Crema de carxofes


És temps de carxofes i ens agraden molt.  
Si voleu una crema amb  gust  de carxofa, sense cap gust que l'emmascari aquí teniu la recepta... senzilla, pocs ingredients, Km0 i de temporada.

Per a quatre persones necessitem:
  • 4 carxofes grans
  • 1/2 llimona
  • 700 g d'aigua
  • Un raget d'oli d'oliva
  • 100g de ceba tendra
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • 30 g de mantega

Netegem les carxofes traient les fulles de fora. Posem els cors en un bol amb aigua i el suc de la mitja llimona per evitar que es tornin fosques.
Tallem la ceba tendra i la posem a sofregir en una cassola. Quan estigui transparent hi afegim les carxofes, tallades a quatre o vuit trossos, ho barregem i ho sofregim uns dos o tres minuts i després ho cobrim amb l'aigua. 
Ho deixem bullir a foc suau uns 25 minuts.
Ho triturem i, si veiem que cal, ho passem pel colador xinès. Salpebrem.
Ho tornem a passar a la cassola, hi desfem la mantega i ja ho tenim a punt per emplatar.


Posem-hi uns toppings al nostre gust i a gaudir!


Recepta inspirada en la CREMA DE ALCACHOFAS de cookidoo.es


Temps d'elaboració :
60 minuts

Comentaris

  1. Hola, Glòria. Una crema deliciosa, me la guardo. Besos.

    ResponElimina
  2. Superbona!!! De les millors cremes que hi ha! 😋😋😋
    Peronets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Hola Glòria. La única crema de carxofa que tinc publicada és de l'Olga. Ganes en tinc de tornar a fer-ne una altra. Molt bona la teua, fácil i sana.
    Besets.

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Me encantan las alcachofas pero nunca las he cocinado en crema.
    Una crema que no tardaré en hacerla porque tengo la impresión de que tiene que estar muy, pero que muy rica.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Me gustan mucho las alcachofas, pero nunca las he hecho en crema. Con lo buena pinta que tiene , me invita a probarla!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides