Melmelada de kumquats

I després d'una recepta salada amb kumquats ara ve la dolça... l'any passat vaig fer-los confitats i van agradar força, així que ara toca fer-ne melmelada!

És melmelada o és confitura?
Les dues es fan amb fruita, les dues són dolces i  ens les mengem per esmorzar,  per donar contrastos  diferents als plats... Però no són el mateix, ja que tenen diferents procesos d'elaboració i cadascuna té les seves característiques.

Per fer les melmelades fem servir peces de fruita sencera que tallem o triturem i les posem a coure, junt amb el sucre fins aconseguir una textura semilíquida o espesa . La proporció mínima per una melmelada és del 30% de fruita, però en les casolanes, o les anomenades extra, arriba i fins i tot pot superar el 50%
Les confitures es fan amb la pell o amb la polpa de la fruita que es cou en almívar.  La quantitat de fruita va entre el 35% i el 45%. Al coure's en almívar suposa que la quantitat final de sucre és més elevada i també que s'ha afegit aigua a la preparació.

Així que aquí teniu la meva  melmelada de kumquats:

 


Necessitem:

  • 300 g. de kumquats
  • 2 mandarines
  • 1 llimona petita
  • 200 g de sucre

  • Netegem bé la pell del kumquats, els tallem a rodanxes i els traiem els pinyols
    Pelem les mandarines i la llimona i les tallem a trossos petits ( tres o quatre talls de cada grill)

     Posem les fruites tallades i el sucre en un bol, ho remenem bé, ho tapem i ho deixem un mínim de quatre hores ( jo ho vaig fer al vespre i ho vaig deixar macerant fins l'endemà)

    Passat aquest temps posem les fruites i tot el suc que han fet en una cassola i les posem a foc fort fins que arrenquin a bullir, aleshores abaixem el foc i deixem que es vagin coent, a foc lent, uns 40 minuts, remenant de tant en tant.

    Passats aquests minuts   la podem envasar  i guardar-la a la nevera.


    Amb aquesta quantitat que hem fet en surten tres potets, per la qual cosa la podem tenir a la nevera i no cal coure-la al bany maria. 
    Si la volem esteril·litzar per tenir-la més temps i posar-la al rebost només la courem 30 minuts a la cassola ja que s'acabarà de fer quan posem els pots al bany maria.




    Font de la informació : www.laviejafabrica.com

    Comentaris

    1. El color d'aquesta melmelada em sembla increïble! Les versions amb cítrics sempre són genials, tant pel color com pel sabor. I amb 3 potets no ens passarem massa ;o)
      Bona setmana,
      Palmira

      ResponElimina
      Respostes
      1. Va quedar preciosa Palmira, em va sorprendre la textura gelatinosa, brillant i el color enamorava...ja ho veus...ho dic en passat perquè ja no en queda heheh

        PTNTS
        Glòria

        Elimina
    2. Respostes
      1. L'any passat els kumquats confitats van sortrir d'una recepta teva ;D

        Ptnts
        Glòria

        Elimina
    3. Hola Gloria. Sin duda viendo la foto que has puesto ya has conseguido atraer la mirada y por supuesto imaginar la delicia que debe ser saborear una porción de esta mermelada.
      Como suelo desayunar con tostada y mermelada ya me gustaría poder tener un bote, al menos, para disfrutar de su sabor que no dudo debe ser tentador.
      Un abrazo.

      ResponElimina
      Respostes
      1. Para desayunar...riquísima...y con queso...espectacular! Tengo que encontrar más kumquats heheh

        PTNTS
        Glòria

        Elimina
    4. Prefiero la mermelada a la confitura, es menos empalagosa y para poner sobre unas tostaditas untadas de mantequilla viene al pelo. La que has preparado no se puede ver más deliciosa, dan ganas de salir a ver donde hay kumquats para comprarlos y ponerse a hacerla.
      Bss

      ResponElimina
      Respostes
      1. Hola lola, si encuentras Kumquats no dudes en hacerla.

        PTNTS
        Glòria

        Elimina
    5. Que ricura ...... Gloria .me tomaba ahora una tostada para poder disfrutar de ella
      Besitos¡¡

      ResponElimina
    6. Hola Glòria. No veges la gana que dona de tastar-la. Igual de bonic és el color. Imagine que deliciosa. Besets.

      ResponElimina
      Respostes
      1. Ha estat un gran descobriment això de la melmelada de kumquats, ens ha agradat moltíssim

        Ptnts
        Glòria

        Elimina
    7. Gracias por tu visita y comentario en mi blog. Me gusta tu cocina así que te enlazo para seguirte mejor. Una buena confitura para acompañar.
      Un abrazo.

      ResponElimina
    8. Siempre me hago un lío con lo de mermelada o confitura, así que tu explicación me ha venido genial ;)
      Aunque lo que realmente me vendría genial sería poder probar esta mermelada tan rica que has hecho, qué textura y cómo brillaaaaa!!

      Petons

      ResponElimina
      Respostes
      1. Va quedar amb una textura i un color que enamoraven, veritat?

        Ptnts
        Glòria

        Elimina
    9. Ya solo el cocor entra por los ojos, imagino que su sabor es espectacular!!Bs.

      ResponElimina
    10. Umm, que delicia.
      Me encanta esta mermelada!!
      Besos

      ResponElimina
    11. The kumquat jam looks incredible! I want some too.

      ResponElimina
    12. Yum! I can well imagine how good this would be on a warm thick slice of buttery toast. So glad that you shared your recipe.

      ResponElimina
    13. Glòria...podem fer un intercanvi de potets de melmelada de kumquats!!! Jo provo la teva (que deu ser una meravella) i tu proves la meva.
      Petonets,
      Olga

      ResponElimina

    Publica un comentari a l'entrada

    Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

    Entrades més llegides