Crema de carxofes amb gambes

Tornem a la normalitat, en tot, però sobretot en el menjar.
Avui us proposo una crema de carxofes, que vestida com us la presento fa festa, però presentada en un plat normal, en una taula normal i sense les gambes...(o amb les gambes, perquè no! ) és un plat de cada dia, un plat sa, amb verdura de temporada, de proximitat ...un plat KM0.
presentació  del dia del dinar a casa de l'Olga
Necessitem:
  • 2 quilos de carxofes
  • una xirivia
  • la part blanca d'un porro
  • OOVE
  • Sal
  • Pebre
  • 8 gambes
  • Un all tendre
Netegem les carxofes deixant només la part més tendra, que tallarem en quatre o sis trossos, depenent de com siguin de grosses i les posarem en aigua amb gel perquè no es facin negres.
Tallem el porro ben petit i el posem en una cassola grossa amb una miqueta d'oli, quan vegem que comença a agafar color hi afegim la xirivia i ho deixem coure un parell de minuts tot junt. Ara toca poar-hi les carxofes, ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts més. Ho cobrim d'aigua i ho fem bullir fins que estiguin ben toves.
Ho triturem tot amb la batedora que tinguem i ho colem amb el colador xinès. Ha de quedar una mica espès, però si veiem que hi queda massa hi posem líquid del que ha quedat en bullir-les fins que aconseguim tenir-la com ens agrada.

A part agafem les gambes, les pelem i reservem les cues. Amb els caps i les pells i l'all tendre fem un sofregit. Ho passem per la batedora,  ho colem, hi afegim  oli, un polsim de sal i de pebre,  una culleradeta de conyac i ho deixem reduir una miqueta . 

Agafem les cues de les gambes les saltem lleugerament i les punxem en una brotxeta.

I ja podem presentar el plat, millor dit la tassa. Posem la crema de carxofa, al damunt una brotxeta amb una o dues cues de gamba i ho acabem amb unes gotes de l'oli de cap de gamba.

Aprofitem ara que és temporada de carxofes, nosaltres en menjaríem cada dia!





Comentaris

  1. Glòria una recepta boníssima! Prenc nota afegir la xirivia...Perfecte!! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. La xirivia i jo ara som molt amigues Marta... i pensar que fins fa poc només la posava al caldo ;-)

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. MMMmmm....afirmo i confirmo que és una delícia de crema! Em va encantar! Prenc bona nota de la teva recepta!
    Petonets i...bona setmana, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una crema de carxofes, sense cap complicació Olga! Però si el producte és bo i està fet amb cura i amoooooor el resultat acostuma a ser bo!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Carxofes amb xirivia?! Quina combinació més original! M'encanta l'idea tant per una crema entre setmana que per un sopar especial. Apuntada!
    Molt bon any 2017 i una abraçada ben forta des de París!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. La xirivia la poso per espessir, és molt neutra de gust i evito formatges i cremes de llet.
      Per un dia de cada dia potser si no et vols entretenir amb les gambes es poden fer uns xips de carxofa o uns xips de xirivia.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Això si qué és fer dieta però amb classe...eh?

    ResponElimina
  5. Muy buena combinacion,fácil, sana y ademas festiva,soy fan de las alcachofas.
    Bon Any Nou Gloria
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. cADA VEGADA EM COMPLICO MENYS mIQUEL, I AMB POQUES COSES S'ACONSEGUEIXEN AUTÈNTIQUES NERAVELLES!
      ptnts
      gLÒRIA

      Elimina
  6. Molt bona recepta. M'encanta. Les carxofes amb les gambes és tot un plaer. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan es temps de carxofes s'ha d'aprofitar Mj Salla, i les gambes li donen un toc festiu :-)
      PTNTS
      GlòriA

      Elimina
  7. Hola Gloria. Ya estoy deseando que se dejen ver más las alcachofas y es que es una verdura que me encanta. Cuando es su temporada disfruto jj.
    La he preparado de muchas maneras pero nunca se me había ocurrido hacerlo en forma de crema, además veo que entre los ingredientes lleva chirivía , la he usado varias veces y me gustó.
    Por eso te digo que disfrutaría mucho si tuviera un plato como el que presentas delante y si además me toca alguna gamba jj ya ni te cuento. Un plato para saborear.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. És un plato sencillo, sano para disfrutar Juan!
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides