pastissets de cabell d'àngel

Torno a tenir un munt de pots de  cabell d'àngel al rebost. Tenim un amic que viu en un mas i ens proveeix, com a bon amic que és,  de carabasses, aquest any potser massa i tot! I quan tens cabell d'àngel a casa sempre tens ganes de fer pastissets, però la massa que vaig fer les altres vegades no m'acabava de convèncer, Va ser en un dinar d'amigues, que una d'elles, tortosina, en va fer per postres... i vaig prendre la recepta apuntada cap a casa.
Boníssims!

Per fer-los necessitem:

  • Una mesura d'oli
  • Mitja mesura d'anís
  • Un parell de cullerades de sucre
  • Una culleradeta de matafaluga
  • Tota la farina que agafi, uns 400grams
  • cabell d'àngel


Com a mesura prenem un got de vi.



En un bol barregem l'oli, l'anís, el sucre i la matafaluga i hi anem afegint a poc a poc, mentre anem amassant, la farina fins que no n'agafi més.
En fem una bola, l'emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera, mitja hora com a mínim
Enfarinem lleugerament el taulell de la cuina i estirem la massa, Amb un cercle de 15 cm de diàmetre marquem les rodones. Hi posem una culleradeta de cabell d'àngel al mig i les tanquem, com si fos una  panada Per lligar bé els costats doblegueu les vores cap a dins.
Preescalfem el forn.
Els poseu en una safata de forn, a 200º; fins que estiguin daurats.
Els traiem, els posem en un plat amb sucre i els arrebossem  bé.  Els deixem refredar damunt una reixeta i ja els tenim a punt.
Si en fem molts els podem desar en un pot de vidre o en una capsa ben tancada... però no cal patir per si se'ns faran malbé, segur que en un parell de dies ja no en queda cap.

Si quan jo dic que al sud del peatge de Martorell hi ha vida... i més avall de les nuclears també!  Aquí en teniu una mostra :-)

Comentaris

  1. Glòria i tant que hi ha vida!! Ho diu una barcelonina adoptada a Reus!! Aquests pastissets en són un bon exemple!!😘😘

    ResponElimina
  2. Si realment va la pena, apuntada queda. Pro lo que mes mandra me fa, es fer el cabell d´angel. Si el compro fet, me posaras un 0 ????
    Petons

    ResponElimina
  3. Glòria, que bons!!! Cabell d'àngel fet a casa, pastissets fets a casa...tot un luxe! Els pastissets són una de les infinites coses que valen la pena del sud!
    Petonets i bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  4. M'encanten aquests pastissets!! I 100% cassolans, i amb les indicacions d'una tortosina... un luxe deliciós segur!! T'han quedat molt bé Glòria.
    Un petó.

    ResponElimina
  5. Són de luxe! amb un ja en tinc prou però són deliciosos, la veritat.

    ResponElimina
  6. Sóc fan dels pastissets de cabell d'àngel! en tinc uns pendent de publicar. el cabell d'àngel casolà què bo!! No l'havia fet mai amb la Tx i per a fer els pastissets que et dic vaig provar i queda molt bé! petons

    ResponElimina
  7. Els del forn la Campana no tenen res a envejar a aquests!!! Visca el sud i els seus pastissets..entre moltes altres coses!!! Petonarros!

    ResponElimina
  8. Tots els elements cassolans... això si que son pastissets de dabò! <tot un luxe amb un sabor inimitable!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  9. Fantàstics aquests pastissets.
    Fets a casa, de luxe.
    Petons

    ResponElimina
  10. Per uns pastissets així paga la pena anar cap a les terres de sud...i amb la recepta d'una tortosina segur que tens l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  11. Divinos los pastissets.Yo lo hago igual pero añadiendo también vino moscatel.
    Petons

    ResponElimina
  12. Visca la reivindicació de les terres del sud!
    A mi m'encanten els pastissets farcits de moniato! I els de cabell d'àngel també, eh???

    ResponElimina
  13. Quina feinada..definitivament soc una vaga jiji.Están tremendos.un peto.

    ResponElimina
  14. Hola Gloria. Me encantan los pastissets. Es una de las cosas que más me gustaría hacer pero les tengo un poco de reparo por la masa jj. Eso de ....la que admita, me causa pavor jj.
    Como no los he hecho casi todas las semanas me compro media docena para saborearlos con cava los fines de semana jj pero los compro de boniato y es que me gusta más que el cabello de ángel.
    Si te sobran muchos mándame unos cuantos, te quedaría eternamente agradecido jj.
    Has hecho que al ver las fotos la boca se me haga agua.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan, la que admita són entre 400 i 450 g...ara ja els pots fer, heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  15. ¡Qué lujo que te regalen calabazas! A mí me encantan! Y estos pastelitos tienen pinta de estar bien ricos!! BSS linda!

    ResponElimina

  16. Glória; Jo els pastisssets, anava a buscar-los a Rasquera, en un majorista de pastissos i pastes. La veritat que amb aquesta recepta tens uns pastissets fets a casa i amb l'elegància que són fets per un mateix.
    Moltes gràcies Glóri per compartir aquestes receptes.
    Salutacionns cap a Reus¡¡ :O)

    ResponElimina
  17. Hola Glòria, et segueixo molt i he après a fer moltes coses seguint-te. Tinc ganes de fer aquests pastissets, doncs fa poc vaig fer cabell d'àngel, el dubte es que no se quant medeix un got de vi. Ho he buscat a la internet i diu que medeix 100 ml, es així? Moltes gracies, espero fer-los aviat i que tinguis un bonic fi de setmana.

    ResponElimina
  18. Hola Rita, m'has fet contenta amb el teu comentari.
    Un got de vi són 100ml.
    Espero et surtin uns pastissets boníssims!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides