25.9.16

Bombons salats" de bacallà i salmó amb cervesa en dues textures

Uns bombons salats que són producte de la xerrada que vaig tenir amb la Marilena i que vaig fer a la meva manera.
Dues textures de cervesa, fetes amb Paulaner, la cervesa que ens va acompanyar per mitja Europa aquest estiu, com són la gelatina i el gelat.
Una recepta que ha resultat guanyadora a l'apartat de recepta original al CONCURS de la revista CUINA que es fa cada any dins la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu.

Aquí la teniu, a veure si us agrada tant a vosaltres com els ha agradat a ells!!!!
Necessitem


Per a fer els bombons:

  • 2 talls de salmó marinat tallats ben fins
  • 2 talls de bacallà marinat tallats ben fins
  • Un préssec de vinya
  • Un alvocat
Per a la gelatina de cervesa:
  • 100ml de cervesa( he fet servir una  Paulaner )
  • 2 fulles de gelatina
Per al gelat de cervesa:
  • 250ml de cervesa
  • mitja culleradeta de sal
  • 100g de sucre invertot
  • 6 ous
  • 20g de nata

OOVE
Una miqueta de cibulet fresc tallat

Comencem pel gelat de cervesa:
Barregem els sis rovells d'ou amb la sal, el sucre invertit i la nata. Ho coem a 80ª, durant 10 minuts, ni més ni menys temperatura ja que no se'ns ha de coure.
En un bol posem aigua freda amb glaçons de gel. Hi posem un bol més petit dins i hi aboquem la barreja anterior, que anirem remenant, perquè baixi la temperatura fins 70ª, aleshores ja hi podem afegir la cervesa sense deixar de remenar.
Hi afegim les clares montades a punt de neu fort i ho posem a la geladera fins tenir el gelat a punt.

Ara fem la gelatina:
Posem les fulles de gelatina en remull en aigua freda uns 20 minuts
En un bol posem la cervesa, menys una miqueta que que l'escalfarem per barrejar-hi la gelatina una vegada la tinguem hidratada i ben escorreguda.
Ho posem en una safata i a la nevera, un parell d'hores mínim.
Quan estigui fred ho tallem a quadradets petits i ho mantenim a la nevera.

I els bombons:
Agafem el préssec i l'alvocat i els tallem a dauets ben petits, els barregem bé i els reservem.
En un motlle petit, tipus trufa, posem un tallet de bacallà, hi posem una culleradeta de préssec i alvocat barrejat i ho emboliquem . Això ho fem amb tot el salmó i bacallà que tinguem, depenent de la mida dels talls poden sortir un o dos bombons de cadascun.

Ho emplatem:
Posem dos o tres bombons de cada manera en un plat, al damunt de cada un hi posem un dauet de gelatina. Posem uns quants dauets més repartits pel plat.
Un raig d'un bon OOVE i una miqueta de cibulet.
Al moment de portar-ho a taula dues quenelles no massa grosses de gelat de cervesa.
Un plat entretingut de fer però molt fresc i diferent.


31 comentaris:

  1. Enhorabona!! Éxit ben merescut, això sembla cuina d'autor, m'apunto l'idea per algun sopar especial :o)
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuina d'autor heheh, no et passis Palmira!!!😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Deu ni do. No me extranya que guanyes is!! Vaja recepte mes original. Una pasada. Felicitats!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus Manu, va ser no voler venir tu i guanyar!!! Et vad perdrevun dia molt guapo i el dinar, aquesta vegada boooo
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Hola Gloria. Espero que hayas pasado un estupendo verano. No es de extrañar que este plato haya sido ganador porque salta a la vista.
    Una combinación de sabores deliciosa que convierten a este plato en un lujo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El verano perfecto Juan.
      Y la receta me ha dado una satisfacción enorme!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Carai quin goig!! Em pensaba que era coliflor lo de la foto, pero m'encanta la combinació! El gelat de cervesa es una bogeria, i amb lo bona que es la Paulaner...
    Molt guai per haver sigut el plat guanyador!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coliflor????😂😂😂😂😂
      Molt bona la Paulaner, i el gelat i la gelatina boníssims
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Buenos días Gloria. Que pinta tan rica y apetecible que tienen estos bombones de bacalao y salmon que has preparado, a cual mas rico, me imagino que como bien dices tienen que tener una textura muy buena. No me extraña que ganarais el concurso. ENHORABUENA
    Un beso Paco

    ResponElimina
  6. Impressionants! Uns bombons de luxe! Moltíssimes felicitats padrina bloguera!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies fillola bloguera.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Gloria muchas felicidades por el premio, unos bombones muy originales y con este helado de cerveza mola toda la propuesta.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El gelat, per a mi, és el què de la recepta.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  8. Realmente es una receta muy original y merecedora de premio, así que muchas felicidades

    Petons!!

    ResponElimina
  9. Vaya bombones salados que nos traes, son toda una delicia Gloria.

    ResponElimina
  10. Un estupendo aperitivo. Un besazo.

    ResponElimina
  11. Qué bombones tan originales y tan ricos! =)
    Gracias por visitarnos.
    Nos quedamos por aquí!.
    Un besote.

    ResponElimina
  12. Felicidades, y muy original la receta, seguro que estan riquisimos estos bombones, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ricos ricos, però para mi, lo mejor és el helado de cerveza! Me encanta en punto amargo que tiene y le da un toque especial y distinto al plato
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. Moltres felicitats!!! Gran dia!!!😘😘

    ResponElimina
  14. Una receta muy rica gracias por comentar en mi blog besitos

    ResponElimina
  15. doncs mira jo la he probat per fi d'any i puc asegurar que està de muerte!! Gràcies per compartir-la guapa!! Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Glòria, de veritat els has fet? Quina il•lusió em fa saber que algú fa alguna de les meves receptes i si a sobre agraden...
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.