una culleradeta de matafaluga molta (opcional)
  • un sobret de llevat químic
Muntar els ous amb el sucre a punt de cinta i després anar-hi afegint, a poc a poc, vigilant que no baixi la barreja l'oli, l'anís i al final la farina barrejada amb el llevat i la matafaluga.
Posem la barreja a la nevera i li deixem un mínim de dues hores.
Preescalfem el forn a 180º
Omplim els motlles de magdalena i  els enfornem uns 20 minuts.
Si volem que les magdalenes tingui  una crosteta dolça al damunt les empolvorem lleugerament amb sucre just abans de posar-les al forn.

20 comentaris:

  1. En el que sí coincidim, és amb això dels llibres,lleixes ben plenes. I en les madalenes, jo avui he penjat la recepta de coc ràpid,tot bastant tradicional!

    ResponElimina

  2. Dolça; Abans de fer-hi el comentari, ja l'he apuntat per fer-la.
    Tenen una preséncia,i, una olor que des de aquí s'escolta.
    Salutacions Dolça¡¡ :-D

    ResponElimina
  3. Uhmmm que bones!!! M'agrada tant el gustet de l'anís a les magdalenes i pans de pessic. Boníssimes!!!
    Saps on tinc taula encarregada pel dissabte a dinar?? Si si al Prado!! Ja te' n vindré a dir el què...
    Petons

    ResponElimina
  4. Han d'estar bones!!! I una bona biblioteca!!! ptnts

    ResponElimina
  5. Quina oloreta més bona han de fer aquestes magdalenes, n´he fet de moltes maneres però amb anis mai, et copio la recepta. Petons,
    (m´encanta el joc de café de la capcelera, jo encara guarda un de molt semblant de casa dels meus sogres, una joia!!!)

    ResponElimina
  6. Qué madalenas más ricas y el toque de anís debe ser delicioso, tomo nota para hacerlas así la próxima vez, besitos guapa

    ResponElimina
  7. Tan senzilles les magdalenes i sempre tan bones... Les provaré. Salutacions.

    ResponElimina
  8. Quina pintassa! m'apunto la recepta que es veuen molt bones. petonets

    ResponElimina
  9. Dolça, l'anís és un licor que m'agrada molt per als dolços!!! Les rosquilles, la coca d'avellanes, el cóc, ........mmmmmm......dóna un toc tan especial!!!
    Com t'ho fas per a que les madalenes et quedin tan precioses?????
    Molts petons!!!
    Olga

    ResponElimina
  10. Treure la pols als llibres antics és una feinada!!!!
    Sort que després vau tenir un bon premi, eh? je je je...

    ResponElimina
  11. uauu amb el que m'agrada l'anís, aquestes magdalenes han de ser un començar i no parar!!! petons

    ResponElimina
  12. bufff! quin martiri veure-les i no catar-les.. han de ser espectaculars!!

    ResponElimina
  13. Què seria de la nostre vida sense els llibres. Ara, venen més de gust que mai tant els llibre com aquestes magdalenes que has preparat.
    Nani

    ResponElimina
  14. Sort que tenies ajut per endereçar els llibres i treure la pols. Jo quan m'hi poso no acabo. M'agrada fullejar, i es clar, em quedo llegint i repasant receptes antigues, perdo la nocio del temps.....No se perque, a la fi faig el mateix que tu, ho cambio tot, je je je

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
  15. unas magdalenas asi con el aroma del anis son bien buenas y mas para los que nos gusta su aroma
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  16. Unes magdalenes amb gustet d’anís desprès de la feina llibretera es un bon descans
    Petons

    ResponElimina
  17. M'encanta el toc d'anís als dolços! petons

    ResponElimina
  18. A casa nostra també hi ha molts i molts llibres, i de receptes un munt! Aquestes magdalenes han de ser molt bones
    Petons
    Isabel

    ResponElimina
  19. Jo sempre estic remenant llibres vells i es que trobes coses molt bones. Unes magdalenes molt bones amb el toc d'anís.
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Quina gran idea amb aquesta recepta i és que em fasinen les magdalenes!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.