Melmelada de cireres d'arboç i vermut vermell

Aquesta tardor està sent molt productiva. No hi ha dia que no baixem carregats de la muntanya...aquest cap de setmana-pont passat hem baixat força cireres d'arboç i m'he animat a fer melmelada. N'he fet altres vegades amb aquesta recepta, però avui he estat una mica més agosarada i la he enriquit amb un raget de vermut vermell... i la veritat és que  ha estat tot un encert.

A veure que us sembla!


Necessitem:


  • Un quilo de cireres d'arboç
  • Dues pomes
  • 750g de sucre
  • El suc d'una llimona
  • 200ml de vermut vermell Miró

Netegem bé les cireres d'arboç de branquetes i fulles, si convé les posem en un colador i les posem sota el raig de l'aixeta.
Les posem en un bol, junt amb les dues pomes tallades petites (sense pell ni pinyols), el suc de la llimona i el sucre. Ho tapem amb paper film i ho deixem tota la nit a la nevera perquè faci força suc.

L'endemà ho remenem bé, ho triturem amb la batedora i ho posem en una cassola. Ho tenim a foc baixet, remenant de tant en tant, una hora o fins que tingui la consistència que ens agrada.

Ho posem dins de pots de vidre que tindrem esterilitzats (els taps també), sense arribar a dalt de tot. Ho acabem d'omplir amb el vermut. Ho tapem de seguida i els posem de cap per avall perquè es faci el buit. 
Si en tenim força quantitat, com ha estat el cas d'avui, ho posem  al bany maria, uns 20 minuts. Deixem refredar els pots dins l'aigua. Quan els traiem els etiquetem i els guardem al rebost.
Pots i potets que van omplint les lleixes i que ens alegren els esmorzars i les postres.

Acabada té una mica de granet, si sou molt maniàtics podeu colar-la, però nosaltres hem trobat que el granet no fa nosa i  dona personalitat a la melmelada.




Comentaris

  1. M'agradaria poder tastar aquesta melmelada! Desconec el gust de les cireres d'arboç...
    Petonets i molt bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. Això és tot un luxe de melmelada!!!
    Quines ganes de tastar-la!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Estas cerezas del bosque siempre es un placer comerlas y así en mermelada y con el vermut deben de ser geniales.
    petons

    ResponElimina
  4. Ostres quin collita!! 1 Kg de cireretes d'Arboç (a casa meva són cireretes de bosc, suposo que és el que enteníem que ens deia l'àvia!!!)
    I quina sort trobar-ne ara!!!
    Ptns

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides