Aperitiu de sardines marinades
Abans de l'estiu vaig enviar la recepta de la coca de cireres a una proposta que feia BORGES al seu blog, es tractava d'explicar una recepta i la seva història... vaig explicar allò que tots els que em coneixeu ja sabeu,:Corpus, Reus, festa major, coques amb cireres, pinyols, seguici festiu... i per agrair la meva aportació em va arribar un lot de productes d'aquesta marca, tots coneguts per mi menys la crema balsàmica de poma, tot un descobriment!
I per tastar-la vam fer aquesta coca, fàcil, fresca i ideal per a un pica pica de dies calorosos com els que hem patit aquests darrers dies.
Necessitem:
I per tastar-la vam fer aquesta coca, fàcil, fresca i ideal per a un pica pica de dies calorosos com els que hem patit aquests darrers dies.
- Pa de vidre
- Tomaca confitada
- Una poma àcida
- Un alvocat
- Sardines marinades
- OOVE
- Crema balsàmica de poma
Comencem confitant els tomàquets.
- tomàquets de pera
- OOVE
- sal
- sucre
La feina d'aquesta recepta és a netejar els tomàquets, els pelem i en traiem el màxim de llavors possible. Els tallem per la meitat o si són grossos en quatre trossos.
Posem en una safata de forn un pols de sal, la mateixa quantitat de sucre i un rajolí d'oli. Coloquem els tomàquets a la safata, ben apretadets.
Al damunt repetim un pols de sal, un pols de sucre i un rajolí d'oli.
Al forn a 80º una hora i mitja llarga i els treiem i deixem refredar.
Quan estiguin freds posem els tomàquets en un colador perquè llencin tot el líquid.
Posem en una safata de forn un pols de sal, la mateixa quantitat de sucre i un rajolí d'oli. Coloquem els tomàquets a la safata, ben apretadets.
Al damunt repetim un pols de sal, un pols de sucre i un rajolí d'oli.
Al forn a 80º una hora i mitja llarga i els treiem i deixem refredar.
Quan estiguin freds posem els tomàquets en un colador perquè llencin tot el líquid.
Ara marinem les sardines
- Sardines
- Vinagre de poma
- OOVE
- sal
- All i julivert picadet (opcional, per fer aquesta recepta no n'hi he posat)
Netegem les sardines , en traiem el cap i les espines i en fem dos filets de cadascuna i les salem.
Les posem en una carmanyola o safata amb tapa, a poder ser de vidre i les cobrim amb vinagre de poma. Les tapem i les deixem a la nevera un parell d'hores. Passat aquest temps les traiem del vinagre, posant-les damunt d'una reixeta perquè s'escorrin bé.
Les posem en una altra safata de vidre, les cobrim d'OOVE suau i les posem a la nevera fins l'endemà.
Muntem l'aperitiu:
Agafem un tall de pa de vidre i el posem a torrar lleugerament.
Damunt hi posem una capa de tomàquets confitats.
A sobre anem alternant una rodanxa de poma àcida, una d'alvocat, una de poma, una d'alvocat---fins que quedi ple.
Al damunt hi posem els filets de sardina marinada.
Un rajolí d'OOVE per sobre i una mica de crema balsàmica de poma...què me'n dieu? Amb un vermut de Reus ben fresquet o una cervesa un aperitiu perfecte.
O acompanyat d'una mica d'enciam tenim un sopar boníssim, que si tenim les dues prèvies" a la nevera esperant-nos és senzill i rapidíssim de fer.
OOohhhhh...quin aperitiu! Quina passada! He salivat a base de bé!
ResponEliminaPetonets i...bona setmana!
Olga
La veritat és que buscant aquell puntet àcid per combinar amb la crema balsàmica de poma el vaig encertat de ple Olga!
EliminaPTNTS
Glòria
Una combinacion que me gusta y queda un buen aperitivo o entrante.
ResponEliminaBona setmana
Petons
m'encanta el pa de vidre, i si a més el vesteixes amb aquests ingredients....molt millor!!! les sardines li dónen un toc tan booO! petons
ResponEliminaUn premi merescut i quan veig un aperitiu així penso : on trobaré ara aquesta crema balsàmica de poma? Hauré d'esperar Nadal?!
ResponEliminaPetons i bona setmana!
Palmira
Un aperitivo facil y rico es una pena no poder meter la mano y dar cuenta de uno me encantan las sardinas y tus fotos no dejan de decirme comeme.
ResponEliminaBicos mil wapa.
Aquesta coca és un aperitiu ideal! Prenc nota!!😍😍
ResponEliminaMolt bona, com tot el que fas Glòria.
ResponEliminaQuina bona pinta!!A veure si trobo aquesta crema balsàmica de poma, no la conec!petons
ResponEliminaQuina delícia, combinat amb l'alvocat. Un plat saníssim i deliciós!
ResponEliminaMarta
Hola!! Espero que el verano haya ido muy bien ;)
ResponEliminaQué coca tan original, este tipo de pan me gusta mucho, y aunque nunca he probado combinar sardinas con manzanas la verdad es que suena estupendamente, aunque seguro que mejor sabe...
Petons!!
(Las playas de por aquí me han fascinado)
Un estupendo aperitivo desde luego. Un besazo.
ResponEliminaUn aperitiu ideal!!
ResponEliminaAquesta coca seria molt alabada a casa meva!!!! Petonarros!
ResponElimina