Crema de carxofes amb gambes
Tornem a la normalitat, en tot, però sobretot en el menjar.
Avui us proposo una crema de carxofes, que vestida com us la presento fa festa, però presentada en un plat normal, en una taula normal i sense les gambes...(o amb les gambes, perquè no! ) és un plat de cada dia, un plat sa, amb verdura de temporada, de proximitat ...un plat KM0.
Necessitem:
- 2 quilos de carxofes
- una xirivia
- la part blanca d'un porro
- OOVE
- Sal
- Pebre
- 8 gambes
- Un all tendre
Netegem les carxofes deixant només la part més tendra, que tallarem en quatre o sis trossos, depenent de com siguin de grosses i les posarem en aigua amb gel perquè no es facin negres.
Tallem el porro ben petit i el posem en una cassola grossa amb una miqueta d'oli, quan vegem que comença a agafar color hi afegim la xirivia i ho deixem coure un parell de minuts tot junt. Ara toca poar-hi les carxofes, ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts més. Ho cobrim d'aigua i ho fem bullir fins que estiguin ben toves.
Ho triturem tot amb la batedora que tinguem i ho colem amb el colador xinès. Ha de quedar una mica espès, però si veiem que hi queda massa hi posem líquid del que ha quedat en bullir-les fins que aconseguim tenir-la com ens agrada.
A part agafem les gambes, les pelem i reservem les cues. Amb els caps i les pells i l'all tendre fem un sofregit. Ho passem per la batedora, ho colem, hi afegim oli, un polsim de sal i de pebre, una culleradeta de conyac i ho deixem reduir una miqueta .
Agafem les cues de les gambes les saltem lleugerament i les punxem en una brotxeta.
I ja podem presentar el plat, millor dit la tassa. Posem la crema de carxofa, al damunt una brotxeta amb una o dues cues de gamba i ho acabem amb unes gotes de l'oli de cap de gamba.
Aprofitem ara que és temporada de carxofes, nosaltres en menjaríem cada dia!
Glòria una recepta boníssima! Prenc nota afegir la xirivia...Perfecte!! Ptnts
ResponEliminaLa xirivia i jo ara som molt amigues Marta... i pensar que fins fa poc només la posava al caldo ;-)
EliminaPTNTS
Glòria
MMMmmm....afirmo i confirmo que és una delícia de crema! Em va encantar! Prenc bona nota de la teva recepta!
ResponEliminaPetonets i...bona setmana, Glòria!
Olga
Una crema de carxofes, sense cap complicació Olga! Però si el producte és bo i està fet amb cura i amoooooor el resultat acostuma a ser bo!
EliminaPTNTS
Glòria
Carxofes amb xirivia?! Quina combinació més original! M'encanta l'idea tant per una crema entre setmana que per un sopar especial. Apuntada!
ResponEliminaMolt bon any 2017 i una abraçada ben forta des de París!
Palmira
La xirivia la poso per espessir, és molt neutra de gust i evito formatges i cremes de llet.
EliminaPer un dia de cada dia potser si no et vols entretenir amb les gambes es poden fer uns xips de carxofa o uns xips de xirivia.
PTNTS
Glòria
Això si qué és fer dieta però amb classe...eh?
ResponEliminaDieta amb glamour Cristina hehehehe
EliminaPTNTS
Glòria
Muy buena combinacion,fácil, sana y ademas festiva,soy fan de las alcachofas.
ResponEliminaBon Any Nou Gloria
petons
cADA VEGADA EM COMPLICO MENYS mIQUEL, I AMB POQUES COSES S'ACONSEGUEIXEN AUTÈNTIQUES NERAVELLES!
Eliminaptnts
gLÒRIA
Molt bona recepta. M'encanta. Les carxofes amb les gambes és tot un plaer. Petonets
ResponEliminaQuan es temps de carxofes s'ha d'aprofitar Mj Salla, i les gambes li donen un toc festiu :-)
EliminaPTNTS
GlòriA
Hola Gloria. Ya estoy deseando que se dejen ver más las alcachofas y es que es una verdura que me encanta. Cuando es su temporada disfruto jj.
ResponEliminaLa he preparado de muchas maneras pero nunca se me había ocurrido hacerlo en forma de crema, además veo que entre los ingredientes lleva chirivía , la he usado varias veces y me gustó.
Por eso te digo que disfrutaría mucho si tuviera un plato como el que presentas delante y si además me toca alguna gamba jj ya ni te cuento. Un plato para saborear.
Un abrazo.
És un plato sencillo, sano para disfrutar Juan!
ResponEliminaPTNTS
Glòria