coc de carabassa i moniato (90)
La tardor passada, quan els moniatos i les carabasses estaven al seu millor moment vaig fer aquest coc, aprofitant un excedent del dia de la castanyada... ens va agradar i em vaig prometre repetir-lo per compartir la recepta.
L'altra dia vaig veure uns moniatos a la verduleria, no tan macos com els del novembre, però encara es podien aprofitar i vaig recordar la promesa que m'havia fet, I com a casa sempre tinc pots de carabassa torrada... vaig anar per feina!
- 200g de moniato bullit
- 200g de carabassa torrada
- 4 ous
- un polsim de sal
- 200g de sucre
- 100g d'OOVE
- un iogurt natural
- Gingebre en pols, canyella en pols, speculoos en pols ( al vostre gust)
- 400g de farina (200 de blanca i 200 d'integral)
- un sobre i mig de llevat químic
Separem els rovells de les clares d'ou, muntem aquestes a punt de neu fort ajudant-nos amb el polsim de sal.
Les reservem.
Fem un puré el més fi possible amb la carabassa i el moniato cuits, hi afegim una cullerada d'speculoos en pols , el reservem també.
Barregem els rovells d'ou amb el sucre, amb el batedor de varetes fins que ens quedi una massa escumosa, hi anem afegint , sense deixar de remenar l'oli i el iogurt. Després hi afegim la farina barrejada amb el llevat, a poc a poc i finalment i incorporem la barreja de carabassa i moniato. Ens quedarà una massa espesa on hi hem d'incorporar, a poc a poc, amb ajuda d'una espàtula les clares a punt de neu.
Preparem un motlle amb oli i una mica de farina i hi aboquem la massa. Ho posarem al forn, que ja tindrem calent a 200º, uns 50-60 minuts. Però com cada forn té el seu què podeu comprovar si és cuit punxant-lo i quan el bastonet us surti eixut ja el tindreu apunt.
L'esmorzar d'uns quants dies ha estat perfecte i sucat amb xocolata... mmmm no cal dir res més.
I tant! No cal dir res més! Un cóc perfecte i deliciós! A punt d'arribar als 90...oi?
ResponEliminaPetonets, Glòria!
Olga
89 0lga!!!! Quin munt veritat???
EliminaFan dels cocs i els magdalenes heheh
Ptnts
Glòria
Y sigues siendo la reina de los coc también en el 2016.Fantastico sin duda.
ResponEliminapeto
Darrerament els tinc una mica abandonats...em repeteixo i només en faig dw nous de tant en tant!
EliminaPtnts
Glòria
Quina pinta més bona! Això de respetar les promeses és molt important! Ha quedat un coc fantàstic, quin color més bonic.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana
Palmira
Promeses i bons propòsits molts però gairebé no trobo moniatos heheh
EliminaPtnts
Glòria
Una feina molt ben feta, un coc bonissim!!!
ResponEliminaGràcies Lolines!!!!!
EliminaPtnts
Glòria
MMMM Aquesta mena de coques m'encanten, sempre em sembla un bon moment per fer-ne i menjar-ne. Boníssim
ResponEliminaMarta
A nosaltres tb ens agraden molt...tant que aquest coc ja és el núm 89 que publuco Marta!!!!
EliminaPtnts
Glòria
Ets la reina dels cocs! Quin munt de combinacions, aquesta m'encanta, i amb el toc de les espècies ja m'imagino que bo que ha d'estar! Un petó!
ResponEliminaBo, bo Eva, està molt bo ;-)
EliminaPtnts
Glòria
Una coca deliciosa, con la calabaza asada y las especias tiene que estar riquísima.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Un coc que va sortir d'un aprofitament i és boníssim Montse
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Me gusta mucho el boniato aunque he de decirte que apenas he hecho algún plato con él, me pasa igual con la calabaza. Y tú en una sola preparación utilizas los dos jj y vaya manera de utilizarlas, nada menos que en un bizcocho.
ResponEliminaSiempre me han llamado la atención los bizcochos de calabaza pero como en casa no les llama mucho nunca he intentado hacerlo. Veo el que has hecho y la boca se me hace agua ya que creo debe estar delicioso. Debe tener un sabor exquisito agrandado con las especias que le has puesto. Sensacional.
Otra vez les diré a los amigos que pasen y me traigan algo de lo que haces jj. De rechupete jj.
Un abrazo.
Juan, em casa la mitad de veces, no saben lo que llevan los bizcochos...pero los encuentran riquísimos. Haz tu lo mismo heheh
EliminaPtnts
Glòria
No sabia que tenies 89 receptes publicades de cócs!! Me'n vaig a fer una ullada...perquè estic en mode "fora de casa rebosteria industrial" i em vull acostumar a tenir alguna cosa dolça feta a casa per esmorzar o berenar...i amb 89 receptes no hauré de repetir mai recepta...Una abraçada!
ResponEliminaSi Anna, una dèria que compartim...a casa no hi entra mai la rebosteria industrial!!
EliminaPtnts
Glòria
Moniato i carbassa,...quina coca més rebona!!! Amb un bon tall i una tassa de cacau, em dóno per magníficament sopada!! Petonarros!
ResponElimina