Escabetx cítric de conill @Maridatge entre fogons @Agrícola Corbera d'Ebre

 Tot va començar amb un sorteig d'Instagram que em va fer arribar a casa tres ampolles de vi d'Agrícola Corbera d'Ebre. A partir d'aquí i de diferents converses per Instagram vam arribar a lligar aquesta recepta pel MARIDATGE ENTRE FOGONS ... el núm. 4, ja que un petit problema a darrera hora ho va endarrerir tot unes setmanes. 

Però ja està, després de passar un matí diferent amb el Jordi i el Felip de Cordegat... nervis, repetir i tornar a repetir... (quanta paciència van tenir amb mi 😉) , ja teniu aquí l'escabetx cítric de conill que vaig cuinar amb l'oli Miralls i que vam maridar amb un Quatre Vint, Brisat 2018 DO Terra Alta.


Aquí podeu veure la recepta  



I si sou dels que la voleu tenir escrita  ...

Per a quatre persones necessitem:


  • 8 talls de conill,  

  • 2 cebes, 

  • 3 pastanagues, 

  • 6 grans d'all, 

  • 1 taronja, 

  • ½ llima 

  • ½  llimona, 

  • El suc de la mitja llima, la mitja llimona i una taronja.

  • Pebre vermell dolç

  • Pebre en gra, 

  • Farigola, 

  • Romaní

  • Llorer, 

  • Vinagre de poma 

  • Oli 

  • Sal



Del conill no farem servir les cuixes, són molt més gruixudes i necessitarien més temps de cocció. Les reservem per a un altre plat.

 

Comencem rentant el conill sota aixeta i l'eixuguem amb paper de cuina. 

 

Pelem les cebes i les tallem a juliana. 

Pelem les pastanagues i les tallem a llesques. 

Tallem els cítrics a rodanxes. 

Rentem i deixem escórrer les herbes aromàtiques i en fem un ramet.

 

Salpebrem el conill i l'enrossim en una cassola amb oli ben calent. El reservem.

 

Abaixem la intensitat del foc i en el mateix oli sofregim la ceba fins que comenci a agafar color. Ara hi incorporem les pastanagues i els alls amb la pell. Tapem la cassola però ho anem remenant de tant en tant.

 

Quan tinguem les verdures estofades posem el conill a la cassola, amb les herbes aromàtiques, els cítrics, mitja cullerada de pebre vermell, mitja cullerada de pebre en gra, i hi afegim mitja tassa (mida tallat) de vinagre, els sucs dels cítrics i una tassa doli.

 

Amb la cassola destapada deixem reduir durant un parell de minuts i hi afegim dues tasses daigua.

Tapem la cassola i ho deixem coure a foc suau durant una hora. A mitja cocció girem el conill.


El deixem reposar.

 

Abans de servir escalfem novament la cassola. 

 

Servim el conill amb les verdures i cítrics de l'escabetx.

Comentaris

  1. Si al final te quedó todo a tu gusto, lo disfrutarás el doble. Buena receta y mejor preparación.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. Hola Glòria. M'agrada el conill i aquesta recepta és de deu. Una bonica experiència. Felicitats. Besets.

    ResponElimina
  3. Todo un lujo Gloria!!
    Enhorabuena por tu experiencia!

    Besos

    ResponElimina
  4. Una receta que se ve deliciosa, además tuviste una bonita experiencia .
    Un beso y feliz semana.

    ResponElimina
  5. Ohh que bo es amb conill, super!!
    Bona Semana Santa :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agrada molt l'escabetx i al conill li queda perfecte.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Hola Gloria! En casa nos gusta mucho el conejo que lo suelo hacerlo guisado 👩‍🍳esta receta se ve muy rica 😋 seguro que disfrutaste de la experiencia 😉besinos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realmente me lo pasé muy bien...aunqué también pasé muchos nervios, heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Hola Glòria, moltes felicitats per el maridatge, i si és un bo vi ,millor . La recepta és una delicatessen , es veu genial i de ben segur que estava bonissím. Bona setmana santa. Petons.

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. No somos muy de la carne de conejo aunque te diré que no me desagrada cuando la pruebo.
    Creo que de la forma como lo has preparado, en este escabeche, tiene que estar delicioso. Ese toque cítrico le ha debido proporcionar un sabor exquisito.
    Espero que hayas disfrutado de estos días.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan,

      El sabor suave de la carne de conejo queda perfecto con el escabeche, y este de cítricos le va genial.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Hola, Gloria:
    En casa nos gusta mucho el conejo y a mi marido le pierden los escabeches y ácidos. Me encanta cómo te ha quedado, la pinta que tiene. Seguro que estaba riquísimo, solo hay que ver la foto.
    Besos y feliz semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu marido es como yo... lo escabecharía todo heheh

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  10. Sra Glòria...a que no sap vostè què he cuinat avui??? Doncs aquesta recepta de conill tan meravellosa que ha publicat! M'encanta el conill, m'encanta l'escabetx i m'encanten les teves receptes!
    Enhorabona per la col·laboració amb Agrícola de Corbera d'Ebre!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides