Melmelada de fruites del bosc... en aquest cas mores.
Com ja us vaig dir, després d'una de les meves caminades per la muntanya, vaig arribar a casa carregada de mores, més d'un quilo i mig. I com no podia ser d'altra manera van acabar en una melmelada.
La vaig fer de la següent manera:
Netejar bé les mores (un quilo), afegir-hi el suc d'una llimona, dues pomes golden tallades i 6oog de sucre. Remenar-ho bé i deixar-ho reposar tota la nit. Posar-ho al microones a màxima potència trenta minuts. Passar-ho per la batedora i després, carregueu-vos de paciència i coleu-la bé amb un colador de malla fina o amb un "xino".
Poseu-la en pots de vidre esterilitzats i els bulliu uns 20 minuts. (jo ho faig a l'olla exprés). Els deixem refredar cap per avall i ja teniu la melmelada a punt .
Què he trobat? Doncs que el granet de les mores fa imprescindible que s'hagi de colar i és una tasca una mica pesada de fer i que fa que de la quantitat que sembla que et surt se't reduexi gairebé a la meitat a l'hora de posar-la als pots, ja que hi ha bastant de desperdici. Però és bona, molt bona... i una vegada de tant en tant val la pena... Proveu-la i ja m'ho direu!
quin color més bonic que t'ha quedat aquesta melmelada! ha d'estar boníssima.
ResponEliminaAixò de colar la melmelada és una bona idea, així segur que a tothom li agrada!
ResponEliminaGlòria, jo ja vaig comentar que m'agraden més al natura, i com que les gaudeixo tant poquet no les faria en mermelada. :D
ResponEliminaAra bé, te una pinta tremenda!!
La de móres és de les meves preferides...
ResponEliminaM'agrada aquesta recepta al microones, no ho he provat mai... i sóc fan d'aprofitar el microones al màxim, de manera que t'asseguro que ho provaré.
És veritat que si no vols trobar el granet l'has de colar, però el resultat val la pena, oi?
El color és preciós, però el sabor és fantàstic, jo també la preparo i queda espectacular.
ResponEliminaBon cap de setmana
Petonets
Una mermelada casera ideal! un beso
ResponEliminaVenga entonces una tostadita con tu mermelada ♥
ResponEliminaEns resistim a fer melmelades a casa, i encara no sé perquè, són delicioses, i aquesta teva, colada i sense cap mena d'entrebanc ha de ser meravellosa.
ResponEliminaManel, el color és maquíssim, i em sembla que bona si que ho és ja que gairebé no en queda.
ResponEliminaVisc a la cuina, la melmelada de mores si no és colada té un excés de granet i és desagradable de menjar, pertant, a colar s'ha dit!
Oscar, però més de quilo i mig són moltes mores per menjar-se-les a "palo seco", no et sembla? Bastantes ja no van arribar a casa, ens les vam anar menjant a mida que les colliem o després pel camí!
Gemma, la majoria de melmelades les faig al microones. És molt més net!
Carmen, si tu també la fas, ja no cal que t'expliqui res, veritat?
fresaypimienta, cuando has probado de hacerlas en casa ya no te gustan las compradas!
AnaPowell, cada mañana para deasunar, tostadita con mermelada!!!
Vermells, serà que si les fem després ens agraden i ens les mengem????
PTNTS
Dolça
Que lujo poder salir a pasear y llegar a casa cargadita de moras, aunque sea sana pero que envidia.
ResponEliminaBesito y disfruta comiendo esa rica mermelada.
Barrejat amb poma! ho hauré de provar... Jo he aprofitat per a barrejar la pasta amb llavors del colador amb aiguardent per tenir un "orujo de mores" encara que una mica patillero...
ResponEliminaCom mola passejar i recollir!!
Jordi