Crema de galeres i musclos
Ara és temps de galeres, ara és quan estan plenes, ara és quan pots gaudir de la seva carn... les galeres són un marisc considerat per molts com de segona, normalment es fa servir per a donar gust als brous de peix... Ara comencen a introduir-se, tímidament, en altres tipus de plats, arrossos, suquets, a la brassa amb una miqueta d'oli d'oliva.
Si agafeu unes tisores i les obriu... d'altra manera correu perill de acabar amb la boca tota lesionada, ara que estan plenes és el moment de gaudir de la seva carn, suau i gustosa, a casa en diem mariscada de pobre... però val la pena!
Un primer plat, una cremeta de galeres, de gust suau...
Necessitem:
Afegir-hi les galeres i els musclos sense closca i sofregir-ho una miqueta.
Ho cobrim d'aigua i ho deixem bullir suaument entre vint minuts i mitja hora.
Ho passem per la batedora, túrmix, TMX... i després ho colem amb un colador xinès.
Ho tastem de sal i ho podem emplatar posant uns musclos talladets al mig del plat i la crema calenta al voltant, o com hem fet nosaltres en una tassa bonica i hem gaudit d'un esplèndid primer plat.
Bon profit!
Si agafeu unes tisores i les obriu... d'altra manera correu perill de acabar amb la boca tota lesionada, ara que estan plenes és el moment de gaudir de la seva carn, suau i gustosa, a casa en diem mariscada de pobre... però val la pena!
Un primer plat, una cremeta de galeres, de gust suau...
Necessitem:
- Mitja dotzena de galeres
- Dotze musclos
- Una ceba
- Sal i oli
- Aigua
Afegir-hi les galeres i els musclos sense closca i sofregir-ho una miqueta.
Ho cobrim d'aigua i ho deixem bullir suaument entre vint minuts i mitja hora.
Ho passem per la batedora, túrmix, TMX... i després ho colem amb un colador xinès.
Ho tastem de sal i ho podem emplatar posant uns musclos talladets al mig del plat i la crema calenta al voltant, o com hem fet nosaltres en una tassa bonica i hem gaudit d'un esplèndid primer plat.
Bon profit!
Boníssim, Dolça... tot el que porti marisc m'entusiasma... i la teva recepta és ideal per a fer passar el fred!! Petons
ResponEliminammmm....sopeta de peix!! fa temps que no en menjo i ara me n'has fet venir ganes! jejej que bona ha de ser aquesta! petons
ResponEliminaCom m'agraden les sopetes, en menjaría cada vespre. Fins una altra.
ResponEliminaFan una crema super gustosa, i amb el fred d'aquests dies es posa super bé.
ResponEliminaTenies raó ara els hi toca a les galeres, que són boníssimes, les receptes són una bona suggestió!
ResponEliminaEl gust de les galeres ens encanta!! Són tan bones!!!!
ResponEliminaSerà qüestió de provar-la!!Ha de ser....mmmmm......deliciosa!!
Petons, Dolça!!
Olga
Soc molt fan de les galeres! Poden ser considerats com de 2a però a mi m'agraden molt més que les gambes per exemple. Això si, menjar-les és tot un risc!
ResponEliminaPer la nostra zona es fan les Jornades de la Galera en algunes poblacions, així que de mica en mica es van valorant una mica més.
Ptns!!
El meu marit fa temps que em demana una crema de galeres, m'enduc la teva recepta que fa molt bona pinta
ResponEliminaIsabel
http://elsfogonsdelaisabel.wordpress.com/
Una crema realment gustosa, doncs les galeres m’encanten, sobretot ven fregidetes
ResponEliminaPetons
Aquesta sopeta ha d'estar deliciosa! Les galeres estan boníssimes, aprofitar-les per fer un caldet és molt bona idea ^^
ResponEliminaMolts petons :)
Quina crema més bona! Les galeres són delicioses, però aprofitar-les per fer un caldet és molt bona idea :)
ResponEliminaMolts petons ^^
tienes razon las galeras son muy buenas y no tienen que ser de segunda categoria y su carne tambien me gusta
ResponEliminauna rica crema la que nos traes hoy
peto
Una sopa fantástica y muy gustosa.
ResponEliminaUn abrazo
Joan i Sara
Aquestes cremes ben calentes m'agraden molt, i amb els musclos, molt bona.
ResponEliminaUna abraçada
Nena, aquesta crema està dient que pugi a Reus urgentment. Nena que bona, i amb musclos encara millor.
ResponEliminaNani
Bones,
ResponEliminaprimer de tot felicitar-te per la recepta, té una pinta boníssima, i me l'apunto a la llista de pendents, ja que des de sempre les galeres son un dels meus plats predilectes. En menjaria sempre, i si son ouades doncs millor....
Com a filla de pescador, no tinc problemes a l'hora de menjar-les i no em calen les tisores, serà qüestió de pràctica jejeje.
Andrea.
lamevacuinaestaronja.blogspot.com
Aquesta crema ha de ser boníssima i amb ben pocs ingredients. Sí, les galeres donen un excel·lent resultat.
ResponEliminaUna abraçada.
una sopita que me encanta, soy más de mar que de montaña, bsts
ResponEliminaNo havía pensat mai que es poguera fer una crema de galeres d´aquesta manera...tot triturat i colat. Quin descobriment!!!..jo compre galeres sempre que vaig al mercat, a cada es perdem per menjarles.
ResponElimina