Vinagre de mandarina

Aprofitem que és temps de mandarines. 
Hem estat fent melmelada i veient les pells m'ha vingut al cap fer vinagre aromatitzat . Me n'he sortit força bé. A veure què us sembla



Necessitem:

  • La pell de 2 quilos de mandarines (mirant de treure el màxim la part blanca de dins)
  • 2 l de vinagre de poma (o de vi blanc)

Agafem les pells de les mandarines i traiem el màxim que puguem la part blanca. Les rentem bé. Les que he fet servir jo eren mandarines ecològiques, per tant només m'ha calgut rentar-les sota el raig de l'aixeta. Si són mandarines tractades hauríeu de fregar una mica la pell abans de fer-les servir.
Les posem en una cassola i hi posem la meitat del vinagre. Ho posem al foc, i sense que arribi a bullir, ho tenim uns 10 minuts.
Ho traiem del foc, ho posem en un pot de vidre i ho tapem bé. Ho tindrem infusionant-se quatre o cinc dies.
Passat aquest temps ho colem i afegim entre mig litre o un litre de vinagre més, depenent de com ens agradi de gust. Nosaltres ho hem anat tastant i n' hem afegit uns 600ml .
Ho passem a ampolles de vidre ben tapades i ja el tenim a punt!



Comentaris

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides