coc lleuger de xocolata amb molta xocolata #etimenviu (76)
L'Ivan em va dir que portaria un vi dolç "especial" que maridava perfectament amb la xocolata... així que, com no podia ser d'altra manera vam preparar un pastís de xocolata. Parlem de l' ÈTIM Verema Tardana negre.
La base va ser un coc lleuger de xocolata que, una vegada farcit de melmelada de maduixa i cobert amb glaça de xocolata va arrodonir el Tast de vins a domicili.
Necessitem:
Per fer la glaça
Necessitem:
- - 6 ous
- - 40g de sucre ( per muntar les clares)
- - un polsim de sal
- - una culleradeta de cremor tàrtar
- - una rajola de xocolata de postres
- -120g d'oli d'oliva
- -150g de sucre
- -120g de farina
- - mig sobret de llevat en pols
- - 50g de Moscatell (opcional)
Separem rovells de clares i muntem les clares a punt de neu ben fort, posant-hi els 40g de sucre i ajudant-nos amb el polsim de sal i el cremor tàrtar. Les reservem.
Desfem la xocolata i deixem que es refredi.
Barregem l'oli amb el sucre fins que aquest estigui ben desfet, hi afegim la xocolata fosa ( i el moscatell si n'hi poseu) i anem incorporant d'un en un, els rovells, barrejant-los bé.
Hi incorporem la farina i el llevat, tamisats i després ajudant-nos d'una llengua de silicona ho barregem amb les clares a punt de neu, mirant que la pasta baixi el mínim possible.
Preparem un motlle amb oli i farina, hi aboquem la barreja i ho posem al forn, que ja tindrem preescalfat uns 40-45 minuts. Per saber si és cuit podem punxar-lo i si el bastonet surt eixut ja el tenim a punt.
El deixem refredar una mica dins el motlle i després, amb molta cura ja que és molt flonjo el desemmotllem i el deixem refredar damunt una reixeta.
Per guarnir-lo he fet com si d'una Sachertorte es tractés...
- - glaça de xocolata
- - melmelada de maduixa
Per fer la glaça
- 200g de sucre
- 330g de xocolata de cobertura
- 250g d'aigua
Desfem la xocolata a foc ben baix, hi barregem el sucre i l'aigua i ho fem coure ben a poc a poc, tot remenant fins que tingui la untuositat addient per a fer la cobertura.
Partim el pastís pel mig i el farcim generosament de melmelada de maduixa.
Posem el pastís damunt una reixeta amb una safata sota per recollir la xocolata que cau i hi aboquem la glaça pel damunt. sense ajudar-nos de cap espàtula, mirant de repartir-la bé perquè ens quedi ben coberta. Per cobrir bé els laterals si que ens podem ajudar d'una espàtula i de la xocolata que ha anat caient a la safata.
La deixem un parell d'hores i la podem guarnir com vulguem... en el nostre cas han estat unes maduixes i amb xocolata blanca hem personalitzat el pastís #etim#
Tasteu el pastís, tasteu el vi i sobretot tasteu l'Ètim Verema Tardana negra maridat amb xocolata,,, un plaer que cal repetir ;-)
Quin postre més bo! si és de xocolata és un èxit assegurat, i la decoració un plus ;). Un petó!
ResponEliminaQuin coc tan espectacular!!! El faré properament. Gràcies Glòria per aquesta recepta
ResponEliminaMenuda coca rica, llena de aromas y sabores, ideal para la cata sí.
ResponEliminaBesazos.
Quina bona pinta!!Segur que el gust era encara millor!!
ResponEliminaUn petonet
un bon troç m'en menjava amb una copeta d'aquest vi!
ResponEliminaT'ha quedat molt ben decorar, Glòria! I farcit amb melmelada recorda el sacher, sí!
ResponEliminaT'haquedat preciós! aquest pastís a caa meva no duraria gens ni mica, amb la bona pinta que fa... Una abraçada maca!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Mare meua, quin pastís! Senzillament preciós. Petons.
ResponEliminalleuger deu ser pel pa de pessic, oi? je je je...
ResponEliminaSegur que va ser un dels millors maridatges de la nit!
Una combinació deliciosa!! Moltes gràcies!
ResponEliminaAmb un tallet de coc em conformo...! fa molt bona pinta!
ResponEliminaHa quedat preciosa! Una presentació fantàstica, segur que és boníssima!
ResponEliminaMarta
Ha quedat preciosa! Una presentació fantàstica, segur que és boníssima!
ResponEliminaMarta
Que bo amb maduixes i tot!
ResponElimina