pastís d'aniversari de xocolata (35)
Aquesta setmana a casa hem fet festa grossa, la meva filla ha fet 15 anys, i què millor que celebrar-ho amb un magnífic chocolate birhday cake. És una recepta de la web BBCgoodfood, lloc on podreu trobar receptes de cuina anglesa que trenquen amb el típic tòpic de que a Anglaterra no s'hi menja gens bé. Els dolços que hi ha són, gairebé tots, espectaculars.
-140g de mantega ( en pomada)
-175g de sucre
-2ous
-225g farina integral
-50g de cacau en pols
-250g de iogurt natural
-1 sobre de llevat
A la recepta original la farina integral és de la que porta el llevat incorporat i després s'hi afegeix bicarbonat. Jo he posat la farina sense llevat i enlloc de bicarbonat he fet servir un sobre de llevat.
Posar el forn a preescalfar a 180º.
Batre, molt ben batuda la mantega amb el sucre, fins que quedi una massa esponjosa on no es notin gens els granets de sucre. Afegir-hi els ous, d'un a un sense deixar de batre en cap moment.
Afegir-hi el iogurt.
Barrejar la farina, el llevat i el cacau i afegirho a la barreja ben a poc a poc.
Preparar un motlle amb mantega i farina perque no s'enganxi, abocar-hi la barreja i posar-ho uns 20-25 minuts al forn.
Treure'l del forn, una vegada s'hagi comprovat amb un escuradents que es cuit. Deixar-lo reposar dins del motlle uns 5 minuts. Desemmotllar-lo i deixar-lo refredar damunt una reixeta.
Per a la cobertura necessitem:
-150g de sucre en pols (a la tecepta original hi posa 300 però m'ha semblat massa)
-2 cullerades de cacau en pols
-1 cullerada de mantega (en pomada)
-3-4 cullerades d'aigua bullida bullint.
Tamisar el sucre i el cacau en un recipient i posar-hi la mentega i dues cullerades d'aigua bullint. Anar remenant fins que agafi una consistència sua i untable (si es fes massa rígida anar-hi afegint aigua bullint, gota a gota, fins aconseguir la consistència desitjada)
Posar la cobertura damunt el cake i deixar-ho refredar una mica. Tallar-lo a trossos i posar una mica de guarniment de diferents tipus de xocolata damunt de cada trosset.
A nosaltres ens ha agradat moltíssim, espero que a vosaltres també!
Doncs moltes felicitats a la teva filla....quin pastis mes bo!!!
ResponEliminaUna abraçada,
Dolça, en primer lugar felicidades a tu hija por esos 15 años que acaba de cumplir. Mis mejores deseos para ella.
ResponEliminaFelicidades también para ti por este estupendo bizcocho que, además de estar exquisito, habrás hecho con todo el amor de madre, creo que así las cosas salen mucho mejor.
Felicidades a la madre y a la hija.
Saludos
Felicidades!! a la cumpleañera.
ResponEliminaQue siga multiplicando esos años y disfrutando de esos estupendos pasteles que tú le preparas.
Un beso.
Felicitats, per la teva filla i per tu, el meu fill gran els fara al mes d'agost, com passa el temps!!!.
ResponEliminaPtns
Moltes felicitats!
ResponEliminaEls pastissos son de les millors coses de la cuina anglesa, no hi ha cap dubte. A tu t'ha quedat fantàstic.
Una abraçada
Vaya chocolatada, este tiene que estar de muerte, besos, pepa.
ResponEliminaQue buena pinta. Se ve tan esponjosito, dan ganas de hincarle el diente.
ResponEliminaFelicidades a la cumpleañera.
Biquiños
Per molts !!!!
ResponElimina...i com diu la gent gran del meu poble: "i que nosaltres ho puguem veure"
un petonàs
Felicitats per la teva filla... no hi ha res com celebrar-ho amb un pastís tant bó com aquest!!!
ResponEliminaPetonets
Delicioso pastel, muchas felicidades para tu hija. La mia también cumplio años ayer. No conocia tu blog pero desde hoy lo seguire,
ResponEliminaUn beso
Felicidades a tu hija, que bonitos son los 15 años!
ResponEliminaY el pastel tiene una pinta estupenda, felicidades!
Per molts anys! 15 anys és una edat molt bonica i especial... Torbo que l'heu celebrat ambun pastís fantàstic, amb xocolata a tope!!! Segur que la teva filla haurà quedat molt contenta :)
ResponEliminaGlòria, moltes felicitats a la teva filla i a tu per fer-li aquesta delícia!! ;)
ResponEliminaPetons!
dolça, feliçitats per el maravellós pastís y el aniverçari de la tégua filla........salutaçións paco
ResponEliminaa casa, un pastís de xocolata com aquest és també el reclamat per celebrar els aniversaris
ResponEliminaFelicitats dobles, per a la mare i la filla
Una abraçada
Felicitats a la "petita" de casa!
ResponEliminai a la cuinera, que això té una bona pinta....
Portem una batalla de pastissos que potser sí que al final hauré de posar un comptador de pans de pessic al meu bloc també XDDD
ResponEliminaAquest té, efectivament, la pinta de pastís anglès: humit, espès i deliciós :-O
La boca la tengo echa agua... pero que tarta madre mía! que ricoo
ResponEliminaFelicidades a la peque!
Besos
Quines tartes!!!! Dolça, t'he vist comentant al meu blog, gràcies pels consells amb la masa dels canelons. Em quedo xafardejant la teva cuina.
ResponEliminaPetons!
Uff! Em resisteixo a mirar les fotografies que exposes.
ResponEliminaEstic a règim i em resulta dificilissim no enlluernar-me amb aquestes coses.
Te una pinta deliciosa. Tan de bo, fos tan bo per mi com l'especte que té.
però creume que sé que està deliciosa. Es com si ja l'estigués provant.
Una abraçada. I felicitats a l'adolescent que tens a casa, no pot estar més contenta. (Quina edad aquesta...)
Felicidades a la cumpleañera y a ti por regalarle esa tarta.
ResponEliminaBesos a ambas
Muchisimas felicidades para tu hija!!Seguro que disfruto con tu estupendo pastel.
ResponEliminaBesets.
Buf! Els pastissos anglesos són brutals! Jo em vair portar un llibre d'allà, però la veritat és que amb Internet se'n poden a trobar a munts. Només a la de la BBC...
ResponEliminaVeig que compartim gustos anglesos i xocolataires!!!! ;-)
Besets i felicitats per la teva filla!
Dolça, hola guapa!
ResponEliminaFelicitats a la teva filla! Per molts anys! El pastís de xoco em fa la boca aigua :)
Petons,
Marina
Se'm fa la boca aigua de veure el pastís.
ResponEliminaMoltes felicitats a la filla i a la mare.
Un bon pastís per una edat molt maca, feliíta a la teva nena, de xocolata!!!! La foto ho diu tot.
ResponEliminapatonets
Sònia, moltes gràcies de part seva.
ResponEliminaJuan, amor de madre y una amenaza enorme que planeaba sobre mi cabeza: como no me hagas un pastel de chocolate, para el día que vengan mis amigas, verás!! jejej.
Empar, si para hacer pasteles en mi casa no se necesitan cumpleaños!!
Neus, i com ho portes això de l'adolescència? Uf!!! però és una edat bonica, jejej!
Josep, realment els cakes anglesos són una passada!
Pepa, de muerte!
Caldebarcos, es un pastel importante, esponjoso pero no ligero.
Dolorss, a casa meva també es diu això de ... i que nosaltres ho poguem veure! jejej és que de Balaguer a Reus no hi ha tanta distància.
Maria, realment el pastís estava bo, boníssim.
PTNTS
Dolça
Mari, ahora me paso por tu blog a ver el pastel que le hiciste a tu hija.
ResponEliminaDaniela, 15 años, quien los pillara, verdad?
Gemma, a casa quan celebrem alguna cosa ha de ser amb xocolata, mooooolta xocolata. Estem enganxats a la xocolata.
Mil gràcies Mercè.
Paco, gràcies per les felicitacions.
Alfons, i qui no vol celebrar els aniversaris amb una bona dosi de xocolata? Els i les adolescents segur que no!
La padrina, ben tornada!!! A veure si ens veiem més sovint, tant per dins el món blocaire com fora!!!
Surfzone: no ens ho posem com a repte perquè potser molt perillós... per a la balança, jejej
Cuinera, la "peque" queda felicitada!
locasita, benvinguda, passeja tot el que vulguis.
Montse, és dificilíssim estar en aquest món dels blocs de cuina i fer règim, veritat?
Gracias, futuro bloguero, de parte de la hija y de la madre.
PTNTS
Dolça
mesilda, le encantó a ella, a sus amigas, a su padre, a su madre... a todo el mundo, es que està riquísimo!
ResponEliminaMassitet, és que els cakes anglesos són molt bons i si afegeixes la xocolata... no cal dir res més, no et sembla?
Marina, mil i una gràcies pel teu comentari.
Xavier, doncs si el fas ja em diràs que tal, és millor menjat que vist!!
M:José, la condició era: mama, pastís de xocolata!!!
PTNTS
Dolça
Moltes felicitats a la noia i a la mare!,un pastís segur al seu gust oi?...i al gust de tots els qui se'l van cruspir!!a reveure,mercè-DC
ResponEliminaMoltes felicitats!! Segur que amb aquest pastís de xocolate la teua filla es va fer molt contenta. Boníssim!!!
ResponEliminaMoltes felicitats per la teva filla, la recepta del pastis sembla molt bona ho provarem
ResponEliminaMolts petons
Sí, podem deixar la balança en crisi absoluta XDDD
ResponEliminaMoltes felicitats per aquests 15 anys!!!!!!!
ResponEliminaT'ha quedat un pastís genial, tota una bomba de xocolata.
Una abraçada.
Quin super pastís!! Quina pinta!! Ohhhh!!
ResponEliminaFelicitats per els 15 i per el pastís.
Hola Dolça, felicidades para tu hija y felicidades para ti por ese pedazo de pastel, y gracias tambien por el consejo sobre el mido, un saludo.
ResponEliminaJUAN
aquest pastís és espectacular!
ResponEliminajo tinc entés que a Anglaterra el menjar no és massa bo, però que la reposteria és espectacular.
pt!
Felicitats a la teva filla!!! encara que tard!!!
ResponEliminaTé un aspecte fabulós!! gràcies per la recepta!! li he donat un cop d'ull a l'e´llaç i m'ha encantat BBCgood Food!! gràcies!!
Petonassos
Miel
Así que también tienes alguna Tauro o Aries por ahí ehhhh? El mes de Abril es fantástico para cumplir años y cómo divierte hacer dulces, el tuyo de chocolate me encanta. Abraza a tu hija de mi parte, está en una edad preciosa que hay que cuidar mucho.
ResponEliminaFelicidades a ti también por tu blog que acabo de conocer gracias a tu felicitación.
Un abrazo.
Ana