pastissets de cabell d'àngel
Torno a tenir un munt de pots de cabell d'àngel al rebost. Tenim un amic que viu en un mas i ens proveeix, com a bon amic que és, de carabasses, aquest any potser massa i tot! I quan tens cabell d'àngel a casa sempre tens ganes de fer pastissets, però la massa que vaig fer les altres vegades no m'acabava de convèncer, Va ser en un dinar d'amigues, que una d'elles, tortosina, en va fer per postres... i vaig prendre la recepta apuntada cap a casa.
Boníssims!
Per fer-los necessitem:
- Una mesura d'oli
- Mitja mesura d'anís
- Un parell de cullerades de sucre
- Una culleradeta de matafaluga
- Tota la farina que agafi, uns 400grams
- cabell d'àngel
Com a mesura prenem un got de vi.
En un bol barregem l'oli, l'anís, el sucre i la matafaluga i hi anem afegint a poc a poc, mentre anem amassant, la farina fins que no n'agafi més.
En fem una bola, l'emboliquem amb paper film i la deixem reposar a la nevera, mitja hora com a mínim
Enfarinem lleugerament el taulell de la cuina i estirem la massa, Amb un cercle de 15 cm de diàmetre marquem les rodones. Hi posem una culleradeta de cabell d'àngel al mig i les tanquem, com si fos una panada Per lligar bé els costats doblegueu les vores cap a dins.
Preescalfem el forn.
Els poseu en una safata de forn, a 200º; fins que estiguin daurats.
Els traiem, els posem en un plat amb sucre i els arrebossem bé. Els deixem refredar damunt una reixeta i ja els tenim a punt.
Si en fem molts els podem desar en un pot de vidre o en una capsa ben tancada... però no cal patir per si se'ns faran malbé, segur que en un parell de dies ja no en queda cap.
Si quan jo dic que al sud del peatge de Martorell hi ha vida... i més avall de les nuclears també! Aquí en teniu una mostra :-)
Glòria i tant que hi ha vida!! Ho diu una barcelonina adoptada a Reus!! Aquests pastissets en són un bon exemple!!😘😘
ResponEliminaSi realment va la pena, apuntada queda. Pro lo que mes mandra me fa, es fer el cabell d´angel. Si el compro fet, me posaras un 0 ????
ResponEliminaPetons
Glòria, que bons!!! Cabell d'àngel fet a casa, pastissets fets a casa...tot un luxe! Els pastissets són una de les infinites coses que valen la pena del sud!
ResponEliminaPetonets i bona setmana!
Olga
M'encanten aquests pastissets!! I 100% cassolans, i amb les indicacions d'una tortosina... un luxe deliciós segur!! T'han quedat molt bé Glòria.
ResponEliminaUn petó.
Són de luxe! amb un ja en tinc prou però són deliciosos, la veritat.
ResponEliminaSóc fan dels pastissets de cabell d'àngel! en tinc uns pendent de publicar. el cabell d'àngel casolà què bo!! No l'havia fet mai amb la Tx i per a fer els pastissets que et dic vaig provar i queda molt bé! petons
ResponEliminaEls del forn la Campana no tenen res a envejar a aquests!!! Visca el sud i els seus pastissets..entre moltes altres coses!!! Petonarros!
ResponEliminaTots els elements cassolans... això si que son pastissets de dabò! <tot un luxe amb un sabor inimitable!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Fantàstics aquests pastissets.
ResponEliminaFets a casa, de luxe.
Petons
Per uns pastissets així paga la pena anar cap a les terres de sud...i amb la recepta d'una tortosina segur que tens l'èxit assegurat!
ResponEliminaDivinos los pastissets.Yo lo hago igual pero añadiendo también vino moscatel.
ResponEliminaPetons
Visca la reivindicació de les terres del sud!
ResponEliminaA mi m'encanten els pastissets farcits de moniato! I els de cabell d'àngel també, eh???
Quina feinada..definitivament soc una vaga jiji.Están tremendos.un peto.
ResponEliminaHola Gloria. Me encantan los pastissets. Es una de las cosas que más me gustaría hacer pero les tengo un poco de reparo por la masa jj. Eso de ....la que admita, me causa pavor jj.
ResponEliminaComo no los he hecho casi todas las semanas me compro media docena para saborearlos con cava los fines de semana jj pero los compro de boniato y es que me gusta más que el cabello de ángel.
Si te sobran muchos mándame unos cuantos, te quedaría eternamente agradecido jj.
Has hecho que al ver las fotos la boca se me haga agua.
Un abrazo.
Juan, la que admita són entre 400 i 450 g...ara ja els pots fer, heheh
EliminaPtnts
Glòria
¡Qué lujo que te regalen calabazas! A mí me encantan! Y estos pastelitos tienen pinta de estar bien ricos!! BSS linda!
ResponElimina
ResponEliminaGlória; Jo els pastisssets, anava a buscar-los a Rasquera, en un majorista de pastissos i pastes. La veritat que amb aquesta recepta tens uns pastissets fets a casa i amb l'elegància que són fets per un mateix.
Moltes gràcies Glóri per compartir aquestes receptes.
Salutacionns cap a Reus¡¡ :O)
Hola Glòria, et segueixo molt i he après a fer moltes coses seguint-te. Tinc ganes de fer aquests pastissets, doncs fa poc vaig fer cabell d'àngel, el dubte es que no se quant medeix un got de vi. Ho he buscat a la internet i diu que medeix 100 ml, es així? Moltes gracies, espero fer-los aviat i que tinguis un bonic fi de setmana.
ResponEliminaHola Rita, m'has fet contenta amb el teu comentari.
ResponEliminaUn got de vi són 100ml.
Espero et surtin uns pastissets boníssims!!!!
Ptnts
Glòria