Galette de nectarina @ColorySabor de Temporada
Ja sabeu que la primera quinzena d'agost la vaig passar a la Touraine, veient i passejant-me pels castells de La Loire. Una zona preciosa que recomano a tothom que vulgui gaudir d'unes vacances de conte i de natura, amb bon menjar i bon beure. Castells, jardins, vignobles, cellers, xampinyoneries, rius, història... i tot a vuit hores de cotxe de casa. Això ens va permetre poder comprar productes de la zona, començant per melons Cantaloup, albercocs, bajoques, formatges, vins i, com no pot ser d'altra manera algun llibre de cuina amb receptes vam tastar allí i d'altres que tastarem aquí.
I comencem per una recepta dolça, fresca, amb fruita de temporada. La vam tastar d'albercocs, però una vegada aquí ja no n'he trobat de prou bons i dolços per comprar-ne, així que...amb nectarines i el resultat aquí el teniu:
Per a la massa necessitem:
- 180g de farina d'espelta
- 20g de farina d'ametlla
- 30g de sucre moré
- 100g de mantega en pomada
- 1 ou
- 25ml d'aigua ben freda
Barregem l'ou amb l'aigua , després hi afegim el sucre, les dues farines i la mantega i ho amassem fins que ens quedi una massa lligada i una mica enganxosa.
En fem una bola i ho posem damunt un paper de forn, l'espolsem amb una mica de farina i l'aplanem fins que tingui més o menys la mida d'un plat de postres. Hi posem paper film al damunt i ho posem, mínim una hora a la nevera.
Passat aquest temps fem més grossa la massa i la posem a la safata de forn coberta de paper sulfuritzat.
Per al farciment necessitem:
3 nectarines ben madures i sucoses
2 cullerades de sucre moré
2 cullerades de farina
Rentem les nectarines , les partim pel mig, en traiem el pinyol i les tallem a talls d'un parell de milímetres de gruix.
Les posem en un colador de malla fina, hi tirem el sucre i la farina per damunt i les sacsem fins que quedin ben arrebossats tots els talls.
Coloquem els talls damunt la massa, ben col·locats, de fora cap a dins, deixant un marge d'uns dos dits a la part de fora que plegarem damunt les nectarines fent una vora.
Haurem preescalfat el forn a 220º.
Hi posarem la galette, només per sota, entre 45 i 60 minuts, quan vegeu que la massa té un bonic color i la fruita està cuita i ha fet una mica de suc.
La podem servir amb una bola de gelat de iogurt, o com la que vam menjar a Tours, galette d'albercoc amb gelat de formatge... que bo!!!
Gran aporte! está genial! quiero probarla. Gracias! Besis
ResponEliminaEs tan facilita de hacer que no hay excusa para no probarla Paola!
EliminaPtntsia
GLòr
Que bona galette! Haurem de fer ràpid perque nectarines cada dia n'hi ha menys als mercats!
ResponEliminaLa Touraine va ser el primer viatje que vam fer amb el meu marit ja fa moooolt de temps i en guardem molts bons records, que bé vam menjar! :o)
Petons
Palmira
Quins records t'he despertat Palmira heheh
EliminaPTNTS
Dolça
Qué cosa más rica...me encanta.
ResponEliminabsts
Gracias María Jesús!
EliminaPtnts
Glòria
Que bien que te ha quedado.
ResponEliminaUn saludito
Me alegra que te guste Mijú.
EliminaPTNTS
Glòria
Quina pintassa aquesta galette! Jo també he estat a França aquest estiu. Qué bé que viuen els francesos i quants ingredients que tenen als seus mercats, sobretot el tema verdures em fascina!!! A qualsevol mercat de qualsevol poblet hi trobes 4 tipus diferents de pastanagues, 7 tipus de carabasses, cols, enciams, tubercles de tots colors i mides, .... quanta varietat!
ResponEliminaUn petó i bona reentré!
Blanca
http://acalablanca.blogspot.com.es/
Els mercats de qualsevol poblet fan un goig increïble, i a Tours hi ha uns mercats, repartits al llarg de la setmana a diferents llocs de la ciutat fabulosos. Et venen ganes de comprar-ho tot encara que no ho necessitis.
EliminaPTNTS
Glòria
Menuda delicia, se ve de lujo. Un besazo.
ResponEliminaMuchas gracias Nati
EliminaPTNTS
Glòria
Unes vacances fantàstiques! Un lloc emblemàtic! Aquesta recepta té un gustet fantàstic a estiu! M'encanta!
ResponEliminaPetonets, Glòria!
Olga
Morrinya de l'estiu Olga, molta morrinya !
EliminaPtnts
Glòria
Las galletes siempre resultonas, me gusta mucho el aspecto rústico que la caracteriza, y esta que traes hoy esta llenita de nectarinas, que cosa más rica, me llevo un pedazo.
ResponEliminaBesos
Fáciles, de aspecto rústico y muy versàtiles porque se pueden hacer con fruta de temporada.
EliminaPTNTS
Glòria
Fa molt de goig Glòria! Sempre m'ha cridat l'atenció aquest dolç, però ni l'he tastat ni fet mai.
ResponEliminaBon cap de setmana! Clara
A mi em passava igual, fins aquest estiu que el vaig tastar... i he tardat poc en fer-la a casa, heheh
EliminaPTNTS
Glòria
He tenido la suerte de visitar los castillos del Loire y es una ruta totalmente recomendable.
ResponEliminaUna muy buena galette la que nos traes y con esta harina de espelta mucho mejor.
petons
es un lloc magnífic Miquel!
EliminaA la recepta, d'on m'he inspirat, es fa amb farina normal i sucre blanc, però vaig voler fer servir espelta i sucre moré i va quedar perfecte.
PTNTS
Glòria
Recordo especialment que els préssecs, albercocs i sobretot els melons de cantaloup eren molt bons, i les galettes, hi havia de tot i recordo també menjar algunes de postres amb fruites de la zona, pero no de nectarines, quina bona pinta Glòria, un postre que agrada a tothom!!
ResponEliminaAun no he hecho ninguna galette, se ve muy rica de nectarinas porque están en su mejor momento.
ResponEliminaBesitos
Hola! Me gusta mucho el aspecto de las galletes son tan lindas así de rústicas, una vez hice una con chayote sustituyendo las manzanas!! Estas con nectarinas debe estar muy rica cuando se asa la fruta y suelta su miel, me encanta!!
ResponEliminawowww que pasada!tiene que estar tremendamente buena,ainss lo que daría por darle un bocadito
ResponEliminabesotes guapa!
Es una d'aquelles receptes que sempre me han cridat l'atenció y sempre he tingut ganes de fer. Imagino com a d'estar aquesta de bona mmmmmmm.....
ResponEliminaPetons
Hola!! me ha gustado mucho la galette con espelta y almendra, la masa tiene que ser buenísima, a pendientes!! bueno y el relleno delicioso :)
ResponEliminaPetonets i fins aviat!!!
Les nectarines són una de les meves fruites d'estiu preferides, així que aquesta galette m'encantaria segur! un petó!
ResponEliminaSuper deliciosa... yo es que las nectarinas me encantan... Así que ya esta galette de por sí, me tiene ganada! :) Un beso
ResponEliminammmm que bien te ha quedado este postre, me apunto tu receta, me encantaría un bocadito jejej Un besito,
ResponEliminaArancha de El baúl de las delicias
Aquesta base de la galette d'espelta i ametlla m'ha encantat! Petonarros!
ResponEliminaMe encantan las galettes porque puedes disfrutarlas durante todo el año con la fruta de temporada. Un beso
ResponElimina