Pollastre en salsa d'ametlles
I per què tot aquest record del passat? Doncs, la meva família, com moltes famílies de la zona teniem relació amb l'avicultura, una indústria de subministrament i muntatge d'instal:lacions avícoles, i com que des de sempre el pollastre ha estat molt present a la nostra taula és un dels menjars que, encara avui en dia, ens agrada més. Des de simplement a la planxa amb un raget d'oli i una miqueta d'all i julivert a rostit amb tot tipus d'acompanyaments. Però deixo ja de parlar del segle passat i anem per feina ;-)
Avui us poso un entremig, ni rostit ni a la planxa, amb una salseta d'ametlles, també de la nostra zona, senzill, es pot deixar preparat el dia abans i sempre agrada.
Necessitem:
- 4 contracuixes de pollastre tallades a trossos mitjans
- Una ceba
- Un bon grapat d'ametlles marcona sense pell ( jo diria que uns 50g.)i una dotzena d'ametlles torrades amb pell
- Una cullerada de mel
- Oli i sal
- Caldo de pollastre
Agafem les contracuixes de pollastre, les netegem de pell i ossos i les tallem a trossos allargats ( de cada una en fem 4 talls)
Les enrossim en un wok amb una mica d'oli i les separem. Al mateix oli hi posem la ceba picada ben petita, a foc baixet, fins que agafi un color daurat.
Hi afegim els trossos de pollastre, els mig cobrim de caldo, ho salem i quan comenci a fer xup-xup hi posem l'ametlla marcona picada ben fina (com si fos per fer panellets) i deixem que es vagi reduint el suc. Hi posem unes quantes ametlles senceres, algunes amb pell i d'altres sense i deixem que la salsa agafi la consistència que ens agradi. Un moment abans de treure-ho del foc hi posem la cullerada de mel i ho barregem bé. Emplatat i bon profit!!
A casa també ens agrada molt el pollastre. I de totes les maneres. Amb aquets salseta ha de ser deliciós però a casa impossible. Tenim un al.lèrgic als fruits secs.
ResponEliminaPetonets guapa
És una llàstima que desapareguin aquestes granges avícoles, Glòria, però és fantàstic que ens ho hagis donat a conèixer! El que més m'agrada de la teva recepta és que t'hi estalvies la crema de llet (a mi sempre em fa mandra) i que hi afegeixes aquest rajolí de mel boníssim!! Provaré de fer-la. Petons!
ResponEliminaquina bona combinació el pollastre amb atmetlles,i si és salsa molt millor!! per sucar-hi pa! petons
ResponEliminaGloria, que pollo más rico, la salsa de almendras es espectacular, para mojar pan.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
La contracuixa és probablement el meu tall preferit del pollastre. Té sabor i és sucosa!!
ResponEliminaI amb 'vellanes' també ha de quedar bona, no? :P
Un guisat deliciós i molt gustós.
ResponEliminaTinc ametlles del meu cunyat, així que m'has donat una bona idea ;)
Una salsa riquísima para acompañar pollo, carne.....besitos y buen findeee
ResponEliminaMMMMmm...ja tinc preparat el pa per sucar la salseta!!!
ResponEliminaEm penso que amb aquesta em passarà com amb la de maçana, prunes i pinyons.....la vaig provar una vegada i ja forma part de les meves salses habituals!!!!
Aquesta salsa es pot utilitzar per altres tipus de carn, oi????
Petons, Dolça!!!!
Olga
No sóc molt amant del pllastre, però aquesta salseta li deu donar un toc ben gustós. Petons.
ResponEliminaDolça a casa també som de pollastre....Ara si, de bon pollastre, que quina diferència amb els que venen a les grans superfícies, ajajja. La salseta d'ametlles m'ha sorprès molt, i el toc de mel ha de ser ben diferent.
ResponEliminaPoder per fer país (encara que estigui lluny del meu Empordà estimat) faré aquest pollastre però amb avellanes de Reus, que n'he comprat fa poc!!
Petonets i molt bona setmana. MAR, de EQNME
El pollastre a casa és la carn preferida. Les contracuixes són les que més m'agraden. Tan tendreta i bona. Estigui cuinada de la manera que sigui. Amb una salseta d'ametlles i sobretot ben confitada d'un dia o dos ni hi ha res que ho millori. Aquests plats són ideals per a fer els cap de setmana i menjar-los els dies següents...
ResponEliminaUna bona setmana,
Nani