Unes altres coques de llardons

L'altra dia em van agradar molt uns llardons que no eren massa eixuts i semblaven demanar-me que els comprés. I així ho vaig fer. Els vaig posar en una panereta i al rebost. Al cap d'uns quants dies ja no eren tan fresquets i se m'estaven eixugant a mi.  Volia fer un coc que portés llardons, però al final ha quedat pendent l'invent ja que m'he decantat per unes coques de llardons, agraden molt i és una recepta que sempre surt bé. Els invents els deixarem per un altre dia.

La coca de llardons que faig normalment és la de la Montserrat Seguí, i ja la coneixeu d'una entrada de fa temps. Tenia ganes de fer-ne una altra, però que no fos la típica de pasta de full i tenia escrita la coca de ríxons sense sucre de recetas de tartas, així que la vaig recuperar i la vaig fer totalment a la meva manera, amb sucre i sense canyella, per tant qualsevo semblança amb la recepta original és pura coincidència, però és d'allí d'on em va venir l'inspiració!

Necessitem:
-100g de llet
-100g d'aigua
-200g de llard
-50g de sucre

-400g de farina
-100g de llardons
-15g de llevat premsat
-Per posar per damunt sucre i pinyons.


Posem el forn a preescalfar a 200º

Picar els llardons ben picadets i reservar-los.
Escalfar una mica la llet i l'aigua. Desfer-hi el llevat.
Barrejar-hi bé el llard i el sucre.
Afegir-hi la farina i amassar-ho molt bé  fins que ens quedi una massa ben lligada. Posar-hi els llardons i amassar una mica més fins que quedin ben distribuïts.

Donem la forma a les coquetes i les espolsem de sucre i hi posem uns quants pinyons per sobre.

Ho posem 10 minuts al forn. S'ha de vigilar ja que es couen molt ràpid i es ressequen amb facilitat.

Comentaris

  1. Quina bona pinta!!!! Es veuen delicioses.
    Em tens encuriosida amb l'invent que vols fer del coc amb llardons. Estaré pendent.....

    ResponElimina
  2. Glòria,
    sempre la faig de full, però com de moment les receptes que provo teves surten amb gran èxit, així ho faré.
    Apa, jo vaig seguin-te.
    ja t'ho faré saber, tot i que segur en posaré una micona de canyella.
    ptns.
    Ahh, per cert tens una bona recepte d'orelletes?.

    ResponElimina
  3. Fan molt bona cara! Mai n'he fet, hauré de probar-ho!
    Salutacions!

    ResponElimina
  4. A mi les coques de llardons m'agraden de totes maneres... i tu ja saps ets la reina dels cocs i de les coques, ....

    Petons

    ResponElimina
  5. T'han quedat molt guapes, les provaré de fer a casa!

    ResponElimina
  6. mmm que bones ,a casa ens agrada molt,un petó

    ResponElimina
  7. mira que és tradicional, però no he fet mai coca de llardons, l'única vegada que ho vaig intentar, la pastisseria miró havia comprat els de totes les carnisseries i no vaig poder fer-la!

    ResponElimina
  8. però què bones!!! aquestes per esmorzar ummmm

    ResponElimina
  9. Jo sempre faig la coca de llardons amb pasta de full, però aquest any tinc ganes de provar altres variacions, en cóc o com aquestes teves d'avui. I aviat ve dijous de llarder, de manera que aquesta recepta em va molt bé ;)

    ResponElimina
  10. Que bona que és la coca de llardons i encara que ara es pot trobar tot l'any (jo almenys aquí a Argentona li trobo) es típic d'ara! T'han quedat fenomenals!! :)

    Un petó!

    ResponElimina
  11. Hola,
    Jo només la vaig fer un cop però amb pasta de full. Aquesta versió teva m'ha agradat molt!!! Tenen una pinta exquisida! Petons

    ResponElimina
  12. ...aish, no m'agraden massa els llardons!!! Potser amb aquesta versió canviaria d'opinió,,,no sé!!! je je je
    De tota manera han quedat molt bé a la foto!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  13. Boníssimes, casualment ahir en vaig menjar per berenar!!

    ResponElimina
  14. Carai, jo alguna vegada l'he fet amb pasta de full, haig de provar aquesta alternativa però...
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Que bones les coques de llardons,Ummmmmmm
    Petons

    ResponElimina
  16. Jo vaig apuntant...que s'acosta dijous gras!!! Petons!

    ResponElimina
  17. Crec que al Pepe estaría encantad si li fes...pro jo no puc amb els llardons. Li donaré la recepte amb ell a veure si se la vol fer 😉
    Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides