Cireres al vermut blanc
És temps de cireres i com sabeu a casa ens agraden molt i a més som molt aficionats a les coques amb cireres típiques de casa nostra.
Però la temporada és curta i tret de congelades, per a fer gelats, no n'he fet mai en conserva, bé tret d'algun pot de melmelada, i em venia de gust conservar-ne uns quants pots.
El sr Google i jo hem fet un mà a mà i he trobat diferents maneres de conservar-les, la més típica, fer-les amb almívar. però m'han agradat força aquestes cireres al Maraschino i les he fet...versió ganxeta.
Necessitem:
- 500g de cireres
- 250ml de vermut blanc, en el meu cas ha estat vermut Miró.
- El suc d'una llimona
- 250g d'aigua mineral
- 250 g de sucre
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 1 canó de canyella
Preparem mitja dotzena de pots de vidre, no massa grossos. Els posem, pots i tapes, en una olla amb aigua bullint i els hi tenim un parell de minuts. Els traiem de l'aigua i els deixem, de cap per avall, damunt un eixugamans net fins que els necessitem.
Espinyolem les cireres, és la part més ingrata de la recepta, mirant que ens quedin el més senceres possible.
En una cassola posem l'aigua mineral amb el sucre i, a foc baix fem que es desfaci. Hi afegim la llimona, la canyella i la vainilla i fem que arrenqui el bull. Ho abaixem al mínim i ho tenim uns 10 minuts infusionant-se. Retirem la canyella, tornem a portar-ho a ebullició i hi posem les cireres, ho traiem del foc, i, amb cura, remenem perquè quedin ben cobertes del líquid. Les tenim un minut dins el líquid calent , les traiem i deixem refredar una mica.
Omplim els pots de cireres,
Reduim l'almívar que ha quedat a la cassola a la meitat.
Omplim els pots, unes tres quartes parts amb l'almívar calent. i la resta amb vermut blanc.
Ho tapem ràpidament, girem suaument els pots tres o quatre vegades perquè es barregin bé els dos líquids i els posem al rebost, uns quants dies perquè les cireres stiguin ben confitades abans de fer-les servir.
Ara a pensar com fer-les servir...s'accepten idees !
Quin luxe de cireres!! Encara aquest any no les he vistes però ja no tardaràn, oi?
ResponEliminaPetons
Palmira
Aquí estem en plena temporada Palmira!
EliminaPTNTS
Glòria
Que bones aquestes cireres!!! M'ha encantat la teva versió amb vermut i la penso fer. A casa meva les feien amb anís sec i sempre las he trobat massa fortes, així que prenc nota de les teves.
ResponEliminaPetons i bona setmana!!
Amb anís les trobo massa fortes i així barrejant vermut amb l'almíbar queden suaus i ben bones.
EliminaPTNTS
Glòria
Que buenas también de esta manera Gloria.Con vermut no las he probado nunca, en casa las hacemos siempre con anís. Me guardo tu idea
ResponEliminaPetons
Són més suaus que les fetes amb anís Miquel.
EliminaPtnts
Glòria
Si tens la màquina "desespinyoladora", no és tan feixuga la feina!! Bona proposta!
ResponEliminaPtns
És clar que si que hi ha l'estri de treure els pinyols Marta! Si no és el "cuento" de mai acabar.
EliminaPTNTS
Glòria
Una conserva de luxe, Glòria! Ja m'imagino les postres que sortiran d'aquests potets!
ResponEliminaPetonets,
Olga
T'agrada?
EliminaDoncs, si...ja estic barrinant com fer-les servir Olga .
PTNTS
Glòria
Hola Gloria. Leyendo la preparación has conseguido que la boca se me haga agua. Y es que esta fruta me encanta y si lleva unos toques de vermú ya ni te cuento. Deben estar exquisitas.
ResponEliminaSi te sobra algún tarro, por supuesto lleno jj, me avisas y voy a recogerlo. No sabes como te lo agradecería. Son una verdadera tentación.
Que tengas un estupendo fin de semana.
Un abrazo.
Encara n'hi ha un parell a la nevera Juan, quan vulguis passa...un porta el teu nom hehehh
EliminaPTNTS
Glòria
Hola, Glòria:
ResponEliminaQué deliciosas estas cerezas que has preparado al vermut blanco. Seguro que en tu casa las disfrutaron de lo lindo. Una manera muy interesante de prepararlas que nunca he probado.
Un besazo enorme y feliz fin de semana, guapa.
Versionando recetas con resultado muy satisfactorio .
EliminaPTNTS
Glòria
Que buenas las cerezas, son como las pipas te enganchan. Estas al vermut han de estar deliciosas y con mucho sabor.
ResponEliminaBesoss
Tienes toda la razón Montse, las cerezas enganchan! Y a mi me llegarían a havcer daño de tanto que me gustan
EliminaPTNTS
Glòria
Molt boniques :) visca les cireres!
ResponEliminaVisca les cireres Sílvia!
EliminaPTNTS
Glòria
Sólo puedo decir: Guauuu!
ResponEliminaY a mi me encanta que lo digas heheh
EliminaPTNTS
Glòria
També em sembla molt bon mètode de conservació. Un beset!
ResponEliminaI allargarem una miqueta la temporada de les cireres .
EliminaPTNTS
Glòria