Tatin de ceba, figues i foie
L'estiu passat tornant cap a casa després d'unes merescudes vacances vam anar a caure a Auxeron, poblet francès on vam gaudir d'una nit magnífica i d'un sopar d'aquells que recordes per cada un dels detalls, els plats, la presentació, el vi, l'entorn... tot això ha fet que gairebé sis mesos després m'hagi animat a provat de fer una de les exquisideses que vaig tastar.
Per ser una recepta feta de memòria després de força temps he de dir que ha sortit prou bé, i segur que no tardaré tant en tornar-la a repetir.
Necessitem:
-2 k de cebes de figueres tallades en juliana
-Mitja dotzena de figues ( avui han estat figues seques)
-Un bon grapat d'encenalls de foie
-Una làmina de pasta brisa
-Oli, sal i sucre
Posem la ceba a confitar en un wok, amb una mica d'oli i la salem lleugerament, durant una hora llarga o foc ben baixet. Aneu-la remenant de tant en tant fins que vegeu que té un bonic color daurat.
La posem en un colador i fem que llenci l'excedent d'oli (no el llenceu, us servirà per mil i una coses que hagueu de cuinar més endavant).
Talleu les figues ben finetes, com per a carpaccio.
Empolvorem lleugerament amb sucre un motlle de silicona rodó, d'uns 20cm de diàmetre, col·loquem una capa de tallets de figues, damunt ho cobrim amb la ceba confitada i ho tapem amb la làmina de massa brisa.
Ho posem al forn, ja calent a 180º, fins que vegem que la massa està daurada.
Traiem la tatin del forn, i amb compte la desemmotllem, hi aboquem per damunt els encenalls de foie i esperem a menjar-nos-la a que sigui tèbia.
La hem acompanyat amb un Miserere i ha estat un sopar magnífic d'un dia especial d'aquestes vacances de Nadal.
Quina combinació més bona!!! molt original! Bons Reis!
ResponEliminaUna mescla de sabors molt interessant, ha d'estar molt bo. Que et portin molts regals els reis.
ResponEliminaUna abraçada
¡¡QUE BO!!!!!!!!!!
ResponEliminaLes tatin!!!! Sempre triomfen!!!ptnts
ResponEliminaSóc fan de totes les tatin salades. I aquesta teva, amb aquesta combinació d'ingredients, ha de ser sensacional segur!
ResponEliminaaixo ha d¡'estar realment bo! peotns
ResponEliminaMolt original, segur que ha de ser molt bona aquesta combinació de sabors.
ResponEliminaAixo te que estar realment bo!!! Provare de fer.
ResponEliminaPetons
Aquesta es una recepta de festa, i de les bones. Aquest plat es un verader caprici. Quina maravella Dolça. No m'estranya que et recordis del poblet i sobretot del menjar que et van donar.
ResponEliminaUna abraçada, Agusti Cangrejo Grande.
La vida no tot són postres, però nena, aquest sopar és clarament 'un postre' metafòricament parlant :)
ResponEliminaEls francesos...en saben molt!!!! I tu..."déu n'hi do"!!
ResponEliminaMolts petons, Dolça!!
Bona setmana!
Olga
Tengo que probrar este pastel salado...por que tiene buena pinta...
ResponEliminaBesets
Quina delícia! Quina combinació més bona! Marta
ResponEliminaostres, la combinació és deliciosa eh... petons!
ResponEliminaHola Dolça estimada i guapa tu
ResponEliminaDes d´en Roc a la cuina et desitjem un Bon Any Nou, plé de deliciosos moments, com la proposta d´avui, hummm
mil petonets Susanna
Hola Dolça. ¡Feliz año! Espero que hayas pasado unas muy buenas fiestas y que los Reyes Magos hayan sido muy generosos contigo.
ResponEliminaEste tatin tiene una pinta fabulosa y seguro que ha de estar de rechupete aunque lleve un ingrediente que soy incapaz de probar como es el foie. A pesar de ello te aseguro que no tendría que hacer mucho esfuerzo para probarlo porque pinta exquisito.
Saludos
em trec el barret!
ResponEliminaNena,
ResponEliminaAixò de fer d'àvia em fa perdre entrades com aquesta. La vaig veure al FCBK però encara no havia entrat. Tanta tecnologia em perd... Realment bona, molt bona. A mi m'encanten les tatins.
Nani
Aquesta recepta me la guardo, perquè deu estar de vici!!
ResponEliminaUn petó, guapa.