Coc de carabassa i xocolata (84)
Avui us porto un coc que ha estat fruit del meu atabalament i de fer les coses sense fixar-me massa. Vaig estar fent melmelades de taronja, de mandarina i les vaig desar al rebost, sense etiquetar. Ja ho faré!... Vaig conservar al bany maria uns pots de carabassa torrada, sense etiquetar també... Ja ho faré!... I ha passat el que havia de passar, obrir un pot per un altre, tenir un pot de carabassa a la nevera sense tenir previst fer-ne res... Doncs, com no podia ser d'altra manera, el seu destí ha estat aquest coc, com sempre adaptat a la meva manera ;-) amb un resultat força satisfactori.

Necessitem:
- -270g de carabassa torrada feta puré ( la quantitat que hi havia al pot obert per equivocació)
- -5 ous
- -200g de sucre
- -2cullerades de mel
- -100ml d'OOVE
- -1 sobret blanc i un de blau de gasificant ( dels de gasosa)
- -1 sobret de llevat químic
- -500g de farina
- -4 cullerades ben plenes de cacau pur en pols
- - Sucre pols barrejada amb una mica de cacau per empolsima el coc per damunt
Amb el batedor de varetes batem els ous amb el sucre fins que estiguin a punt de cinta fort.
Barregem els sobrets de gasificant, el llevat, el cacau i la farina i ho anem incorporant amb cura a la barreja anterior, fent moviments amb el batedor de varetes de baix a dalt perquè no es sobti gens la mescla.
Al final s'hi incorpora la carabassa feta puré barrejada amb la mel i es posa en un motlle que haurem preparat amb oli i farina per evitar que s'enganxi.
El deixem coure a 200º, uns 45 minuts. Per assegurar-nos que es cuit podem punxar-lo i quan vegem que el bastó surt net ja el podem treure del forn. En ser un coc amb fruita és una mica humit, per tant si el bastó surt net, però no eixut del tot, podem donar-lo per bo.
El traiem del motlle i el deixem refredar damunt una reixeta. Podem empolsimar-lo amb una mica de sucre en pols barrejada amb una mica de cacau.
Del meu atabalament n'he tret el coc núm 84 i assegurar-me que no tornarà a passar ja que tots els pots del rebost ja tenen la seva etiqueta ben posada :-)
Jaja! A mi també em costa molt seguir una recpeta al peu de la lletra! Tens raó, no s'assembla gaire al meu però segur que està boníssim! A casa es de les nostres coques preferides! Marta
ResponEliminaM'he inspirat Marta...però després la he fet com m'ha semblat i amb el que tenia.
EliminaGràcies per la recepta.
Ptnts
Dolça
Cada vegada més estic aficionant més als bescuits amb alguna hortalissa com a ingredient; li donen una textura i humitat fantàstiques. I a més amb xocolata, nyammmm!, Un petonet!
ResponEliminaEls de carabassa queden magnífics Anna!
EliminaPtnts
Dolça
Que rico y esponjoso te quedó.Muchas gracias por tu aportación. Doris.
ResponEliminaCelebro que te guste Doris.
EliminaPtnts
Dolça
REalment té un tall espectacular!
ResponEliminaSi que va quedar maco Sussi...i ben bo.
EliminaPtnts
Dolça
Doncs mira......t'ha quedat un cóc espectacular!!! I deu ser.....mmmmm....boníssim!!!!
ResponEliminaAiiiiix, Dolça! Fem massa coses a la vegada......
Petonets!!!
Olga
És que sóc tan tabalot. I faig tantes coses a la vegada i encara en voldria fer més ... però mira quin coc més guapo n'ha sortit aquesta vegada hehe
EliminaFins dissabte!!!!
Ptnts
Dolça
Fa una pinta deliciosa!! Quina bona idea aprofitar la carabassa per a fer aquest coc tan deliciós!! Me l'apunte!!
ResponEliminaTé molt bona pinta. Els cocs de carbass i xocolata m'agraden moltíssim i ara mateix m'has fet pensar que he de ficar etiquetes a les melmelades que he fet aquest cap de setmana!!!
ResponEliminaPetons
Palmira
Que delicia...y si son las galletas napolitanas ni te cuento !!!! me pongo a ellas enseguida !!!!
ResponEliminaBesitos.
Deliciosa combinación que tengo que probar un día de estos...me llevo un trocito para el café...un besito Gloria.
ResponEliminaHe provat el bescuit de carabassa i estava deliciós, així que aquest amb xocolata m'imagino que encara millor. L'hauré de provar, un petó!
ResponEliminaHola Gloria. Pues bendito atolondramiento jj ya que gracias a él nos ha permitido ver este delicioso bizcocho. La calabaza es una de las cosas que menos utilizo, no por mí sino por el resto ya que no les llama mucho, a mi me encanta y como debes suponer disfrutaría saboreando un buen trozo de este bizcocho porque sin duda ha de estar exquisito.
ResponEliminaUn abrazo
les grans receptes a la història gastronòmiques han nascut de descuits com el teu, je je je... Tots anem massa atabalats :)
ResponEliminaLa combinació de la carbassa amb la xocolata ha de quedar molt encertada.
Ja acostuma a passar quan fem més de dos coses a la vegada, i pensem que ens en recordarem i després... sorpresa! Però de casos com aquests, surten plats divins! Com aquesta coca!
ResponEliminaBon cap de setmana
Quina passada i quin coc més original!!! =)
ResponEliminaEspectacular Gloria!! Vaig arradera 'aquest coc fa molt de temps jajjja. Un petó maca!!
ResponEliminaQue rica!!! Te ha quedado muy bueno y jugoso.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
A todos nos pasan cosas asi vamos siempre un poco acelerados. Una combinacion muy acertada y buena.
ResponEliminaBona setmana
Que pecado eres....
ResponEliminaUn beso y vibra buena!!
Veig que no sóc a la única que li passa...aquesta combinació és boníssima!! t'ha quedat molt bé!
ResponEliminaMolt bona combinació per bé que molt interessant!! Les equivocacions són les mares dels grans èxits!! jajajaja A mi no hi ha dubte que m'agradarà ja que les coses senzilles i saboroses són les meves preferides!! :)
ResponEliminaPetons
Mmmmm quina bona pinta!!! Carbassa i xocolata bona convinació!
ResponElimina