Gelat de ratafia i carquinyoli @Cuinem a 6 mans






Tenim ratafia de Ca Roman , fa calor i volem fer un @Cuinem a 6 mans amb l'Olga i la Marta per desitjar-vos un bon estiu...què millor que un gelat, no us sembla?


Necessitem:


  • Ratafia 
  • 500ml de nata 35%
  • 250g de mató
  • 80g de sucre
  • 3 cullerades de sucre invertit
  • 4 rovells d'ou
  • Uns quants carquinyolis

Posem un got de ratafia en un pot, a foc lent i deixem que es redueixi a la meitat. El deixem refredar.
Trenquem els carquinyolis a trossos, ni massa petits ni massa grossos, així ens els trobarem quan ens mengem el gelat i li donaran un toc cruixent.

Batem bé la nata amb el mató ( perquè es desfaci bé el granet que té, així ningú notarà que porta mató)
Barregem bé els rovells amb els dos sucre i despré hi afegim la reducció de ratafia.

Ajuntem les dues barreges i les posem dins la geladora, uns 25 minuts. Hi afegim els carquinyolis a trossos i engegem la geladora 5 minuts més...i ja tenim el gelat a punt...amb uns carquinyolis, una copeta de ratafia i una mica de fruita seca...un final de dinar de festa major perfecte!

 I amb aquest gelat, la Marta, l'Olga i jo ens acomiadem del @Cuinem a 6 mans fins després de l'estiu.

Bona Festa Major  i bones vacances.








Comentaris

  1. Fantástico helado, con el sabor de la ratafia tiene que estar divino.
    Bones vacances

    ResponElimina
    Respostes

    1. M'ha sorprés el suau que ha quedat, ara, és que aquesta ratafia és suau i boníssima.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Exquisit!!!!
    Bon estiu.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Un gelat ideal per celebrar l'estiu i les vacances!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot és ideal per a celebrar les vacances però si és tan bo com aquest gelat encara millor Palmira
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. MMmmm....Glòria! Quin gelat més superbo! I que cremós es veu! Ideal per unes postres de festa major! Sant Pere s'ho mereix, oi?
    Petonets i molt bon cap de setmana,
    Olga

    ResponElimina
  5. Amb carquinyols, molt bona combinació!!! El proper el faré amb carquinyolis que a casa ens encanten!
    Molt bones vacances i fins el proper @cuinema6mans

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides