Mató amb gelatina de ratafia @PànxingCerdanya
El Marc, des dels 16 anys muny i cuida vaques i conrea camps a Vilallobent, junt amb el seu pare. Van començar amb 40 vaques, avui en tenen més de 150. Ës per això que es van traslladar a la granja Mas Pallarols i van obrir l'obrador Ca l'Alzina, junt amb la Mònica, on es fan iogurts artesans.
I l'he presentat amb uns daus de gelatina de ratafia, unes nous i uns carquinyolis. I per qui li agrada ben dolç, una miqueta de mel no hi pot faltar!
Com fem la gelatina de ratafia:
I amb la seva llet fresca, i la recepta de la Sandra he fet aquest mató.
Necessitem:
- Un litre de llet fresca Ca l'Alzina
- El suc d'una llimona
Posem a escalfar la llet i la fem arribar a 90º. La traiem del foc i hi aboquem el suc de la llimona. Amb una cullera ho remenem fins que vegem que comença a tallar-se la llet.
Ho deixem reposar uns 15 minuts, veurem que es separa el xerigot. Ho colem amb un drap de cotó, ho escorrem lleugerament i ho posem en una carmanyola de vidre a la nevera.
Com fem la gelatina de ratafia:
- 100ml de ratafia CaRoman
- Una fulla de gelatina
Posem la fulla de gelatina a hidratar en aigua freda.
Escalfem lleugerament la meitat de la ratafia. Hi posem la gelatina hidratada i la desfem bé. Hi posem la resta de la ratafia. L' aboquem en un motlle rectangular i la posem a la nevera fins que es faci sòlida.
La desemmotllem, tallem a dauets i posem damunt del mató al moment de portar-lo a taula.
Podem regar-lo amb una mica de mel. I amb unes nous i uns carquinyolis tenim unes postres de la nostra terra, amb producte nostre, amb gust català!
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
Elimina