Coc d'orxata


Fem orxata i en tenim una gerra ben fresqueta a la nevera mentre faci bon temps... i  ens queda la pasta de les xufles  una vegada les hem espremut bé i n'hem tret tot el suc. Sempre penso que n'he de fer alguna cosa però fins avui ho he llençat... dic fins avui perquè em sembla que aquest coc ha agradat força i el podré fer de tant en tant.
Necessitem:
  • 3 ous 
  • 1 tassa de cafè d'oove
  • 2 tasses de cafè d'orxata
  • 250g de sucre
  • 200g de farina de blat
  • 150g de farina de xufles
  • 1 sobret de gasosa i mig de llevat químic


 Posem el forn a preescalfar a 200º.
Muntem les clares a punt de neu i les reservem .
Batem els rovells amb el sucre a punt de cinta. A poc a poc hi afegim l'oli i l'orxata.
Barregem la farina, amb les xufles i el llevat i ho anem afegint a la massa, a poc a poc.
Al final, ajudant-nos amb una llengua de silicona, amb moviments de baix cap dalt hi posarem les clares a punt de neu.

Ho aboquem en un motlle que haurem preparat amb oli i farina, o amb esprai antiadherent i ho enfornem , regulant la temperatura del forn a 170º, només per sota,  uns 45 minuts. 
Per saber si està cuit fem la prova de punxar-lo. 

Deixem-lo refredar uns 10 minuts dins el motlle i després ja podem posar-lo a una safata i empolvorar-lo amb una mica de sucre glas.

Què us sembla?  A casa no es llença res.


Comentaris

  1. Aquest el tinc a la meva llista de pendents de fer! La propera vegada que faci orxata...caurà! Em penso que ja serà l'estiu vinent...
    Petonets!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al J li agrada molt, i si segueix fent caloreta aquest cap de setmana potser tornem a fer orxata.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Aquest any m'han regalat xufes però encara no he preparat l'orxata... aquest cóc em sembla fantàstic perque quina pena llença tant producte, oi ?
    Gràcies per la recepta,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. De tant en tant m'agafa per aprofitar i a vegades surten coses molt bones, com aquest coc!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Lo confieso: no soy un gran amante de la horchata, aunque la bebo. A quien si le encanta es a mi mujer, ella estaría encantada de comerse un buen trozo... ojo, yo también lo probaría ;)

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Javier, per la teva dona un tallet de coc amb un got d'orxata i per a tu el coc amb un gotet de mistela o ratafia... fa?

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Una bona opció! Apuntat fer coc per l'estiu vinent! jejeje ptnts

    ResponElimina
  5. Quina bona idea afeixir l'orxata, ho he de tastar. Que alt que ha quedat. Felicitats.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides