quiche de carabassó i mató
Comença a fer bo... comencem a tenir ganes d'estar fora de casa, gaudint de la natura i quan arribem no haver-nos de posar a cuinar és una cosa que s'agraeix. Després d'una tarda passejant a la vora del mar ens va venir molt de gust un tall de quiche, acompanyada d'unes fulles d'enciam.
A veure què us sembla!
Necessitem:
- una làmina de pasta brisa
- una ceba
- dos carabassons (un mig quilo)
- 200g de mató
- 100g de formatge emmental ratllat
- 4 ous
- oli, sal i pebre
- uns quants tomàquets cherry
Posem la pasta brisa en un motlle, posem paper de forn al damunt i un plat perquè faci pes i no pugi en coure-la. La coem un quart d'hora i la traiem del forn.
Mentrestant preparem el farciment:
Ratllem la ceba fineta i la posem a coure en una paella amb una miqueta d'oli. Quan ja estigui transparent hi afegim els carabassons, també ratllats i deixem que es coguin lentament.
Una vegada tot cuit ho traiem del foc i ho barregem bé amb el formatge i el mató. Ho salpebrem. Posem aquest farciment dins la pasta brisa cuita.
Batem els ous, com si anéssim a fer una truita i els aboquem per damunt la quiche.
Posem uns quants tomàquets cherry al damunt i ho posem al forn, a 180º, uns 20-25 minuts, fins que vegem que el farciment ha quallat i de damunt està daurada.
Una cervesa ben fresca i bon profit!
Segur que vau gaudir molt d'aquest sopar, una quiche amb ingredients de plena temporada I, amb una amanida, un plat ben complet. Em quedo amb la combinació ceba-carabassó, m'encanta. Petons.
ResponEliminaEm sembla perfecta!!!! Ideal per un sopar a la fresca!!! M'ha sorprès que hi posis mató!!! Què bo!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
La combinació de carbassó i mató és sensacional.
ResponEliminaI en format quiche, genial, sóc fan de les quiches :)
En prenc nota perquè ara que ve la temporada del carbassó, i me n'acostumen a regalar..., el faré, amb una amanida ja tens el sopar llest! M'agrada molt la recepta!
ResponEliminaMolt bona, la quiche! Has triat uns ingredients que m'hi agraden molt, per farcir. Petons, Dolça!
ResponEliminaquina quiche més bona!!!!! ideal per fer un pic-nic! ;) petonets guapa
ResponEliminaQuina quiche més bona! a mi m'agraden moltíssim totes les quiches i aquesta amb el mató ha de ser ben suau! Una abraçada!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Que rica te ha quedado por favor!!!
ResponEliminaIdeal para estos días.
Besazos.
La combinació és molt bona i a més queda maquíssima amb aquest color!
ResponEliminaPetons
ResponEliminaBuenas tardes M Gloria. Me parece un quiche muy rico y sano, este tipo de platos es estupendo, para tenerlo hecho con anterioridad y frio esta delicioso. La combinación de ingredientes es muy buena, al igual que la presentación.
Muchas gracias por tus visitas y por tus comentarios tan agradables.
Un beso Paco
El mató li dona un toc molt bo a les tartes salades, i m'agrada molt la forma de la teva amb els tomaquets d'aquesta manera! M'en faré una aquesta setmana per portar a la carmanyola:3
ResponEliminaBé ja arribo després de molts dies de retard!
ResponEliminaQue bé si me la trobava després d'una passejada tan bonica...sembla boníssima!
Petons d'estiu.
Hola Gloria. Pues esperemos que podamos disfrutar del verano a tope jj. Por aquí no está el tiempo muy cabal, ha hecho unos días buenos pero ayer comenzó a soplar un poco de viento y a nublarse y esta mañana ha salido sol y sombra jj a ver quien puede más.
ResponEliminaLo que si te diré es que yo me pondría las botas si tengo delante este pastel. Me encanta y si pudiera cogería una porción respetable porque debe ser una delicia poder saborearlo y si además se tiene cerca una cerveza bien fría el momento es glorioso jj.
Que pasees mucho por la playa, que tomes el sol, que te bañes mucho y que sigas preparando estos platos tan deliciosos que haces.
Un abrazo
Una delícia, mai he fet un quiche amb carbassó però amb lo que m'agrada i tenint en compte que és temporada ho hauré de provar.
ResponEliminapetonets
Quina recepta més bona!! Crec que m'acabes de solucionar un dinar que tinc pendent amb amics!!! Besets
ResponElimina