Canelons de carn i ceps
Quan una fa l'aniversari entre setmana quan arriba el dissabte té l'obligació de convidar a la família a un bon àpat, la qual cosa he fet amb molt de gust.
Avui no hi ha hagut dolç fet per mi, avui m'he dedicat a fer uns canelons de carn i ceps, amb beixamel de ceps, aromatitzats amb tòfona.
He agafat uns peus de porc i els he bullit fins que han estat tendrets. Una vegada freds els he desossat.
He posat uns quants ceps secs en remull.
En una cassola he sofregit una ceba fins que ha estat ben rossa, hi he afegit els peus talladets, una miqueta de vi ranci i ho he deixat gairebé una hora fent xup-xup a foc ben baixet. Quan he vist que els peus "gairebé es defeien" i he afegit els ceps talladets i ho he deixat coure un quart d'hora més.
Quan s'ha refredat una miqueta ho he trinxat a la TMX i he farcit les plaques dels canelons.
Després he fet la beixamel posant la meitat de llet i la meitat de l'aigua d'hidratar els ceps.
Gratinat i al moment de postar-ho a taula he ratllat una tòfona pel damunt.
Us puc assegurar que han sortit ben bons.
Avui no us poso quantitats ja que ho he anat fent a ull, el que us puc posar és que he fet servir 4 peus i 100g de ceps.
Avui no hi ha hagut dolç fet per mi, avui m'he dedicat a fer uns canelons de carn i ceps, amb beixamel de ceps, aromatitzats amb tòfona.
He agafat uns peus de porc i els he bullit fins que han estat tendrets. Una vegada freds els he desossat.
He posat uns quants ceps secs en remull.
En una cassola he sofregit una ceba fins que ha estat ben rossa, hi he afegit els peus talladets, una miqueta de vi ranci i ho he deixat gairebé una hora fent xup-xup a foc ben baixet. Quan he vist que els peus "gairebé es defeien" i he afegit els ceps talladets i ho he deixat coure un quart d'hora més.
Quan s'ha refredat una miqueta ho he trinxat a la TMX i he farcit les plaques dels canelons.
Després he fet la beixamel posant la meitat de llet i la meitat de l'aigua d'hidratar els ceps.
Gratinat i al moment de postar-ho a taula he ratllat una tòfona pel damunt.
Us puc assegurar que han sortit ben bons.
Avui no us poso quantitats ja que ho he anat fent a ull, el que us puc posar és que he fet servir 4 peus i 100g de ceps.
Mira veus tú els hi has possat carn al meu home li haurien agradat més que els meus.
ResponEliminaMuas!
Bien delicioso y tan cremoso.
ResponEliminaFeliz fin de semana ♥
Seguro que riquísimos! no a todo el mundo le gustan los pies de cerdo, pero a mi me parecen fantásticos, dan muchísimo juego :)!
ResponEliminaUn besotee
I ningú t'ha regalat un pastís per celebrar tant el teu aniversari com aquest plat tan bo que els has fet per dinar?
ResponEliminaAmb el toc de tòfona devien tenir un perfum molt agradable!
Petons
Això és un àpat de luxe per als qui t'estimen i t'estimes.Segur ho han sabut apreciar! i...FELICITATS NOIA!!!
ResponEliminalos canelones me van de cualquier relleno...Me encantannnnnn.
ResponEliminaBexinos
Aquests canelons han de ser divins, estava a l'espera de veure receptes amb peus de porc que em cridessin l'atenció i pots estar segura que la penso fer.
ResponEliminaLa tòfona queda de meravella, jo també l'he provada i inclús canvia per complet uns típics canelons, fa festa i tot.
Petons! ;)
Doncs, nosaltres som que de la família, o sigui que volem un tupper amb canelons. Per molts anys estimada Glòria, estem molt feliços per tu!
ResponEliminaPer molts anys Glòria!!! Amb uns canelons com aquests de ben segur que la família ha quedat d'allò més satisfeta. :)
ResponEliminaPetons!
Què rebons!! Amb el que m'agraden tots els ingredients que hi has posat, amb mi tindries l'èxit assegurat! ;) Espero que hagi anat bé la celebració
ResponEliminaPetonets,
Sandra i Xavi
kina pinta més bona tenen aquests canelons, els deixo a favorits perque de ben segur que els fará algun dia
ResponEliminapetons
Dolça,
ResponEliminaPrimerament, encara que amb retard, MOLTES FELICITATS!
La pinta que té el plat és extraordinària i a casa segur que agradaria molt. A mi és que els peus de porc és gairebé la única menja que no hi ha manera que m'agradi.
Una abraçada.
Per molts anys a la cuinera! Aquests canelons han de ser exquisits!
ResponEliminarenoi" peus, ceps, tòfona, com ho saps el que més m'agrada?
