24.10.08

CREMA DE CARABASSÓ I CARABASSA

Necessitem:
  • -Una ceba tendra
  • -dos terceres parts de carbassó
  • -una tercera part de carabassa
  • -un raget d'oli
  • -sal

Pelem els carabassons i la carabassa i ho tallem a trossets. Aguardem un tros de pell de carabassó.

Sofregim una mica la ceba, fins que sigui blanqueta, hi afegim els carabassons i la carabassa i el tros de pell de carabassó. Ho cobrim d'aigua i ho deixem coure mitja hora a foc mig.

Ho pasem bé per la batedora i ho colem amb el xino.


(El trosset de pell de carabassó el faig servir perquè no domini el color de la carabassa, així s'aconsegueix que aquesta crema sigui d'un color verd pàlid i algú dels de casa arrufi el nas més del compte).

Amb la Turbo-chef:

Piquem la ceba (V3-5-7, 30 segons)

Hi afegim una mica d'oli i ho posem a V1, 10 minuts a 90º.

S'hi posen la carabassa i els carabassons i es pica V5-7-9 30 segons. Es cobreix d'aigua i es deixa 40 minuts a 100º

Es pica tot a V 5-7-9 un parell de minuts i els últims segons es donen uns copets de Turbo.

2 comentaris:

  1. Ganxeta, jo també afegeixo la carabassa a la crema de carabassó quan és l'època. Però a més a més, afegeixo un all porro, una patata, i una mica de pebre negre.
    M'encanten les cremes calentetes quan arriba aquesta estació.
    Salut!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Que buena crema
    besitos y feliz fin de semana

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.