Coc d'orxata
Fem orxata i en tenim una gerra ben fresqueta a la nevera mentre faci bon temps... i ens queda la pasta de les xufles una vegada les hem espremut bé i n'hem tret tot el suc. Sempre penso que n'he de fer alguna cosa però fins avui ho he llençat... dic fins avui perquè em sembla que aquest coc ha agradat força i el podré fer de tant en tant.
Necessitem:
- 3 ous
- 1 tassa de cafè d'oove
- 2 tasses de cafè d'orxata
- 250g de sucre
- 200g de farina de blat
- 150g de farina de xufles
- 1 sobret de gasosa i mig de llevat químic
Posem el forn a preescalfar a 200º.
Muntem les clares a punt de neu i les reservem .
Batem els rovells amb el sucre a punt de cinta. A poc a poc hi afegim l'oli i l'orxata.
Barregem la farina, amb les xufles i el llevat i ho anem afegint a la massa, a poc a poc.
Al final, ajudant-nos amb una llengua de silicona, amb moviments de baix cap dalt hi posarem les clares a punt de neu.
Ho aboquem en un motlle que haurem preparat amb oli i farina, o amb esprai antiadherent i ho enfornem , regulant la temperatura del forn a 170º, només per sota, uns 45 minuts.
Per saber si està cuit fem la prova de punxar-lo.
Deixem-lo refredar uns 10 minuts dins el motlle i després ja podem posar-lo a una safata i empolvorar-lo amb una mica de sucre glas.
Què us sembla? A casa no es llença res.
Aquest el tinc a la meva llista de pendents de fer! La propera vegada que faci orxata...caurà! Em penso que ja serà l'estiu vinent...
ResponEliminaPetonets!
Olga
Al J li agrada molt, i si segueix fent caloreta aquest cap de setmana potser tornem a fer orxata.
EliminaPtnts
Glòria
Que bo!! un trosset per mi?
ResponEliminaPetonts :)
Corre corre que s'acaba!
EliminaPtnts
Glòria
Aquest any m'han regalat xufes però encara no he preparat l'orxata... aquest cóc em sembla fantàstic perque quina pena llença tant producte, oi ?
ResponEliminaGràcies per la recepta,
Palmira
De tant en tant m'agafa per aprofitar i a vegades surten coses molt bones, com aquest coc!
EliminaPtnts
Glòria
Lo confieso: no soy un gran amante de la horchata, aunque la bebo. A quien si le encanta es a mi mujer, ella estaría encantada de comerse un buen trozo... ojo, yo también lo probaría ;)
ResponEliminaPetons!!
Javier, per la teva dona un tallet de coc amb un got d'orxata i per a tu el coc amb un gotet de mistela o ratafia... fa?
EliminaPtnts
Glòria
Una bona opció! Apuntat fer coc per l'estiu vinent! jejeje ptnts
ResponEliminaQuina bona idea afeixir l'orxata, ho he de tastar. Que alt que ha quedat. Felicitats.
ResponElimina