Coc tatin de poma caramel·litzada @CookingTheChef (93)
Martín Berasategui... un plaer!
La veritat és que, de segons quin cuiner, triar una recepta és difícil, les faries totes...però al final sempre trobes aquella per aquell moment, aquella que buscaves i acabes trobant, com el cas d'aquest coc tatin, calia celebrar un "petit" esdeveniment i no volia res que em portés massa feina ni que fos massa carregat...
I aquí teniu una delícia de postres, senzilles i boníssimes, que acompanyades amb una mica de crema pastissera, o amb una compota de poma tèbia, o amb un gelat de vainilla o torró no us deixaran indiferents!
Necessitem
Per caramel·litzar les pomes
- 5 pomes reinetes
- una miqueta de mantega
- Una cullerada de sucre
Per fer el coc tatin
- 3 ous
- 175g de sucre
- 50g de nata líquida
- 135g de farina tamisada
- una culleradeta de llevat químic
- Una mica d'essència de vainilla
- La ratlladura de mitja llimona
- 50g de mantega fosa
- un polsim de sal
- Posem el forn a preescalfar a 180º
- Pelem les pomes, les tallem en dos i les hi traiem el cor amb cura.
- Posem en una paella la cullerada de sucre, la miqueta de mantega i fem caramel·litzar les pomes, les tenim a foc ben baixet per un costat uns deu minuts, les girem i les tenim deu minuts més.
- Preparem en motlle amb mantega i farina, perquè el pastís no s'enganxi i hi posem les pomes cobrint tota la base.
- Amb l'ajuda d'un batedor de varetes o amb un robot de cuina batem els ous amb el sucre, la nata i un polsim de sal fins aconseguir una crema espesa. Afegir amb cura, la farina tamisada barrejada amb el llevat i la ratlladura de la llimona. Al final afegir la mantega derretida barrejada amb l'essència de vainilla.
- Abocar aquesta barreja damunt les pomes i picar lleugerament amb el motlle damunt el taulell de la cuina perquè la massa entri bé per tots els racons.
- Ho fem coure uns 40 minuts a 180º. El traiem del forn, el desemmotllem i el deixem refredar damunt una reixeta.
- Ens el podem menjar fred, però tebi és una delícia.
- I aquesta és la meva aportació, i la de la resta de participants, al @CookingTheChef d'aquest 5 de juny, dedicat a Martín Berasategui.
Que buenooo!! Valla pinta que tiene, me comía yo ahora un trocito con un cafelito. Me iba a saber a gloria.
ResponEliminaLa preparare más adelante cuando termine la dieta. Besos!!
Ja o crec que sigui una delicia...Saps? totes les postres que portin pomes me xiflan i aquesta ....mas de lo mismo. Segur que no vareu deixar ni las molles....
ResponEliminaPetons companya
¡Que rico! nos encantan los postres con manzanas, seguro que lo preparo
ResponEliminaMmmm super-coc!!Bé coc-tatin...També li podríem dir Coc d'en Martin!!
ResponEliminaHa d'estar boníssim amb les pomes caramelitzades...
Fantàstic!
Ptnts
Marta
Ho està Marta!
EliminaLas tartas de manzanas siempre gustan por ser muy agradables al paladar. Para la que no le gusta lavar cacharros se puede hacer la cocción en el horno usando la sartén en la que cocinamos las manzanas (ojo con el mango si es de plástico)
ResponEliminaBesos desde
http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2016/05/mandalas.html
y son comestibles!
Tiene que estar deliciosa esta tarta y lo suave y jugosa con la manzana , me encanta
ResponEliminabesinos
Una delicia de tarta!! Con manzanas quedan buenísimas y si están caramelizadas aún mucho más buena. Me gusta.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Quin coc mes fí, l'he de fer un día, petonets dolços!!!
ResponEliminaVull un trosset per acompanyar el cafè!!!! ens veiem al pròxim repte! un petó!!
