Bombons salats" de bacallà i salmó amb cervesa en dues textures
Uns bombons salats que són producte de la xerrada que vaig tenir amb la Marilena i que vaig fer a la meva manera.
Dues textures de cervesa, fetes amb Paulaner, la cervesa que ens va acompanyar per mitja Europa aquest estiu, com són la gelatina i el gelat.
Una recepta que ha resultat guanyadora a l'apartat de recepta original al CONCURS de la revista CUINA que es fa cada any dins la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu.
Aquí la teniu, a veure si us agrada tant a vosaltres com els ha agradat a ells!!!!
Necessitem
Per a fer els bombons:
- 2 talls de salmó marinat tallats ben fins
- 2 talls de bacallà marinat tallats ben fins
- Un préssec de vinya
- Un alvocat
Per a la gelatina de cervesa:
- 100ml de cervesa( he fet servir una Paulaner )
- 2 fulles de gelatina
Per al gelat de cervesa:
- 250ml de cervesa
- mitja culleradeta de sal
- 100g de sucre invertot
- 6 ous
- 20g de nata
OOVE
Una miqueta de cibulet fresc tallat
Comencem
pel gelat de cervesa:
Barregem
els sis rovells d'ou amb la sal, el sucre invertit i la nata. Ho coem a 80ª,
durant 10 minuts, ni més ni menys temperatura ja que no se'ns ha de coure.
En un
bol posem aigua freda amb glaçons de gel. Hi posem un bol més petit dins i hi
aboquem la barreja anterior, que anirem remenant, perquè baixi la temperatura
fins 70ª, aleshores ja hi podem afegir la cervesa sense deixar de remenar.
Hi
afegim les clares montades a punt de neu fort i ho posem a la geladera fins
tenir el gelat a punt.
Ara fem
la gelatina:
Posem
les fulles de gelatina en remull en aigua freda uns 20 minuts
En un
bol posem la cervesa, menys una miqueta que que l'escalfarem per barrejar-hi la
gelatina una vegada la tinguem hidratada i ben escorreguda.
Ho
posem en una safata i a la nevera, un parell d'hores mínim.
Quan
estigui fred ho tallem a quadradets petits i ho mantenim a la nevera.
I els
bombons:
Agafem
el préssec i l'alvocat i els tallem a dauets ben petits, els barregem bé i els
reservem.
En un
motlle petit, tipus trufa, posem un tallet de bacallà, hi posem una culleradeta
de préssec i alvocat barrejat i ho emboliquem . Això ho fem amb tot el salmó i
bacallà que tinguem, depenent de la mida dels talls poden sortir un o dos
bombons de cadascun.
Ho emplatem:
Posem
dos o tres bombons de cada manera en un plat, al damunt de cada un hi posem un
dauet de gelatina. Posem uns quants dauets més repartits pel plat.
Un raig
d'un bon OOVE i una miqueta de cibulet.
Al
moment de portar-ho a taula dues quenelles no massa grosses de gelat de
cervesa.
Un plat
entretingut de fer però molt fresc i diferent.
Enhorabona!! Éxit ben merescut, això sembla cuina d'autor, m'apunto l'idea per algun sopar especial :o)
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
Cuina d'autor heheh, no et passis Palmira!!!😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Deu ni do. No me extranya que guanyes is!! Vaja recepte mes original. Una pasada. Felicitats!!!
ResponEliminaPetons
Ja veus Manu, va ser no voler venir tu i guanyar!!! Et vad perdrevun dia molt guapo i el dinar, aquesta vegada boooo
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Espero que hayas pasado un estupendo verano. No es de extrañar que este plato haya sido ganador porque salta a la vista.
ResponEliminaUna combinación de sabores deliciosa que convierten a este plato en un lujo.
Un abrazo.
El verano perfecto Juan.
EliminaY la receta me ha dado una satisfacción enorme!!!!
Ptnts
Glòria
Carai quin goig!! Em pensaba que era coliflor lo de la foto, pero m'encanta la combinació! El gelat de cervesa es una bogeria, i amb lo bona que es la Paulaner...
ResponEliminaMolt guai per haver sigut el plat guanyador!!
Coliflor????😂😂😂😂😂
EliminaMolt bona la Paulaner, i el gelat i la gelatina boníssims
Ptnts
Glòria
Buenos días Gloria. Que pinta tan rica y apetecible que tienen estos bombones de bacalao y salmon que has preparado, a cual mas rico, me imagino que como bien dices tienen que tener una textura muy buena. No me extraña que ganarais el concurso. ENHORABUENA
ResponEliminaUn beso Paco
Muchísimas gracias Paco
EliminaPtnts
Glòria
Impressionants! Uns bombons de luxe! Moltíssimes felicitats padrina bloguera!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Moltíssimes gràcies fillola bloguera.
EliminaPtnts
Glòria
Gloria muchas felicidades por el premio, unos bombones muy originales y con este helado de cerveza mola toda la propuesta.
ResponEliminapetons
El gelat, per a mi, és el què de la recepta.
EliminaPtnts
Glòria
Realmente es una receta muy original y merecedora de premio, así que muchas felicidades
ResponEliminaPetons!!
Muchas gracias Javier
EliminaPtnts
Glòria
Vaya bombones salados que nos traes, son toda una delicia Gloria.
ResponEliminaCelebro que te gusten
EliminaPtnts
Glòria
Un estupendo aperitivo. Un besazo.
ResponEliminaGraco Nati
EliminaPtnts
Glòria
Qué bombones tan originales y tan ricos! =)
ResponEliminaGracias por visitarnos.
Nos quedamos por aquí!.
Un besote.
Un entrante distinto
EliminaPtnts
Glòria
Felicidades, y muy original la receta, seguro que estan riquisimos estos bombones, besos
ResponEliminaRicos ricos, però para mi, lo mejor és el helado de cerveza! Me encanta en punto amargo que tiene y le da un toque especial y distinto al plato
EliminaPtnts
Glòria
Moltres felicitats!!! Gran dia!!!😘😘
ResponEliminaGran dia, encara no m'ho crec!
EliminaPtnts
Glòria
Una recepta de premi!!! Petonarros!
ResponEliminaGràcies Mònica!
EliminaPtnts
Glòria
Una receta muy rica gracias por comentar en mi blog besitos
ResponEliminadoncs mira jo la he probat per fi d'any i puc asegurar que està de muerte!! Gràcies per compartir-la guapa!! Besets
ResponEliminaOstres Glòria, de veritat els has fet? Quina il•lusió em fa saber que algú fa alguna de les meves receptes i si a sobre agraden...
EliminaPtnts
Glòria