Unes altres coques de llardons
L'altra dia em van agradar molt uns llardons que no eren massa eixuts i semblaven demanar-me que els comprés. I així ho vaig fer. Els vaig posar en una panereta i al rebost. Al cap d'uns quants dies ja no eren tan fresquets i se m'estaven eixugant a mi. Volia fer un coc que portés llardons, però al final ha quedat pendent l'invent ja que m'he decantat per unes coques de llardons, agraden molt i és una recepta que sempre surt bé. Els invents els deixarem per un altre dia.
La coca de llardons que faig normalment és la de la Montserrat Seguí, i ja la coneixeu d'una entrada de fa temps. Tenia ganes de fer-ne una altra, però que no fos la típica de pasta de full i tenia escrita la coca de ríxons sense sucre de recetas de tartas, així que la vaig recuperar i la vaig fer totalment a la meva manera, amb sucre i sense canyella, per tant qualsevo semblança amb la recepta original és pura coincidència, però és d'allí d'on em va venir l'inspiració!
Necessitem:
-100g de llet
-100g d'aigua
-200g de llard
-50g de sucre
-400g de farina
-100g de llardons
-15g de llevat premsat
-Per posar per damunt sucre i pinyons.
Posem el forn a preescalfar a 200º
Picar els llardons ben picadets i reservar-los.
Escalfar una mica la llet i l'aigua. Desfer-hi el llevat.
Barrejar-hi bé el llard i el sucre.
Afegir-hi la farina i amassar-ho molt bé fins que ens quedi una massa ben lligada. Posar-hi els llardons i amassar una mica més fins que quedin ben distribuïts.
Donem la forma a les coquetes i les espolsem de sucre i hi posem uns quants pinyons per sobre.
Ho posem 10 minuts al forn. S'ha de vigilar ja que es couen molt ràpid i es ressequen amb facilitat.
Quina bona pinta!!!! Es veuen delicioses.
ResponEliminaEm tens encuriosida amb l'invent que vols fer del coc amb llardons. Estaré pendent.....
Glòria,
ResponEliminasempre la faig de full, però com de moment les receptes que provo teves surten amb gran èxit, així ho faré.
Apa, jo vaig seguin-te.
ja t'ho faré saber, tot i que segur en posaré una micona de canyella.
ptns.
Ahh, per cert tens una bona recepte d'orelletes?.
Fan molt bona cara! Mai n'he fet, hauré de probar-ho!
ResponEliminaSalutacions!
A mi les coques de llardons m'agraden de totes maneres... i tu ja saps ets la reina dels cocs i de les coques, ....
ResponEliminaPetons
T'han quedat molt guapes, les provaré de fer a casa!
ResponEliminammm que bones ,a casa ens agrada molt,un petó
ResponEliminamira que és tradicional, però no he fet mai coca de llardons, l'única vegada que ho vaig intentar, la pastisseria miró havia comprat els de totes les carnisseries i no vaig poder fer-la!
ResponEliminaperò què bones!!! aquestes per esmorzar ummmm
ResponEliminaJo sempre faig la coca de llardons amb pasta de full, però aquest any tinc ganes de provar altres variacions, en cóc o com aquestes teves d'avui. I aviat ve dijous de llarder, de manera que aquesta recepta em va molt bé ;)
ResponEliminaQue bona que és la coca de llardons i encara que ara es pot trobar tot l'any (jo almenys aquí a Argentona li trobo) es típic d'ara! T'han quedat fenomenals!! :)
ResponEliminaUn petó!
Hola,
ResponEliminaJo només la vaig fer un cop però amb pasta de full. Aquesta versió teva m'ha agradat molt!!! Tenen una pinta exquisida! Petons
...aish, no m'agraden massa els llardons!!! Potser amb aquesta versió canviaria d'opinió,,,no sé!!! je je je
ResponEliminaDe tota manera han quedat molt bé a la foto!!!
Ptnts
Boníssimes, casualment ahir en vaig menjar per berenar!!
ResponEliminaCarai, jo alguna vegada l'he fet amb pasta de full, haig de provar aquesta alternativa però...
ResponEliminaUna abraçada
Me les apunto per St.Joan!
ResponEliminaQue bones les coques de llardons,Ummmmmmm
ResponEliminaPetons
Jo vaig apuntant...que s'acosta dijous gras!!! Petons!
ResponEliminaCrec que al Pepe estaría encantad si li fes...pro jo no puc amb els llardons. Li donaré la recepte amb ell a veure si se la vol fer 😉
ResponEliminaPetons