ResponEliminaBuenos días Gloria. Te ha quedado de lujo y tiene que estar muy bueno, solo con ver las fotografías dan ganas de quitarte un pedacito.
ResponEliminaUn beso Paco
Amb una recepta d'aquest gran mestre l'éxit el tenim sempre assegurat! Mai l'havia vist aquest cóc però ja saps quant m'agraden amb poma! Recepta copiada!
ResponEliminaPeton i bona setmana,
Palmira
Me encanta el bizcocho de manzana, la tarta de manzana, la tatin de manzana y creo que casi todos los postres que podamos preparar con esta fruta, ¡el tuyo seguro que me encanta!
ResponEliminaB7sss
Molt molt fan de totes les tatins, petonets
ResponEliminaUna receta sensacional Gloria; te felicito y me quedo con la idea. Besos
ResponEliminaEstic pensant amb el sopar, vaja, que tinc gana, i mirarant aquest coc encara en tinc mes! Bonissim. Petons
ResponEliminaGenial! el tall és provocatiu de...gula. jejeje.
ResponEliminaJo, sense acompanyament, en menjaria un bon tall....o, posats a fer, un parell!!! Gran participació! Petonarros! Se't va trobar moooooolt a faltar a Caldes!
ResponEliminaVaig estar tot el dissabte amb lea dents llargues veient les fotos que penjàveu Mònica. A veure si a la propera m'ho puc organitzar, ja saps que darrerament ho tinc una miqueta complicat.
EliminaPtnts
Glòria
M'ho apunto! Sol o acompanyat ha de ser una delícia! Amb el gelat de torró ha de ser un pecat....mmmmm.....
ResponEliminaPetonets, Glòria!
Olga
Es veu boníssim!! M'encanta aquest coc.
ResponEliminaMoltes mercès per participar
petons
Una tarta que me encanta y si lleva el toque de Martín, debe estar superior.
ResponEliminaBss
un pa de pessic de luxe luxós!! em demano un tallet plisssss
ResponEliminaCocs amb poma?? Una de les meves receptes preferides, i ja que tu ho has dit, el millor és acompanyar-los amb gelat de vainilla!! Et vam trobar molt a faltar a Caldes...ens ho hauràs de compensar muntant una altra trobada ben aviat, ha,ha!! Un petonet!
ResponEliminaBueno no, lo siguiente, grande el maestro y grande tu coc tatin.
ResponEliminapetons
Mi pedazo con helado de vainilla ;-)
ResponEliminaBesitos.
Vero
Pues otra receta fantástica...tiene que estar este pastel muy bueno
ResponEliminaBsssssssss
Uhmmmmm, bizcocho y manzanas una delicia, al menos para mi, este se ve precioso, menudo corte bonito y rico, con una buena taza de té me lo comía.
ResponEliminaBssss desde Almeria
Hola Gloria. Estupendo cocinero y maravillosa cocinera la que ha hecho esta deliciosa tatin. No me cabe la menor duda de que tiene que estar deliciosa sea cual sea el acompañamiento que se le ponga y sin él seguro que también será una verdadera tentación. Creo que lo que hizo caer a Eva no fue una manzana fue tu tatin jj.
ResponEliminaUn abrazo.
Que bones són les coques de poma!
ResponEliminaPer portar a la feina, per berenar i en qualssevol moment.
Excel·lent presentació
Quin èxit de participació!
Una abraçada,
fina
Parce saboroso este postre, alternative con manzanas, me gusta.
ResponEliminaEnhorabuena por el reto :)
Manzanas, manzanas, un tatin delicioso!!!
ResponEliminasabores para un gran desayuno porque amo este tipo de cosas para el desayuno y llenarme de energía, o para la media tarde con cafecito mmmmm ñummy!
Abrazos!
Muy original esta tatin! Me encanta te ha quedado fantastica.
ResponEliminaBesos
Hemos coincidido con el postre. Pero el tuyo queda mas bonito. Besos
ResponEliminaMenuda tarta, con manzana me chiflan!
ResponEliminaBesitosssss