salsa de fruites del bosc

Una bona caminada per la muntanya és perfecta si acaba amb un bon dinar, o sopar!
Després de trescar per camins, saltar rierols, veure vaques , cavalls i bens... hem trobat un racó carregat de mores i n'hem agafat unes quantes.
Les primeres han servit per fer una salsa que ha acompanyat un filet de vedella i una brotxeta de patata i ha donat un toc especial al plat. Les altres estan macerant-se en sucre per fer melmelada.

Per fer la salsa he necessitat:

-una ceba tendra
-un bon grapat de mores
-mitja culleradeta de sucre
-sal i oli

Picar la ceba ben petita i posar-la a foc ben lent amb el sucre , un pessic de sal i una miqueta d'oli fins que gairebé es caramel·litzi.
Mentrestant rentar bé les mores, triturar-les amb la batedora i passar-les pel colador xinès.
El puré resultant s'afegeix a la ceba i es deixa coure uns 10 minuts a foc ben baixet.
I ja està, a punt per posar-la al costat d'un bon filet fet a la planxa, acompanyat d'una brotxeta de patates, però també poden ser unes verduretes a la planxa, o el filet sol, senzillament!

Comentaris

  1. Hola Dolça!!
    M´ha fet gràcia perque estava contestant al blog de l´Anna i per uns minuts t´has avançat!! Les dues a l´hora!!! Bé, aprofito l´ocasió per saludar-te, això de Dolça m´ha picat la curiositat, perque jo sòc una apasionada de les postres i de tot allò dolç. La salsa que has preparat te una pinta deliciosa, i és perfecta per acompanyar un bon filet. Tenim a l´abast tantes coses boniques al bosc.., i a més són gratis!!!
    Tindrem que fer més passejades d´aquestes...
    Un petò, Dolça, fins aviat.

    ResponElimina
  2. Doncs tots a passejar pel bosc a veure si trobem aquestes delícies! I és que al final, amb la crisi, tots a la muntanya a buscar bolets, fruites del bosc, pinyons...ja,ja Sortirà barat això de cuinar. I sa, perquè ens farem un tip de caminar!

    Me l'apunto aquesta salsa, però no sé quan la faré, que per aquí ja no es veuen móres.

    ResponElimina
  3. Bona aquesta salsa! Les móres m'encanten, i acompanyant aquest filet han de ser una delícia!

    ResponElimina
  4. Aquesta salsa de fruits del bosc ha de ser boníssima!

    Petonets

    ResponElimina
  5. Caram, jo no se si invertiria les poques mores que acabo menjant a l'any en una salseta, encara que sigui tan bona com aquesta. M'agraden massa 'al natural' :-D

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  6. Faig una salsa molt semblant amb pomes, m'apunto la idea per fer-la amb móres, que m'encanten. I ja saps que sempre que vaig pel bosc torno ben carregada de fruites... Ara comneça la temporada de les cireretes de pastor, mmm....

    ResponElimina
  7. És una de les meves preferides per acompanyar la carn i el formatge, però aquesta tev feta a casa i amb el producte directa dels bosc ha de ser una passada.

    Muas!

    ResponElimina
  8. Me llevo esta salsa,el contraste del dulce y salado,me gusta mucho.
    Besets.

    ResponElimina
  9. Una salsa deliciosa ha tindre en conte per la propera temporada de mores
    Petonets

    ResponElimina
  10. M'encanta els fruits del bosc,i mes si son agafats per nosaltres mateixos,sòn més bons,.
    Una salsa deliciosa,me l'emporto,
    petonets wuapísima.

    ResponElimina
  11. Un aprovechamiento estupendo para esas moras recien cogidas.
    La idea de la salsa es estupenda para acompañar cualquier carne.
    Tendremos que salir a pasear por el campo más a menudo.
    Un beso.

    ResponElimina
  12. Saludos Dolça, hace mucho tiempo que no te visitaba, he estado casi cuatro meses fuera de combate, a partir de ahora yá entraré a tu cocina a probar las cosas tan ricas que haces.........paco

    ResponElimina
  13. Me encanta esta salsa, Dolça! Ayer la hice yo con frambuesas! Un besito y gracias por tu felicitación.

    ResponElimina
  14. És bonic això de poder menjar-se el que trobem al bosc.

    Esperarem a vore també la melmelada tan bona que faràs :)


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  15. si el plaer de recórrer les muntanyes també acaba a taula, la festa és ja rodona...
    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides