Focaccia amb pera, formatge blau i nous.
Dates com aquestes fan que els forns i les cuines treballin sense parar: revetlles, coques, els primers sopars a la fresca...
La passada revetlla de Sant Joan em va tocar fer la rebosteria salada i em vaig decidir a fer focaccies. Focaccies amb diferents "farciments", amb verdures, amb bolets i llonganissa, amb recapte de ceba i pebrot... però la que crec que val la pena destacar és la que us explico a continuació:
S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no massa enganxosa, ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.
Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.
Una vegada la massa ha crescut posem la posem damunt el paper vegetal i l’anem estenent i fent forats amb els dits.
Posem la safata , a 50/60º, al forn durant mitja hora i la traiem perquè es refredi.
Posem el forn a escalfar a 200º.
La passada revetlla de Sant Joan em va tocar fer la rebosteria salada i em vaig decidir a fer focaccies. Focaccies amb diferents "farciments", amb verdures, amb bolets i llonganissa, amb recapte de ceba i pebrot... però la que crec que val la pena destacar és la que us explico a continuació:
Per fer la focaccia necessitem:
- -Un quart de litre d’aigua tèbia.
- -4 o 5 culleradetes d’oli d’oliva.
- -2 culleradetes de sucre.
- -2 culleradetes de sal.
- -450/500 de farina.
- -1 sobre de llevat de pastisseria super ràpid o 25g de llevat fresc.
S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no massa enganxosa, ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.
Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.
Una vegada la massa ha crescut posem la posem damunt el paper vegetal i l’anem estenent i fent forats amb els dits.
Després untem bé la massa amb oli.
Posem la safata , a 50/60º, al forn durant mitja hora i la traiem perquè es refredi.
Mentre es refreda agafem un parell de peres ben madures , les tallem i en fem una capa generosa per damunt tota la superfície de la focaccia, després hi posem nous pelades una mica esmicolades i força formatge blau.
Posem el forn a escalfar a 200º.
La posem dins el forn ja calent uns 20 minuts o fins que tingui un bonic color daurat.
M'encanta la focaccia i amb aquests ingredients és sublim!!! La pera i el formatge, Uff quin luxe!!!
ResponEliminaUn petonàs,
Esther
Mai havia vist una focaccia tan original!! Segur que en vau gaudir d'allò més
ResponEliminaPetons
Sandra
Aquesta focaccia ha d'estar realment bona. M'encanten els ingredients que has posat, el dolç de la pera amb el salat del formatge, quina delícia. Besets.
ResponEliminaCom diu elsfogonsdelabordeta, és superoriginal!!!
ResponEliminaA mi el formatge blau no m'agrada, però aquesta combinació d'ingredients em sembla que ha de ser boníssima!!!!
ostres,quina recepta mes original,segur que esta molt bona,petons
ResponEliminaQuina originalitat!! I segur que estaria boníssima, amb aquests ingredients tant bons!!
ResponEliminaPetons
Jo no poso formatge blau a res a la meva cuina, no m'agrada. Però si li canvio el formatge i li continuo posant la pera em sembla que també podré gaudir d'una focaccia com aquesta! Sensacional :)
ResponEliminaQue combinacion mas rica y original!!!tiene que estar exquisita.
ResponEliminaBesets.
La focaccia m'encanta i amb aquest farcit encara més!
ResponEliminaLa combinació de pera, formatge blau i nous és un clàssic que té l'èxit assegurat!
aquesta focaccia ha de ser boníssima! la combinació de pera, roquefort i nous és delicioca!
ResponEliminaLes focaccies són tota una debilitat. Acompanyades del que es vulgui, però aquí una tria superencertada.
ResponEliminaSalutacions
Ara mateix me’n menjaria un bon tros però sense nous, en soc al•lèrgica
ResponEliminaPetons
A casa ens encanta la focaccia. Quina combinació més atrevida, ha d'estar boníssima!!
ResponEliminaUna combinació d´ingredients sensacional. Boníssima.
ResponEliminaM'agrada molt fer focaccies i aquesta teua me l'apunte. Segur que cau un dia d'aquests. Besades
ResponEliminael formatge, les nous i les peres fan un trio d'allò més ben compenetrat... segur que van desapareixer amb un tres i no res ...
ResponEliminaM'agraden molt les coses amb pera. Trobo que li dóna un toc més dolç que la poma no pot... i amb formatge blau, s'ha de provar. Senzillament, s'ha de provar (però algun dia que no faci la calor que fa aquesta setmana, clar).
ResponEliminaAvui m'he decidit coneixer i entrar al teu blog, quina passada!, l'Eduard m'ha escrit l'adreça, m'encanta, felicitats!Mai he fet una focaccia però aquesta m'ha semblat molt original, a més la meva sort és que si hi ha dubtes t'ho puc consultar directament i no virtualment. Un petó
ResponElimina