Romesco de rajada

D'aquesta recepta n'és culpable la Marta. Com ja sabeu està fent una col·laboració amb Mercats de Reus i cada dimarts publica una recepta que li han donat en una de les parades, sigui del Mercat del Carrilet o del Mercat Central. 
I jo,  com que sembla que tinc poca feina (res més lluny de la realitat) m'he animat a anar-la seguint i uns dies després d'ella, fer o versionar la seva recepta i penjar la foto a l'instagram.  Aquesta vegada només he respectat l'ingredient principal, la rajada, la recepta la he fet a la meva manera, per això la publico al blog.  Espero que no se m'enfadin, ni la Marta, ni Mercats de Reus ni la Patrícia de Peix i Marisc Casas del Mercat del  Carrilet.

Aquí teniu el meu romesco de rajada. Però no  deixeu de llegir, i si pot ser tastar, la rajada a l'all cremat  que ens ha proposat la Marta  PadeNous

Necessitem:

  • Rajada (2 talls)
  • 1 Ceba
  • Tomaca (un parell)
  • 1 Pebrot de fer romesco
  • All
  • Julivert
  • Avellanes DOReus (10 o 12)
  • Una punta de bitxo (opcional)
  • Oove
  • Sal
  • Fesols del ganxet bullits (una cullerada per tall de rajada)

Envasem la rajada al buit i la coem a baixa temperatura  5 minuts a 50º. La traiem de la bossa i la reservem. Si no ho volem fer així l'enfarinem i la fregim lleugerament pels dos costats.

Agafem una ceba, la piquem ben petita i la posem amb una mica d'oli en una cassola, quan comenci a estar transparent hi afegim un parell de tomàquets, sense pell i tallats ben petits o triturats i deixem que es vagin fent fins que gairebé estigui tot ben confitat. Salem. 
Mentrestant escaldem un pebrot de fer romesco i en traiem la carn que afegirem a la cassola (junt amb la punta de  bitxo), remenem bé i hi posem la rajada que  ja tenim una mica cuita.

Fem la picada amb les avellanes, el gra d'all, una mica de julivert, ho deixatem amb el suc que ha deixat la rajada en coure-la a baixa temperatura (si la heu fregit amb  un parell de cullerades d'aigua) i ho afegim a la cassola...uns cinc minuts més fent xup-xup tot junt, una cullerada de fesols bullis afegits al suc i ja ho tenim a punt.


Comentaris

  1. Jo no havia cuinat mai rajada, però si menjat! Així és com la fa la meva sogra, al romesco! T'ha quedat de vici!! Com xalem!!!! Ptnts

    ResponElimina
  2. Ummm. Sona bé, molt bé.

    La rajada al nord de la Costa Brava es coneguda com a clavellada i és amb aquest nom que he publicat algunes receptes, la darrera no fa massa dies.
    He trobat interessant la manera de preparar el plat, no fent la salsa romesco i afegir-la a la cassola com a picada sinó anar posant els diferents ingredients separadament.
    El complement dels fesols el fa un plat ben complert.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manel, és la manera com hem fet sempre a casa els romescos de peix.
      Celebro que t'agradi.

      Passaré pel teu blog a veure les receptes de clavellada.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Mira que m'agrada la rajada però d'aquesta manera mai se m'havia acudit! Quina bona ideahan tingut la Marta!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira, la Marta la va cuinar a l'all cremat i jo n'he fet un romesco...tens dues propostes per triar si t'agrada tant la rajada.

      PTNTS

      Glòria

      Elimina
  4. Con estas dos cocciones y la salsa romesco estoy seguro que esta raya esta tremenda.Solo hace falta añadir un poco de pan y un poco de vino y sublime receta.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un bon pa i una copa de vi blanc van arrodonir la recepta, tal i com tu dius Miquel.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. Bonissim plat, molt similar al que jo faig amb rap.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rap o qualsevol altre peix amb el romesco és boníssim Lolines.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. M'ha agradat molt aquest recepta i em quedo com seguidora.

    Aquesta recepta agradaria molt el meu marit, que es molt fan del romesco.

    Un petonàs.

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. Supongo que el pescado es la raya no? La he comido muy pocas veces ya que me ha dado la impresión de que, al menos la que probé, tenía muy poca carne y además era muy cartilaginosa. el aspecto que tiene la que has hecho es totalmente distinto y con esa salsa estoy seguro que debe estar de rechupete.
    Que pases un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Juan, la rajada és la raya... la peça que vaig agafar era doble i carnosa per`+o gelatinosa si que ho és!

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  8. A mi m'agrada molt la rajada! Me la va ensenyar a cuinar la meva sogra....ma mare no l'ha cuinat mai. M'apunto la recepta!
    Petonets i molt bona setmana!
    Olga

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides