Coc de xocolata i cireres (48)
Aquests dies es troben unes cireres maquíssimes, grosses i dolcíssimes que venen de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Amb unes quantes cireres del Pinell de Brai i canviant una miqueta la recepta de la Mercé de Cuina per a llaminers han sortit aquestes postres.
Us animo tastar-lo, una mica tèbi és dolcet i cremós... deliciós!
Us animo tastar-lo, una mica tèbi és dolcet i cremós... deliciós!
Necessitem:
- Un bon grapat de cireres
- tres o quatre presses de xocolata, 70%. trencades a trossos grossos.
- 75g de sucre
- 125g de farina
- 3ous
- 250ml de llet
- un polsim de sal
- mantega i farina per untar el motlle
Preparació:
Netegem bé les cireres, en traiem el pinyol i les posem en un bol amb una miqueta del sucre.
Untem el motlle amb mantega i l'empolvorem amb una miqueta de farina.
Amb la batedora de varetes barregem els ous amb la resta de sucre i el polsim de sal fins que tinguem una massa blanquinosa i escumosa. Hi afegim la farina, tamisada, a poc a poc, procurant que no ens baixi gens la massa dels ous i el sucre.
Netegem bé les cireres, en traiem el pinyol i les posem en un bol amb una miqueta del sucre.
Untem el motlle amb mantega i l'empolvorem amb una miqueta de farina.
Amb la batedora de varetes barregem els ous amb la resta de sucre i el polsim de sal fins que tinguem una massa blanquinosa i escumosa. Hi afegim la farina, tamisada, a poc a poc, procurant que no ens baixi gens la massa dels ous i el sucre.
Ara començarem a afegir la llet freda, a poc a poc, sense deixar de remenar i aconseguirem una massa homogènia, escumosa i líquida.
La posarem dins el motlle i al forn, que ja tindrem preescalfat a 200º, i quan faci 10 minuts obrirem ràpidament el forn i hi posarem per sobre les cireres i uns quants trossets de xocolata (aquesta maniobra s'ha de fer molt ràpid ja que el forn no ha de perdre temperatura), tanquem el forn i deixem que acabi de coure's (uns 30-35 minuts més)
El deixem refredar una mica, el traiem del motlle i ens el mengem tebi.
El deixem refredar una mica, el traiem del motlle i ens el mengem tebi.
Quina bona pinta! La combinació de cireres amb xocolata és fantàstica! És que la Mercè es tota uan referència en el tema postres!! jeje
ResponEliminaUn petó!
Mmm...quin tall! Ha d'estar per llepar-se els dits. Mai n'he fet amb cireres...ho he de probar.
ResponEliminaSalutacions.
Buonissimo!!!
ResponEliminaSegur que bonissim, jo tinc la sort de no haver de comprar les cireres, un veí o altre m´hen fan arrivar. Amb xocolata a més !!!!! L´he de fer, gràcies per suggerir la recepta. Petons,
ResponEliminaei! gairebé arribes ja a 50, reina de les coques! acabo de menjar unes cireres picotes per sopar, però ben soles, segur que ficades dins d'aquest cóc ho hauríen sigut molt més!
ResponEliminaHa de ser boníssima aquesta coca, la combinació de les cireres amb la xocolata la trobo ben original!
ResponEliminaYa lo creo que estara buenisimo,no hay mas que verlo...vaya corte.
ResponEliminaBesets.
OH!
ResponEliminaDIOS
MIO!!!
Aquest concentrat de cireres al mig...
OH!
DIOS
MIO!!!!!!
Hola Dolça, un buen coc, para merendar esta la mar de bueno, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Segur que queda un coc boníssim!! Nosaltres avui hem fet coques de cireres, ens les menjarem per berenar!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Aquest coc ha anat directament a preferits....jo he fet un de xocolata per esmorzar. Són molt agraïts els pa de pessic en aquest format...però he de provar-lo amb cireres.
ResponEliminaAixò de poder menajr-lo tebi m'encanta per que segur que només sortir de forn ja voldre agafar una micona!
ResponEliminaExtraordinari ha de quedar amb la combinació de les cireres i la xocolta. Petons
Hola Dolça. Este bizcocho tiene que estar para chuparse los dedos. Aquí tenemos en Salsadella unas cerezas estupendas. Debe ser un bocado exquisito.
ResponEliminaSaludos
Aquests coc ha de ser deliciós, amb les cireres i la xocolata!
ResponEliminaNo acostumo a cuinar gaire amb les cireres perquè a casa les volen crues...
No fa gaire vaig fer un clafoutis (cada any en faig només un), i gairebé me'l vaig haver de menjar jo sola!
Uau, la foto del tall és espectacular, cremoset i molt gustós... Val la pena aprofitar que aquest any està sent una collita de cireres excepcional!
ResponElimina