Coc de llet condensada (39)
Avui he decidit obsequiar amb aquest coc a tots aquells que comparteixen feina amb mi. Quan han anat a prendre cafè, la Pilar, la senyora del bar de l'insti els n'ha posat un trosset al costat de la tassa. El motiu, un any més a les meves espatlles! El coc ha estat tot un èxit, no n'ha sobrat gens.
Feia dies que em rondava l'idea de fer un coc ben gran per portar-lo a l'institut, però havia de trobar-ne un que fos adequat, i aquest ho ha estat. Fàcil de fer, suau i super esponjós. La recepta no és meva, és una recepta que ronda per molts blocs i que jo la he agafat d'aquí, encara que he canviat una miqueta la manera de fer-la ja que a mi m'agrada molt el toc que donen les clares muntades a punt de neu als cocs.
Per fer el coc he necessitat:
- -1pot de 400g de llet condensada
- -4ous
- -50g de mantega en pomada
- -120g de farina
- -1 sobret de llevadura química
Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu ben fort.
Batre els rovells amb la llet condensada, afegir-hi la mantega i continuar batent. Posar-hi la farina i el llevat.
Finalment amb molta cura barrejar aquesta pasta amb les clares a punt de neu.
Untar un motlle amb mantega i farina, abocar-hi la massa i posar-ho al forn, que ja tindrem calent a 200º, uns 40 minuts.
Que vagi de gust!
Per cert, moltes gràcies a tots els que m'heu tingut present a través del facebook, m'ha fet molta il·lusió! PTNTS a tots i totes.
MUCHIIISIMAS FELICIDADES por ese añito de mas y por este Bizcocho que segur a tus compañeros les ha encantado
ResponEliminaun abrazo
Moltes felicitats!!! no se si son endarrerides però igualment.
ResponEliminaLa veritat que a la foto sembla molt esponjoso perfecte per acompanyar un coffe.
Hugs&Kiss
Felicitats!! un altre estupenda Coc a les que ens tens acostumats.
ResponEliminaMuas!
Quina cara més bona que fa aquest coc, doncs està per clavar-li la dent ara mateix.
ResponEliminaAixò de quedar esponjós ja m'agrada, així que el faré.
Una abraçada.
Quina coca més preciosa, me la copio ara mateix, a veure si la puc fer demà per berenar!
ResponEliminaLa meva germana sempre separa les clares dels rovells als bescuits i és cert que queden especials, com el teu...l´apunto per fer-lo perquè pens que ens agradarà...i felicitatssss!!!! un petonet
ResponEliminaPer molts anys!!!!!!
ResponEliminaVas néixer el mateix dia que el meu germà petit :)
Segur que tots els companys de feina van quedar encantats amb aquest coc, jo fa temps que al tinc a la llista de pendents. I amb les clares muntades segur que queda més esponjós ;)
... jo el vaig provar!! es molt bo!! m'agrada aquest sabor a la llet condensada ... es diferent!! un petó de la vaca!!
ResponEliminahola, reina de les coques! ja en tens més receptes que anys, oi? ;)
ResponEliminaaquesta, amb la dolçor de la llet condensada sembla molt bona, com la iniciativa de portar-la per a tots els companys.
per molts anys de nou!
Llàstima que quasi el tasto!!!! (me'n haguessis portat un trosset, no?)
ResponEliminaPtnts
M
Que bo i esponjós t'ha quedat uhmm....
ResponEliminapetons
Dolça, me l'apunto! també per portar un dia a la colla de la feina, que ho agraeixen! es veu superesponjós!
ResponEliminaUna delicia, crec que hauràs encertat amb el coc¡¡¡¡
ResponEliminaes veu super mollet,
mil petons.
Te ha quedado genial!!No hay mas que verla....mucho mejor con las claras montadas...yo tambien lo prefiero.
ResponEliminaBesets.
Com vols que en sobri !!!
ResponEliminaDe moment aprofita que encara queda una bona estona per als maleïts 50. De totes maneres, ja es poden fer anys si s'està bé com tu.
Felicitats.
SergiM
Moltes felicitats again. El coc és una passada per als fans de la llet condensada.... com jo mateix!
ResponEliminaYumyum!!
Carai, i on està aquest institut? perqué ara mateix surto corrents...
ResponEliminaFantàstic l'aspecte, i de segur super bo!
Petons
Muchas felicidades.
ResponEliminaUn bizcocho muy especial y excelente para celebrar ♥
muchas felicidades y tomo nota de la receta, me apetece mucho probarla!
ResponEliminabesos
Arribem tard però... PER MOLTS ANYS!!! Aquest coc deuria de fer la delícia de tots els teus companys!
ResponEliminaPetonets!
Sandra
FELICITATS !!!....carregar-se els anys a l'esquena és fantàstic... i celebrar amb un coc com aquest: magnífic
ResponEliminaaixi és que per molts cocs iper una esquena ben ampla !!
Un peto
Per molt anys, guapa!!!
ResponEliminaEls teus companys devien estar encantats amb aquest coc. Jo tamb´ñe sóc partidària de muntar les clares quan faig pa de pessic, perquè sempre queda més espobjós. I amb llet condensada....ohhhhh! Tota la setmana he estat esmorzant llesquetes de pa amb llet condensada! "És per no tenir agulletes", dic. Alguna excusa he de buscar fins que s'acabi el pot!
Per molts anys, noia!
ResponEliminaHi ha millor manera de celebrar-ho que no sigui amb llet condensada? ;-)
A casa només fem servir la llet condensada per fer el flam, així doncs, amb aquesta recepta, que fa moooolt bona pinta, li acabo de trobar un altre servei a aquesta llet!
ResponEliminaBon Nadal, Dolça!!
Petó!