Coca d'avellanes a l'estil de La Fatarella

Fa molt de temps que la vull fer, la culpa la té l'Olga que me l'ha deixada tastar i ha publicat la seva recepta. 
Des que tinc el mini receptari COQUES I PASTISSETS de Cossetània Edicions ja no tinc excusa, només m'ha calgut trobar l'ocasió per fer-la.

Necessitem:
  • Massa de pa
  • Oli d'oliva verge extra
  • Avellanes DOREUS
  • Sucre

*No us poso mides, tot dependrà de la quantitat de massa de pa que feu 😉
Comencem fent la massa de pa: 
  • 350 g de farina (no cal que sigui de força)
  • 240g d'aigua
  • 7 g de sal
  • 5 g de llevat de forner
En un bol dissolem el llevat en aigua. Hi afegim la farina i la sal, ho barregem bé i deixem reposant, tapat, uns 10-15 minuts.
Sense treure-ho del bol estirem la massa, la pleguem sobre si mateixa i la deixem reposar un quart d'hora. Això ho fem dues vegades, desprem tapem el bol i ho deixem reposar a la nevera fins l'endemà.
El dia següent la massa estarà llesta per fer-la servir.
Posem a preescalfar el forn a 180º.
Afegim un raig d'oli a la massa de pa i la pastem. Després l'estirem ben fineta en una plàtera que pugui anar al forn. 

Important: Ha de quedar molt primeta.

Amb un tallador de pizza fem rectangles iguals de mida.

Posem avellanes enganxant-les bé a la pasta.

Ensucrem i hi tirem un raig d'oli abans d'enfornar-les a 180º.

40-45 minuts després les tindrem a punt.

Cruixents, dolcetes, gens embafoses, amb aquell gust de forn de pa de sempre que ens agrada tant.


Si les fem amb unes bones avellanes i un bon oli ens assegurem l'èxit, ja que el producte en aquestes preparacions és el TOT. En el meu cas he fet servir avellanes Mas de Santa Creu i oli Oleaurum Oficial.


  Temps d'elaboració:


Massa de pa:

Mitja hora + 12 hores de repòs

Fer la coca:

Mitja hora  +  45 minuts de forn


Comentaris

  1. Hola Gloria!. La de dulces que se pueden hacer con masa de pan, no conocía esta coca ni la de huevo y me han parecido buenísimas las dos, vaya bocado.
    Me había perdido algunas exquisiteces tuyas a cual mas buena.
    Encontrar avellanas de buena calidad es bastante difícil, con el sabor que recuerdo de las de Tarragona, últimamente he pillado unas que me recuerdan algo pero...ni punto.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  2. Esa coca está para no dejar ni las migas, solo con la presencia que tiene ya se sabe que degustarla será un placer. Quien pudiera!
    Bss

    ResponElimina
  3. Esto de añadir avellanas enteras a una coca me ha maravillado, es que entra por los ojos nada más verla. Qué cosa tan sencilla y a la vez tan rica!!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Me encanta el sabor de las avellanas tostadas.
    Te ha quedado bien rico!!

    Besos ♥

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Con el aspecto que tiene te aseguro que no iban a quedar ni las migas del trozo que me correspondiera, lo malo es que solo puedo saborearlo a través de la pantalla y con la imaginación. La boca se me ha hecho agua al ver esta rica coca.
    Coincidimos en lo de ausentarse por las fiestas 😂😂.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Carai, Glòria! mai he fet una coca dolça amb massa de pa i ja tarde, encara que sense sucre no és igual. M'encanta la teua fineta i amb les avellanes. Besets.

    ResponElimina
  7. Hola, Glòria. Has preparat una coca dolça molt original. Amb les avellanes sobre la massa de pa ,l'oli i el sucre ha de estar imponent. Sempre agradent aquest tipus de coques tan cassolanes i amb una forta tradició. A mi m'agraden molt.
    petons.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides