Melmelada de préssec i safrà

Seguir per l’instagram a l’Oriol @a3/4de15 sovint té recompensa... a més de gaudir de les seves fotografies i de les seves creacions culinàries  pots parlar amb ell sobre gustos i receptes algunes de les quals al final veuen la llum.
Això ha passat aquesta vegada, a partir d’un comentari de “ a mi no m’agraden les figues”, “ a mi tampoc”, “ però em faig melmelada i als de casa els agrada molt", "el mateix em passa a mi", "jo no la tasto"... i d'aquí vam arribar a la recepta de la melmelada de préssec i safrà que us porto avui.

Necessitem:


  • Un quilo de préssecs
  • 500g de sucre
  • Llimona
  • 12 pistils de safrà
Pelem els préssecs i els tallem petits. Els posem en una cassola junt amb el sucre i  el suc d'una llimona. Ho posem al foc i fem que arrenqui al bull. Ho traiem del foc hi posem el safrà i ho tapem a pell fins l'endemà.

El dia després ho fem bullir uns 15 minuts i ja la tenim a punt.
En pots esterilitzats, ben tapats, de cap per avall fins que es refredi.
I si la volem conservar un temps llarg al bany maria uns 20 minuts.

Ja veieu, continuem  engrandint el rebost amb nous gustos.



Comentaris

  1. Ha de ser una melmelada sorprenent! El toc del safrà li ha de donar un gust molt especial, oi?
    Bona feina la d'omplir el rebost!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com tu dius quien guarda cuando tiene ..M'encanta fer rebost.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Glòria, t'ha quedat una meravella de melmelada. Jo l'altre dia també en vaig fer uns quants potets amb uns préssecs blancs molt bons que havia comprat al mercat. Vaig pensar que si no m'espavilava, se m'escaparia la temporada dels fruits de pinyol.
    Si et pots resistir, guarda-te'n algun per a l'hivern. Quan obris el pot, veuràs quin aroma que conserva amb aquest mètode de cocció curta!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la recepta. Ja en tinc un pot amagat...a veure si no el troben heheh

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. las mermeladas caseras siempre son divinas Gloria.
    Petns

    ResponElimina
  4. Es una combinación de sabores que no he probado nunca, pero me encantaría porque soy incapaz de imaginar el gusto final

    Petons!!!

    ResponElimina
  5. Es una de les primeres melmelades que vaig pujar al blog fa 10 anys i a casa segueix essent una de les favorites!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Uuuummmmmmmmmmmmmmmm que ricas las mermeladas caseras a mi me encantaaaan todas de buena gana daba cuenta de esta tuya seguro que esta de rexupete , te ha quedado de relujo.
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
  7. De petita la melmelada de préssecs era la meva preferida, doncs aquesta amb safrà ha d'estar mmm de vici! Passejar per l'insta de l?oriol és un plaer! I d'això es tracte de compartir i d'aprendre! Gràcies per la recepta

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides