panets de mató
Ja no cal cap excusa per fer panets, brioixos i altres masses semblants, senzillament ens agraden i de mica en mica van sortint millor. Veure com puja la massa ens motiva especialment i ,com dieu alguns de vosaltres, puc dir que, efectivament, fer massa amb llevat enganxa!!
El cap de setmana passar vaig baixar mató de la Cerdanya, boníssim per menjar sol, o amb una culleradeta de mel o melmelada, i també ha servit per donar un punt diferent i especial a aquests panets.
Necessitem:
-500g de farina de força
-30g de sucre
-25g de llevat fresc
-200g de mató
-125 de llet
-1 ou (+ un altre ou per pintar-los)
-60g de mantega
-un polsim de sal.
Desfem el llevat en la llet tèbia.
Hi afegim el sucre, l'ou una mica batut, la mantega en pomada i el polsim de sal.
Hi anem incorporant a poc a poc el mató.
Ara és el moment de començar a amassar a mesura que anem afegint la farina.
Ho hem de treballar fins aconseguir una massa que no s'enganxi als dits.
Ho deixem reposar una hora, com a mínim, en un lloc sense corrents d'aire i atemperat. Quan hagi passat aquesta estona veureu que ha doblat el seu volum. Ara toca donar la forma als panets i posar-los a la safata del forn. Els pintarem amb ou batut i els deixarem reposar una hora més.
Preescalfem el forn a 200º i els posem a coure fins que vegem que estan dauradets per sobre, uns 15 -20 minuts.
La primera intenció era fer pastissets de mató, però aquests panets van passar al davant. La veritat és que va valer la pena fer-los. La recepta original és d'uns panets fets amb iogurt, però com faig sovint li vaig donar el meu toc personal, la vaig canviar una mica i vaig substituir el iogurt per mató. Els panets... bons... molt bons!
El cap de setmana passar vaig baixar mató de la Cerdanya, boníssim per menjar sol, o amb una culleradeta de mel o melmelada, i també ha servit per donar un punt diferent i especial a aquests panets.
Necessitem:
-500g de farina de força
-30g de sucre
-25g de llevat fresc
-200g de mató
-125 de llet
-1 ou (+ un altre ou per pintar-los)
-60g de mantega
-un polsim de sal.
Desfem el llevat en la llet tèbia.
Hi afegim el sucre, l'ou una mica batut, la mantega en pomada i el polsim de sal.
Hi anem incorporant a poc a poc el mató.
Ara és el moment de començar a amassar a mesura que anem afegint la farina.
Ho hem de treballar fins aconseguir una massa que no s'enganxi als dits.
Ho deixem reposar una hora, com a mínim, en un lloc sense corrents d'aire i atemperat. Quan hagi passat aquesta estona veureu que ha doblat el seu volum. Ara toca donar la forma als panets i posar-los a la safata del forn. Els pintarem amb ou batut i els deixarem reposar una hora més.
Preescalfem el forn a 200º i els posem a coure fins que vegem que estan dauradets per sobre, uns 15 -20 minuts.
La primera intenció era fer pastissets de mató, però aquests panets van passar al davant. La veritat és que va valer la pena fer-los. La recepta original és d'uns panets fets amb iogurt, però com faig sovint li vaig donar el meu toc personal, la vaig canviar una mica i vaig substituir el iogurt per mató. Els panets... bons... molt bons!
Quina bona idea!! Mato!!! No hi hauria pensat mai... Els probare segur!!! ;-)
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Un café si us plau, així els tasto!!!!je je je
ResponEliminaPtnts
Lindos e saborosos.linhos.
ResponEliminaNo m'extranya que estiguon boníssims. Amb el formatge a dintre, quin luxe!!
ResponEliminaT'han quedat perfectes!
Petonets,
Esther
saludos dolça, de panes no entiendo, que le voy a hacer por lo tanto no puedo dar mi opinión, pero sí he opinado en mi blog de ti, en el último vídeo que he puesto,........saludos paco
ResponEliminaQue bons amb mató!!
ResponEliminaSalutacions.
Segur que estaven boníssims! Els canvis em semblen perfectes!
ResponEliminapetons
I tant que enganxa!! Aquests panets han de ser deliciosos amb el gustet del mató!!! Provarem de fer-lo! Gràcies per compartir-lo. Petonets
ResponEliminaJa ets una experta del brioix, je je je... Crec que no he tastat mai panets de mató, han de quedar molt bons i molt originals.
ResponEliminaUna combinació exquisida...què bons aquests panets amb el nostre mató.
ResponEliminaSe ven buenisimos!Has tenido buena idea al poner el queso,estaran muy sabrosos.
ResponEliminaBesets.
Si tinc temps en preparo, a veure com em queden. Si queden malament se'ls menjarà el gos! Això rai!!!
ResponEliminaQuan veig les teues propostes de panets i d'altres, sempre em vénen ganes de fer-ne!!! Aquests me'ls apunte a "pendents" perquè fan un aspecte boníssim!!! Salutacions
ResponEliminaHola Dolça. Yo tengo excusa jj sé que no me saldría nada bueno, así que me apunto para ver si tengo la suerte de que me llegue al menos alguna miga de esta maravilla que has hecho.
ResponEliminaSaludos
quins panets més bons! aquest amb melmelada, ummmm
ResponEliminaHola Doça, seguro que te quedaron muy bien estos panets, el mató hace un monton de años que no lo pruebo, y con miel como dices estava muy bueno, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Nena, ets la reina de les mases: coc, panets, briox, .... la reina de la farina!!!!
ResponEliminaHas vist que he convocat un concurs al meu bloc?? a veure si t'animes !!
Para el desayuno te cogía uno que mi brioche ya ha volado.
ResponEliminaSaludos
Fa dies que tinc ganes de ficar-me a la cuina a preparar alguna cosa per esmorzar i aquests panets em semblen una proposta deliciosa. Juntament amb unes magdalenes i un bon café amb llet ¡l'esmorzar perfecte!
ResponEliminaUna abraçada,