Pesols estofats amb cítrics amb carpaccio de salmó


Veure aquest pastís a l'Olga a l'Instagram i anar ràpidament a llegir-la al seu blog va ser tot u.  M'enamoro del pastís i m'agrada el motiu pel qual l'ha publicat: El bloc THERMOFAN fa 10 anys  i la Marisa ens convida a celebrar-ho amb ella publicant una recepta amb productes de la seva terra.

I quin és el producte que ens ve al cap quan parlem de València? La taronja!!!!  IGP Cítricos Valencianos que regula tota la producció d'aquest cítric al  País Valencià i  una de les empreses que patrocina el repte #teregalomireceta és Lovelahuerta

Doncs amb taronja i llimona  he estofat aquests pèsols i marinat aquest salmó. 
 
         

Per a  2 persones:
  • 500g de pèsols nets, sense tavella.
  • 2 calçots
  • Dues taronges
  • Una llimona
  • Un llom de salmó (el tindrem congelat des d'un parell de dies abans)
  • Sal 
  • Oli
Comencem fent el suc de les dues taronges i la llimona i el reservem.
Agafem el llom del salmó congelat i, amb la màquina de tallar embotit, o amb un ganivet que talli bé anem fent llesques, el més fines possibles, ja que estem parlant de fer un carpaccio.
Les posem en un plat i les cobrim amb una mica del suc de llimona i taronja.
Mentre el salmó s'està marinant fem els pèsols.

Tallem els calçots ben petits i els posem, amb una mica d'oli en una cassola a foc lent. Quan comencin a agafar color hi afegim els pèsols, salem i hi posem el suc de les taronges i la llimona. Com que ara els pèsols són molt tendres entre 7 i 10 minuts ja els tindrem llestos. 

Agafem un cercle d'emplatar, hi posem una bona base de pèsols i ho cobrim d'una bona capa de carpacció de salmó (sense gens del suc de marinar-lo).
Una mica de sal aromatitzada amb anet i unes gotes d'un bon oove poden servir per acabar el plat que, menjat tebi, ens deleitarà amb el contrast dolç dels calçots i els pèsols i el punt cítric de la llimona i la taronja.
Moltes felicitats Marisa, molt contenta de poder participar en la celebració del teu  #10aniversariothermofan
I a partir d'ara ja tens una seguidora més!




Comentaris

  1. Pero qué combinación tan rica has hecho, me parece un plato de restaurante de los buenos, con muchos matices!!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Aquest salmó em sembla genial amb aquest marinat, tot com els pèsols! Aviat arrivaràn els pésols a la cistella eco local i aprofitarem per fer aquesta recepta que em sembla una molt bona aportació per Marisa!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Hola Glòria, bon dia. M'has sorprès molt, perquè em regales una recepta molt diferent a les ja presentades amb cítrics. No sols em sembla original, sinò deliciosa. El salmò marinat m'encanta i el faig a casa però d'una altra forma, per tant, espere fer-lo com tu perquè per a mi és millor per a la meua "salut".
    M'encanta que l'Olga i el seu meravellós bescuit de taronja haja fet possible la teua participació i que es podam seguir d'una forma continuada. Jo ja coneixia el teu blog, crec que per estar al repte de Maggie.
    Ja t'he penjat a la ferramenta la recepta i ja la tinc al llistat. Pose un bon troç de pà i em pose a gaudir.
    Moltes gràcies, un plaer.
    Besada forta.

    ResponElimina
  4. Una receta muy original, al salmón le van muy bien los cítricos, y me parece ideal para el décimo aniversario de Marisa, que esta siendo un éxito.
    Un beso

    ResponElimina
  5. Gloria que receta tan maravillosa para compartir con nosotras y como regalo para Marisa
    Seguro que le ha encantado al igualque a mi
    Quiero que tus recetas me lleguen directamente a mi blog ,como lo hago ?
    Desde hoy me tienes siguiéndote
    Besitos¡¡¡¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!!!!
      Puedes suscribirte y te llegará un mail cada vez que publique una receta nueva.
      Muy contenta de tenerte por aquí😍

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Uuuaaauu!! Glòria! Quina recepta! Aquesta és d'estrella!! La trobo molt original i m'imagino que ha de ser deliciosa. Li has fet un gran regal a Marisa!
    Moltes gràcies per la menció!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  7. Se ve delicioso. Una receta estupenda. Un beso

    ResponElimina
  8. Que rico has combinado todo esos sabores citricos con el salmon y que presentacion tan bonita!
    Besos

    ResponElimina
  9. Magnífica receta Gloria, ese salmón debe estar delicioso, gracias por compartirla.
    Saludos.

    ResponElimina
  10. Tornes a estar on fire!!!! molt bona aportació! ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. On fire??? Noooo... de moment vaig fent el que em vaig proposar d’una recepta a la setmana o com a molt cada quinze dies... però estic com sempre... mandrosa mooolt mandrosa🤣🤣

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Qué rica tu receta! la verdad es que pinta espectacular!

    ResponElimina
  12. Una receta muy original y seguro que estaba muy rica. Besinos desde Asturias

    ResponElimina
  13. Hola Gloria. Sensacional receta la que le has regalado a Marisa. Se ha debido poner muy contenta ya que viendo los ingredientes que lleva y la forma de cocinarlos ya se sabe que este plato es un auténtico lujo. Entra por los ojos y no me cabe duda de que tiene que estar exquisito.
    Que pases un buen fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  14. Una receta original, linda y deliciosa!!, me gusta todo, ese salmón marinado con la textura de los guisantes, el montaje y en sí la presentación, una delicia. Besos

    ResponElimina
  15. Hola, Gloria:

    Si pensaba que ya había visto todas las recetas que participaron en el aniversario de Marisa. Casi me pierdo esta receta tan estupenda que has preparado. Una combinación muy interesante de ingredientes.

    Besitos.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides