Pollastre a la brasa amb escalunyes
Avui cuino aquesta recepta en homenatge a Santi Santamaria, un dels grans xefs del moment defensor de la cuina tradicional i els productes locals però alhora innovador.
Trobar una recepta del Santi Santamaria per fer a casa i que fos raonablement senzilla de fer ha estat una tasca que molts de nosaltres hem fet des que decuina.net ens ha fet la proposta d'homenatjar el cuiner desaparegut.
Al final em vaig passejar pel bloc i allí és on he trobat les receptes més adequades per fer a casa. M'he decidit per un pollastre a la brassa amb escalunyes , recepta relativament senzilla, apta per a fer en una cuina domèstica.
Per fer aquesta recepta necessitem:
- 4 pits de pollastre ( jo ho he fet amb pollastre de pagès)
-1 culleradeta de fulles de farigola fresca
- 8 culleradetes d'oli d'oliva
- 16 escalònies
- la pell d'una llimona
-1culleradeta de pebre negre en grà
-1/4 de litre de vi ranci
Preparem els talls de pollastre i els deixem marinant-se tora la nit amb la pell de llimona, el pebre en gra. la farigola, l'oli d'oliva i el vi ranci.
L'endemà les retirem i les posem a coure a la brassa a foc lent, fins que vegem que estan al punt que ens agrada.
Es desossen quan les emplatem i tallem les puntes de les ales. Salpebrem.
Les escalònies es posen al forn, sense pelar, a 150º, entre 20 i 25 minuts.
Les servim sense pelar com a guarnició pel pollastre.
Just al moment de portar els plats a taula ruixar el pollastre amb una miqueta d'oli d'oliva.
Trobar una recepta del Santi Santamaria per fer a casa i que fos raonablement senzilla de fer ha estat una tasca que molts de nosaltres hem fet des que decuina.net ens ha fet la proposta d'homenatjar el cuiner desaparegut.
Al final em vaig passejar pel bloc i allí és on he trobat les receptes més adequades per fer a casa. M'he decidit per un pollastre a la brassa amb escalunyes , recepta relativament senzilla, apta per a fer en una cuina domèstica.
Per fer aquesta recepta necessitem:
- 4 pits de pollastre ( jo ho he fet amb pollastre de pagès)
-1 culleradeta de fulles de farigola fresca
- 8 culleradetes d'oli d'oliva
- 16 escalònies
- la pell d'una llimona
-1culleradeta de pebre negre en grà
-1/4 de litre de vi ranci
Preparem els talls de pollastre i els deixem marinant-se tora la nit amb la pell de llimona, el pebre en gra. la farigola, l'oli d'oliva i el vi ranci.
L'endemà les retirem i les posem a coure a la brassa a foc lent, fins que vegem que estan al punt que ens agrada.
Es desossen quan les emplatem i tallem les puntes de les ales. Salpebrem.
Les escalònies es posen al forn, sense pelar, a 150º, entre 20 i 25 minuts.
Les servim sense pelar com a guarnició pel pollastre.
Just al moment de portar els plats a taula ruixar el pollastre amb una miqueta d'oli d'oliva.
Cuina senzilla i e molta qaulitat, era el que a ell li agradava.
ResponEliminaTe un aspecte deliciós aquest pollastre Glòria.
petons
És veritat que les receptes del blog són força mé assequibles per fer a casa que altres que he llegit... Jo també l'he triat d'allà ;)
ResponEliminaAquest pollastre mateix, amb el marinat i les escalunyes, ha de quedar boníssim!
Un gran homenatge!
Aquesta recepta està molt be per fer-la a casa amb ingredients fàcils de trobar.
ResponEliminaTe molt bon aspecte i segur que molt bon sabor.
Petons.
Dolça!
ResponEliminaQueda estupendo, eh? A nosaltres ens ha agradat molt i ja he vist que a vosaltres també! ;-)
Gens, però gens complicat. I tan bo!
Salut!
Es veu deliciós aquest plat Gloria.
ResponEliminaPetons
Quina recepta tan bona!!!
ResponEliminaUn bonic homematge...
Al blog ho feia tot més práctic per fer-ho a casa i aixó m'agrada perquè jo soc de poques complicacions, el meu tb es del blog.
ResponEliminaUn petó
el que digui que menjar pollastre és avorrit i no se li poden treure nous matisos, que vingui a veure aquest, m'arriba l'oloreta de la farigola i la llimona...
ResponEliminaAixó és una de les coses bones amb ingredients ben sencills convertia plats de luxe.
ResponEliminaMuas!
També ho provaré! us ha quedat molt bé!Ún gran homenatge per a un gran xef!!!
ResponEliminaPetonets
Hola,
ResponEliminaQuin homenantge més fantàstic que avui s'està fent. una recepta senzilla però sense dubte deliciosa. Té un aspecte magnífic. Petons
Hola Dolça, guapa tu
ResponEliminaaquesta recepta es molt antiga i molt bona, jo la vaig aprendre de la meva iaia, però ella , la meva mare i ara jo, li posem vinagre, serà cosa de provar aquesta,...segur que a casa teva a agradat molt,
per cert nena, avui he fet les teves magdalenes de canyella,....i ja quasi no en queden...fins i tot en calent se les manducaven...
mil petonets Susanna
Aquest pollastre l'he anat veient per algun altre bloc... i ha anat directe a pendents! Un gran homenatge!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Receta estupenda ..para degustar y compartir ...besotes MARIMI
ResponEliminaUna receta muy rica.
ResponEliminasaludos
Has fet un bon homenatge amb aquest pollastre tan deliciós.
ResponEliminaUn pollastre senzill i gustós, qui diu que menjar pollastre és avorrit?
ResponEliminaUna elecció perfecta, i molt a tenir en compte...
Quin homenatge tan maco que està resultant!
Molts besitos estimada!
Aquesta meravellosa recepta d'en Santi és una bona alternativa al pollastre a la vinagreta de la iaia. Tinc ganes de provar-lo. Un bonic homenatge.
ResponEliminaUn pollastre bo per fer-li un bon homenatge
ResponEliminaPetons
Oh, tengo escalonias!!! :0
ResponEliminaGlòria, tota la raó... les receptes del blog són més assequibles per a la cuina de casa. Aquest pollastre té un color preciós! I segur que boníssim.
ResponEliminaPetons!