Melmelada de kumquats
I després d'una recepta salada amb kumquats ara ve la dolça... l'any passat vaig fer-los confitats i van agradar força, així que ara toca fer-ne melmelada!
300 g. de kumquats 2 mandarines 1 llimona petita 200 g de sucre
Netegem bé la pell del kumquats, els tallem a rodanxes i els traiem els pinyols
Pelem les mandarines i la llimona i les tallem a trossos petits ( tres o quatre talls de cada grill)
Passat aquest temps posem les fruites i tot el suc que han fet en una cassola i les posem a foc fort fins que arrenquin a bullir, aleshores abaixem el foc i deixem que es vagin coent, a foc lent, uns 40 minuts, remenant de tant en tant.
És melmelada o és confitura?
Les dues es fan amb fruita, les dues són dolces i ens les mengem per esmorzar, per donar contrastos diferents als plats... Però no són el mateix, ja que tenen diferents procesos d'elaboració i cadascuna té les seves característiques.
Per fer les melmelades fem servir peces de fruita sencera que tallem o triturem i les posem a coure, junt amb el sucre fins aconseguir una textura semilíquida o espesa . La proporció mínima per una melmelada és del 30% de fruita, però en les casolanes, o les anomenades extra, arriba i fins i tot pot superar el 50%
Les confitures es fan amb la pell o amb la polpa de la fruita que es cou en almívar. La quantitat de fruita va entre el 35% i el 45%. Al coure's en almívar suposa que la quantitat final de sucre és més elevada i també que s'ha afegit aigua a la preparació.
Així que aquí teniu la meva melmelada de kumquats:
Necessitem:
Netegem bé la pell del kumquats, els tallem a rodanxes i els traiem els pinyols
Pelem les mandarines i la llimona i les tallem a trossos petits ( tres o quatre talls de cada grill)
Posem les fruites tallades i el sucre en un bol, ho remenem bé, ho tapem i ho deixem un mínim de quatre hores ( jo ho vaig fer al vespre i ho vaig deixar macerant fins l'endemà)
Passat aquest temps posem les fruites i tot el suc que han fet en una cassola i les posem a foc fort fins que arrenquin a bullir, aleshores abaixem el foc i deixem que es vagin coent, a foc lent, uns 40 minuts, remenant de tant en tant.
Passats aquests minuts la podem envasar i guardar-la a la nevera.
Amb aquesta quantitat que hem fet en surten tres potets, per la qual cosa la podem tenir a la nevera i no cal coure-la al bany maria.
Si la volem esteril·litzar per tenir-la més temps i posar-la al rebost només la courem 30 minuts a la cassola ja que s'acabarà de fer quan posem els pots al bany maria.
Font de la informació : www.laviejafabrica.com
El color d'aquesta melmelada em sembla increïble! Les versions amb cítrics sempre són genials, tant pel color com pel sabor. I amb 3 potets no ens passarem massa ;o)
ResponEliminaBona setmana,
Palmira
Va quedar preciosa Palmira, em va sorprendre la textura gelatinosa, brillant i el color enamorava...ja ho veus...ho dic en passat perquè ja no en queda heheh
EliminaPTNTS
Glòria
Que bona Glòria, m'apunto! Ptnts.
ResponEliminaL'any passat els kumquats confitats van sortrir d'una recepta teva ;D
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Sin duda viendo la foto que has puesto ya has conseguido atraer la mirada y por supuesto imaginar la delicia que debe ser saborear una porción de esta mermelada.
ResponEliminaComo suelo desayunar con tostada y mermelada ya me gustaría poder tener un bote, al menos, para disfrutar de su sabor que no dudo debe ser tentador.
Un abrazo.
Para desayunar...riquísima...y con queso...espectacular! Tengo que encontrar más kumquats heheh
EliminaPTNTS
Glòria
Que rica sobre una tosta besitos
ResponEliminaMuy rica Inma, muchas gracias
EliminaPtnts
Glòria
Prefiero la mermelada a la confitura, es menos empalagosa y para poner sobre unas tostaditas untadas de mantequilla viene al pelo. La que has preparado no se puede ver más deliciosa, dan ganas de salir a ver donde hay kumquats para comprarlos y ponerse a hacerla.
ResponEliminaBss
Hola lola, si encuentras Kumquats no dudes en hacerla.
EliminaPTNTS
Glòria
Que ricura ...... Gloria .me tomaba ahora una tostada para poder disfrutar de ella
ResponEliminaBesitos¡¡
Me alegra que te guste.
EliminaPtnts
Glòria
Hola Glòria. No veges la gana que dona de tastar-la. Igual de bonic és el color. Imagine que deliciosa. Besets.
ResponEliminaHa estat un gran descobriment això de la melmelada de kumquats, ens ha agradat moltíssim
EliminaPtnts
Glòria
Gracias por tu visita y comentario en mi blog. Me gusta tu cocina así que te enlazo para seguirte mejor. Una buena confitura para acompañar.
ResponEliminaUn abrazo.
Muchas gracias por tu visita también
EliminaPTNTS
Glòria
Una altra versió! Genial!😘
ResponEliminaTantes versions com persones es posen a fer-ne
EliminaPTNTS
Glòria
Siempre me hago un lío con lo de mermelada o confitura, así que tu explicación me ha venido genial ;)
ResponEliminaAunque lo que realmente me vendría genial sería poder probar esta mermelada tan rica que has hecho, qué textura y cómo brillaaaaa!!
Petons
Va quedar amb una textura i un color que enamoraven, veritat?
EliminaPtnts
Glòria
Ya solo el cocor entra por los ojos, imagino que su sabor es espectacular!!Bs.
ResponEliminaUmm, que delicia.
ResponEliminaMe encanta esta mermelada!!
Besos
The kumquat jam looks incredible! I want some too.
ResponEliminaYum! I can well imagine how good this would be on a warm thick slice of buttery toast. So glad that you shared your recipe.
ResponEliminaGlòria...podem fer un intercanvi de potets de melmelada de kumquats!!! Jo provo la teva (que deu ser una meravella) i tu proves la meva.
ResponEliminaPetonets,
Olga