Gelat de ratafia i carquinyoli @Cuinem a 6 mans
Tenim ratafia de Ca Roman , fa calor i volem fer un @Cuinem a 6 mans amb l'Olga i la Marta per desitjar-vos un bon estiu...què millor que un gelat, no us sembla?
Necessitem:
- Ratafia
- 500ml de nata 35%
- 250g de mató
- 80g de sucre
- 3 cullerades de sucre invertit
- 4 rovells d'ou
- Uns quants carquinyolis
Posem un got de ratafia en un pot, a foc lent i deixem que es redueixi a la meitat. El deixem refredar.
Trenquem els carquinyolis a trossos, ni massa petits ni massa grossos, així ens els trobarem quan ens mengem el gelat i li donaran un toc cruixent.
Batem bé la nata amb el mató ( perquè es desfaci bé el granet que té, així ningú notarà que porta mató)
Barregem bé els rovells amb els dos sucre i despré hi afegim la reducció de ratafia.
Ajuntem les dues barreges i les posem dins la geladora, uns 25 minuts. Hi afegim els carquinyolis a trossos i engegem la geladora 5 minuts més...i ja tenim el gelat a punt...amb uns carquinyolis, una copeta de ratafia i una mica de fruita seca...un final de dinar de festa major perfecte!
I amb aquest gelat, la Marta, l'Olga i jo ens acomiadem del @Cuinem a 6 mans fins després de l'estiu.
Bona Festa Major i bones vacances.
Fantástico helado, con el sabor de la ratafia tiene que estar divino.
ResponEliminaBones vacances
EliminaM'ha sorprés el suau que ha quedat, ara, és que aquesta ratafia és suau i boníssima.
PTNTS
Glòria
Exquisit!!!!
ResponEliminaBon estiu.
Una abraçada.
Gràcies igualment Lolines
EliminaPTNTS
Glòria
Un gelat ideal per celebrar l'estiu i les vacances!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana,
Palmira
Tot és ideal per a celebrar les vacances però si és tan bo com aquest gelat encara millor Palmira
EliminaPTNTS
Glòria
MMmmm....Glòria! Quin gelat més superbo! I que cremós es veu! Ideal per unes postres de festa major! Sant Pere s'ho mereix, oi?
ResponEliminaPetonets i molt bon cap de setmana,
Olga
StPeres'ho mereix i aquesta ratafia també!
EliminaPTNTS
Glòria
Amb carquinyols, molt bona combinació!!! El proper el faré amb carquinyolis que a casa ens encanten!
ResponEliminaMolt bones vacances i fins el proper @cuinema6mans
fa crec crec quan te'l menges hehehe
EliminaPTNTS
Glòria