ResponElimina... es de lujoooo!!! que canelons!!!! un besote de la vaca!!
ResponEliminaOuix, amb la fresqueta que fa avui i aquests canelons calentets a la retina... em menjaria una dotzena!!
ResponEliminaMoltes felicitats!!
Me gustan mucho los canelones y estos tienen una pinta deliciosa.
ResponEliminabesitos y feliz semana
HOLA DOLÇA, GUAPA TU
ResponEliminaELS CANALONS SEMPRE SON UN 10, I ELS TEUS UN 10X10
PETONETS SUSANNA
Tot llegint la teua recepta m'han vingut unes ganes de preparar-la!!! Llàstima que estic a règim. Caram!!! Me l'apunte.
ResponEliminammmm...m'encanten!! sempre els he fet amb beixamel normal, pero la idea de la bexamel de bolets es ideal!!
ResponEliminaque delicia con lo que me gustan las setas da igual con que las acompañemos :D
ResponEliminapetonets
creo que se escribe así
muack, es universal
Hola, sóc la Marta del bloc Dolors Marta Inge. Primer de tot dir-te que aquest canelons tenen una pinta exquisita.Probablement intentatè fer-los algun dia espacial.
ResponEliminaAra voldria disculpar-me per no haberte contestat el comentari que ens vas enviar el 23 d'octubre. La veritat és què tot i que ja fa temps que portem el bloc, encara no sabem ben be com va el tema de contestar els comentaris. Espero que t'arribi aquest encara que no sé si sóc a temps. Lo més probable és que la melmelada ja la tinguis feta i posiblement consumida. Si, pots posar-hi pomes en qualsevol melmelada que facis, de fet sempre va bé ja que conté molta pectina i ajuda a espessir la melmelada.
Gracies per consultar el nostre bloc, a partir d'ara em guardo el teu en favorits.
Una abraçada i fins aviat, Marta
Hola Dolça. Sin duda deben estar para chuparse los dedos especialmente para quien le gusten las manitas de cerdo, no es mi caso jj, pero ten por seguro que los probaría.
ResponEliminaSaludos
Doncs tenen uns pinta fantàstica, i els ingredients són molt del meu gust, no saps com m'agraden els peus de porc.
ResponEliminaPetons
Ui... MOLTES FELICITATS!!!!
ResponEliminagemma, ja t'ho vaig dir, si vols fem intercanvi de carmanyoles, a mi els de bolets sol m'encanten!
ResponEliminaAnaPowell, gracias.
Loreto, a mi antes no me gustaban nada, pero a medida que voy poniendo años cada vez me gustan más y si no lo dices a muchos les pasará por alto el tipo de carne que es!
Margarida, el pastís va ser de Cal Padreny, pastisseria il·lustre de REUS!!!
Gràcies Mercè!!
laviana, como dicen en mi casa los canelones es una manera facil de comer!
Acabatdefer, aquesta és una de les mils de receptes que trobaràs fetes amb peus, i totes boníssimes!!
Gràcies vermells, això del tupper haurà d'esperar a la propera cuita,aquesta vegada vam fer cau i net!!
Moltes gràcies Mercè!
Sandra i Xavi, a veure si us agraden quan els feu!
PTNTS
Dolça
Lídia, fes-los i m'expliques que t'han semblat, són molt fins de gust i super suaus, i molt important no embafen gens!
ResponEliminaEls fogons del pare, si no t'ho diuen no ho sabràs que són peus... jo veus que no ho dic l títol... no tothom ho vol saber, jejej
Visc a la cuina, em sento moooolt i molt felicitada!
Manel, són ingredients de muntanya, i tu ets de muntanya!
vaca..., son molt bons i un luxe, una mica, per allò dels ceps!
Oscar, una dotzena? Bé en conec d'un que se'n va cruspir set, per tant no sé de què m'espanto!
Carmen, son diferentes pero muy ricos!
Susanna, no ens passem, amb un deu en tinc prou! Gràcies guapa!
Francesc, diuen que la carn dels peus no engreixa, serà veritat?
Emmma, la beixamel de bolets li dona un punt diferent a tot, és realment bona!
marta, gràcies per la resposta, la melmelada ja la vaig fer ambuna miqueta de poma i va sortir bona, i també la vaig fer sense i em va agradar més!
Ana, PTNTS, muaks i gracias por tu comentario.
Juan, seguro que si no te digo que son manitas ni te enteras, jejej
Gemma, si t'agraden els peus, és una altra manera de menjar-ne!
PTNTS i gràcies a tots pels vostres comentaris
Dolça
Oh, que bé posar-hi peus de porc, no hi havia pensat mai!
ResponEliminaJa tinc una altra idea per als propers canelons (ara per ara, serà d'aquí un temps, ja que en tinc el congelador ple).