bastonets salats... per acompanyar un bon vermut.
Els que us passegeu pels blocs de cuina deveu haver vist una allau de coques amb cireres i comentaris sobre el Corpus i la Festa Major d'aquesta, la meva ciutat.
Un altre dels elements distintius de casa meva és el vermut, pres al migdia en una terrasseta, acompanyant-lo d'alguna coseta salada per picar.
Com fer un bon vermut ens ho explica aquí una bona amiga, companya de ciutat i d'aventures blocaires; i com que ella ho fa tan bé jo no seré qui ho torni a explicar en un interval tan curt de dies. Per cert, també comparteixo amb ella la predilecció per l'YZAGUIRRE!!
El que si us explicaré és la manera de fer uns bastonets salats que van perfecte per acompanyar el vermut:
Necessitem
Sofregim la ceba amb una miqueta d'oli i quan comenci a estar lleugerament daurada hi afegim el xoriço i ho deixem coure tot junt.
A banda barregem la farina, la sal, el llevat i l'oli i ho anen amassant fins que quedi una massa llisa, hi afegim el sogregit i el formatge i hi seguim amassant, posant-hi l'aigua de mica en mica a mesura que la massa ens ho vagi demanant.
Quan tinguem una massa homogènia la deixarem una mitja horeta a la nevera.
Estirem la massa en una placa d'un cm de gruix i la tallem a bastonets.
Posem els bastonets damunt una safata amb paper de forn, hi espolsem sal gruixuda per damunt i els deixem coure uns 20 minuts a 200º o fins que vegem que tenen un color dauradet.
Un altre dels elements distintius de casa meva és el vermut, pres al migdia en una terrasseta, acompanyant-lo d'alguna coseta salada per picar.
Com fer un bon vermut ens ho explica aquí una bona amiga, companya de ciutat i d'aventures blocaires; i com que ella ho fa tan bé jo no seré qui ho torni a explicar en un interval tan curt de dies. Per cert, també comparteixo amb ella la predilecció per l'YZAGUIRRE!!
El que si us explicaré és la manera de fer uns bastonets salats que van perfecte per acompanyar el vermut:
Necessitem
- 60g de xoriço vermell picat
- 1 ceba mitjaneta picada
- 50g de formatge curat ratllat
- 200g de farina
- mig sobret de llevat químic
- 7 cullerades d'aigua
- 3 o 4 cullerades d'oli
- sal
Sofregim la ceba amb una miqueta d'oli i quan comenci a estar lleugerament daurada hi afegim el xoriço i ho deixem coure tot junt.
A banda barregem la farina, la sal, el llevat i l'oli i ho anen amassant fins que quedi una massa llisa, hi afegim el sogregit i el formatge i hi seguim amassant, posant-hi l'aigua de mica en mica a mesura que la massa ens ho vagi demanant.
Quan tinguem una massa homogènia la deixarem una mitja horeta a la nevera.
Estirem la massa en una placa d'un cm de gruix i la tallem a bastonets.
Posem els bastonets damunt una safata amb paper de forn, hi espolsem sal gruixuda per damunt i els deixem coure uns 20 minuts a 200º o fins que vegem que tenen un color dauradet.
Que ricos tienen que estar estos bastoncitos y aunque ahora ya no estamos en el vermut me llevo un para de ellos para merendar.
ResponEliminaUn besote.
Nyam! Fan una pinta deliciosa!
ResponEliminaA més pareix que són força bons de fer, oi?
Una abraçada!
Es veuen bonísims!! Han de ser un acompanyament molt bó.
ResponEliminaSalutacions.
ostres! Quin aperitiu més bo! Queda apuntat, que aquest cau amb una cervesa .. o vermut! PEtons
ResponEliminaHola, tu que ets reusenca de les RTV...d'on és l'Yzaguirre...per que els d'EL MORELL se m'han queixat!!!
ResponEliminaQue els havia de dir jo.......que com adoptiva de Reus, és de Reus malgrat la fàbrica estigui a El Morell!
Ptnts i aquests bastonets, mmmmmmmm....amb un vermut o amb una coke light!!!!!!!!!!
Han de quedar uns bastonets molt gustosos, per acompanyar un bon vermut o fins i tot per menjar-los tot sols ;)
ResponEliminaSon un vici aquests bastonets, es difícil de parar quan comences.
ResponEliminaPetons.
Se ven muy ricos y sabrosos....me los pido con una cervecita.
ResponEliminaBesets.
Aquest bastonets una cervesseta i un llibre en una terraça a l'ombra i un moment perfecte.
ResponEliminaPtns
Un cop fet em sembla que no em donaria temps de preparar el vermut,je,je, je...T' han quedat estupendos.
ResponEliminaUns bastonets ben gustosos, i saladets per anar fent glopets de vermut. Molt bons,petons i bona setmana.
ResponEliminaQuins bastoners més bons de fer i saborosos! Me l'apunte la recepta, no cal dir-ho.
ResponEliminaUns bastonets deliciosos per l’aperitiu, aamb el teu permis queden anotats
ResponEliminaPetons
Hola Glòria!!
ResponEliminaJo també prefereixo el Yzaguirre! M'encanta!!! I els caps de setmana el vermut abans de dinar ja és una tradició!
Tinc un xoriço ibèric esperant ser picat per convertir-se en aquests bastonets tant bons que ens expliques avui!
Molts petons!!!