Crema de carxofes
És temps de carxofes i ens agraden molt.
Si voleu una crema amb gust de carxofa, sense cap gust que l'emmascari aquí teniu la recepta... senzilla, pocs ingredients, Km0 i de temporada.
Per a quatre persones necessitem:
- 4 carxofes grans
- 1/2 llimona
- 700 g d'aigua
- Un raget d'oli d'oliva
- 100g de ceba tendra
- Sal
- Pebre negre molt
- 30 g de mantega
Netegem les carxofes traient les fulles de fora. Posem els cors en un bol amb aigua i el suc de la mitja llimona per evitar que es tornin fosques.
Tallem la ceba tendra i la posem a sofregir en una cassola. Quan estigui transparent hi afegim les carxofes, tallades a quatre o vuit trossos, ho barregem i ho sofregim uns dos o tres minuts i després ho cobrim amb l'aigua.
Ho deixem bullir a foc suau uns 25 minuts.
Ho triturem i, si veiem que cal, ho passem pel colador xinès. Salpebrem.
Ho tornem a passar a la cassola, hi desfem la mantega i ja ho tenim a punt per emplatar.
Posem-hi uns toppings al nostre gust i a gaudir!
Temps d'elaboració :
60 minuts
Hola, Glòria. Una crema deliciosa, me la guardo. Besos.
ResponEliminaSuperbona!!! De les millors cremes que hi ha! 😋😋😋
ResponEliminaPeronets,
Olga
Hola Glòria. La única crema de carxofa que tinc publicada és de l'Olga. Ganes en tinc de tornar a fer-ne una altra. Molt bona la teua, fácil i sana.
ResponEliminaBesets.
Hola Gloria. Me encantan las alcachofas pero nunca las he cocinado en crema.
ResponEliminaUna crema que no tardaré en hacerla porque tengo la impresión de que tiene que estar muy, pero que muy rica.
Un abrazo.
Me gustan mucho las alcachofas, pero nunca las he hecho en crema. Con lo buena pinta que tiene , me invita a probarla!!
ResponElimina