crema de pèsols amb menta
Quan s'acaba la temporada, els pèsols comencen a tenir la pell forta i la família ja arrufa el nas... però ens agraden tant que mentre n'hi ha miro de fer-ne, encara que no sigui al vapor, que és la manera que com ens agrada més menjar-los, amb un raig d'oli Siurana i res més!
Del llibre "Les plantes aromàtiques, 80 aplicacions a la cuina" de la Núria Duran i la Montserrat Roig i he fet la crema de pèsols a la menta de la pàgina 58.
Necessitem:
500g de pèsols desgranats
Unes fulles de menta fresca
50g de formatge d'untar (tipus Philadelphia) ( a la recepta original hi posen mantega)
2 porros
1 iogurt natural ( enlloc de la nata líquida que porta la recepta original)
Oli, sal i pebre
Piqueu els porros ben petits i els sofregiu en una paella amb una miqueta d'oli, mirant que no agafin color. Hi afegim els pèsols i també els sofregim una mica.
Ho cobrim amb aigua , salem i ho fem bullir. uns 20 minuts.
Ho traiem del foc i hi afegim les fulles de menta ( jo n'hi he posat només tres perquè no ens agradi que domini massa el gust) i ho triturem molt fi. Com que ho he fet amb la TMX no m'ha calgut colar-ho, d'altra manera ho podeu passar pel colador xinès.
Ho tornem a escalfar i quan arrenca a bullir es treu del foc i s'afegeix, remenant enèrgicament perquè es desfacin bé el formatge i el iogurt.
Posat al bol amb un rajolí d'oli al damunt i cap a taula!
Molt refrescant, i bona!! Ara fa dies que no mengem pèsols a casa, me n'has fet venir ganes! Petons
ResponEliminaA mi també m'agrada molt la crema de pèsols a la menta! T'ha quedat molt bé, això de la Termomix és ideal per aquestes cremes,oi? Estalvia molta feina! Una abraçada maca!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
La menta la tenim associada amb les faves i segur que amb els pèsols també hi dóna un bon joc. Queda apuntada.
ResponEliminaUna abraçada.
Fantàstica aquesta crema. A mi també m´agradan moltíssim els pèsols, sobretot quan tens la sort de que siguin dolcets i gustosos.
ResponEliminaI aquí has ajuntat pèsols i menta...MMMMMMM per aixo m´agrada!!!
Com a anat el fi de setmana Cerdeñenc? Passat per aigua i pedra???
Petons
Una crema que amb el toc de la menta ha de ser boníssima. Queda a la capeta de pendents.
ResponEliminaPetons
M'encanten els pèsols, de petita quan venia ma mare del mercat, els desgranava i me'ls menjava tal qual, encare sóc petita i continuo fent-lo jajaja
ResponEliminaUn petonet
Que buena y aromatica es una crema sublime y ademas muy adecuada para ahora mismo
ResponEliminaBona setmana
Peto
Què bona la crema de pésols! els congelats queden super bé! amb el toc de la menta a d'estar encara més bona! ho provaré!
ResponEliminaNena......quina bona pinta!!! No he fet mai crema de pèsols, m'hauré d'animar a fer-ne. Sempre ets una bona font d'inspiració!
ResponEliminaPetons i...bona recta final!!!!
Olga
Lastima que no se haya inventado la degustación virtual.
ResponEliminaEl toc de la menta ha de quedar fantàstic amb aquesta crema.
ResponEliminaPetons
Hola Gloria. Particularmente los guisantes me gustan mucho. Los suelo hacer con mucha frecuencia pero utilizo congelados jj ya que de los naturales además de ser escasos por aquí el hecho de tener que desgranarlos me retrae jj.
ResponEliminaLa verdad es que nunca los he preparado de esta forma y estoy convencido de que me he perdido un plato delicioso y exquisito de comer. Tendré que adoptar medidas para que no vuelva a ocurrir. Fabulosa crema.
Un abrazo
Molt bona i suau, aquesta crema. M'agrada la frescor de la menta i la lleugeresa del iogurt. Me'n quedo un platet. Petons.
ResponEliminal'he sentit més d'una vegada aquesta combinació pero mai m'he atrevit....a veure si un dia d'aquests m'hi poso que ha de ser ben fresqueta
ResponElimina