pastís de bolets
Fa dies que tinc el bloc una mica massa abandonat, i això no pot ser. La raó és que porto una temporada de cuinar poc, l'adolescent de casa és fora i això em permet estar menys per casa i quan passa això, el primer que se'n resent, almenys a casa meva és la cuina.
Aquest cap de setmana passat, passejant per la Cerdanya, vam proveir-nos amb uns quants ceps ( no us penseu que els vam trobar nosaltres, els vam pagar, que és molt diferent!)
Amb uns quants vaig preparar un carpaccio seguint aquesta recepta i amb la resta faig fer aquest pastís de ceps.
Vaig necessitar:
-1 kg de ceps ( també podeu fer-ho amb barreja de bolets)
-Mitja dotzena d'ous
-1 ceba
-1 got de brou de verdures.
- 1 bon rajolí de vi ranci.
- Oli d'oliva
- sal i pebre al gust
Picar la ceba ben petita i sofregir-la en una paella amb oli. Quan ja és transparent afegir-hi els ceps (o la barreja de bolets) tallats petits. Un aneu remenant i ho teniu a foc baixet una mitja hora.
Al got de la batedora hi poseu el brou, el vi ranci, els ous i la meitat del sofregit dels ceps i en feu un puré. Hi barregeu l'altra meitat de ceps a trossets i ho barregeu bé.
En un motlle de silicona untat amb una mica d'oli s'hi aboca la barreja i es posa al forn, al bany maria una mitja hora.
Es desemmotlla en fred i es pot servir acompanyat de la salsa que més us agradi, amb una amanida, o amb unes senzilles torrades.
Bon profit!
Aquest cap de setmana passat, passejant per la Cerdanya, vam proveir-nos amb uns quants ceps ( no us penseu que els vam trobar nosaltres, els vam pagar, que és molt diferent!)
Amb uns quants vaig preparar un carpaccio seguint aquesta recepta i amb la resta faig fer aquest pastís de ceps.
Vaig necessitar:
-1 kg de ceps ( també podeu fer-ho amb barreja de bolets)
-Mitja dotzena d'ous
-1 ceba
-1 got de brou de verdures.
- 1 bon rajolí de vi ranci.
- Oli d'oliva
- sal i pebre al gust
Picar la ceba ben petita i sofregir-la en una paella amb oli. Quan ja és transparent afegir-hi els ceps (o la barreja de bolets) tallats petits. Un aneu remenant i ho teniu a foc baixet una mitja hora.
Al got de la batedora hi poseu el brou, el vi ranci, els ous i la meitat del sofregit dels ceps i en feu un puré. Hi barregeu l'altra meitat de ceps a trossets i ho barregeu bé.
En un motlle de silicona untat amb una mica d'oli s'hi aboca la barreja i es posa al forn, al bany maria una mitja hora.
Es desemmotlla en fred i es pot servir acompanyat de la salsa que més us agradi, amb una amanida, o amb unes senzilles torrades.
Bon profit!
Aquest pastís el faig molt semblant amb escalivada. Però canviar l'escalivada per uns ceps de temporada em sembla una proposta excel·lent i deliciosa.
ResponEliminaI em sembla perfecte que aprofitis ara per sortir i passar temps fora de casa, je je je... ;)
Me encanta este pastel. Buen día
ResponEliminaTiene muy buena pinta,me gusta la idea de las setas,nunca lo he probado asi.
ResponEliminaBesets.
Ep...una recepta amb ceps per copiar!!!! Que bo, no???
ResponEliminaPtnts
El cep és un bolet boníssim i molt gustós, deu quedar un pastís excel.lent!
ResponEliminajo també estic de tornada, portava un temps sense fer coses...però ara tornem amb ganes de veure receptes noves com les teves..
ResponEliminaun saludo
Jorge
www.pocohecho.com
Gemma, la tinc d'intercanvi, deu dies, i la veritat és que se la troba molt a faltar però són unes vacancetes...
ResponEliminaCurra, me alegro de que te guste. Buen dia a ti también!
Mesilda, si t'agraden els ceps és perfecte, no hi ha res que emmascari el gust!
Marta, amb la "recolecta" de ceps que ens has ensenyat el pots fer, a més em sembla que no porta res d'allò que a tu no et va bé! see you tomorrow!
Annafs, nosaltres el trobem boníssim!
PTNTS
Dolça
Hola Dolça, ara podré canviar el típic pastís de peix que faig d'entrant als àpats multitudinaris per aquest de ceps... deu ser boníssim!!! Fins aviat
ResponEliminaDolça; ... els vareu trobar... a la parada/botiga... però els vareu trobar...
ResponEliminaS'escolta l'olor de tardor.
Que vagi de gust Dolça¡¡
Ufff! quin pastís! llàstima que aquí Ciutadella no n'hagi trobat mai de ceps però els faré amb altres bolets...
ResponEliminaQuina passada noia! Quan trobi ceps (o els compri, tot s'ha de dir) t'asseguro que el provaré, té un aspecte deliciós!
ResponEliminaL'any passat per Nadal vaig estar a punt de fer-ne però al final vaig canviar, però segueix sent una recepta que sempre he volgut fer!(sigui o no Nadal...), ara ja tinc la recepta!,és una garantía!gràcies.
ResponEliminaTan rico ♥
ResponEliminaveig que fas servir el mateix sistema que jo per obtenir bolets; per sort tinc a prop a can coll perquè si els he d'anar a buscar jo...
ResponEliminaun pastís de bolets em sembla una manera ideal de preparar-los, una manera que no se m'havia acudit mai.
Aquest pastís de bolets ha de quedar exquisit, el provaré ;)
ResponEliminaPetonets
Que cosa más rica!
ResponEliminaEs como un flan, tendré que probarlo.
Un beso.
Que maravilla de receta con estas setas tan de temporada. Todo un lujazo poder pegarle un mordisquillo.
ResponEliminaBesos.
Si aquest cap de setmana vaig a buscar-ne, i en trobem... el faré, queda anotat, ha d'estar molt bo! el faria amb variat de bolets.
ResponEliminaDolça,
ResponEliminaAquest pastís és una óptima manera d'aprofitar aquells bolets que no tenen una gran presentació o són massa grans.
En no portar crema de llet és més suau que els pastissos més habituals, gairebé seria com una truita de bolets.
M'agrada molt aquesta aportació.
Salut.
Ostres!! no se m'havia ocorregut mai fer un pastis amb els bolets. Segur que provo de fer-ho.
ResponEliminaMolt tentador aquest pastís de ceps, a casa ens agraden molt, llàstima el preu, són caríssims!!!
ResponEliminaJo també l'havia vist en versió escalivada, com la Gemma. Hauré de provar de fer-ho el pròxim dia que tingui bolets :-)
ResponEliminaA casa triomfen aquests tipus de pastissos! Té molt bona pinta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Una molt bona proposta!!!l'apunto!
ResponEliminaAcabo de descobrir que ja cuinaves molt bé quan encara no et coneixia!Nena, aquest pastís ha d'estar molt bo. Recordes aquells que vaig comprar a la fira del bolet a Tarragona, ja sé què faré...
ResponEliminaBon cap de setmana per a qui pugui descansar...
Nani
boníssim i ben aprofitat, bsts
ResponElimina