Un altre pastís de xocolata (17)
Ara començo el meu llarg cap de setmana. Estava desitjant que arribés, no he de fer res d'especial...només descansar, recarregar piles i, si el temps ho permet, començar a trencar aquest color de pell blanquinós i malaltís que arrossego després de tants mesos d'hivern.
Per desitjar "bones mini-vacances" als meus companys de feina avui els he portat un esmorzar pedagògic de xocolata. Em sembla que l'he encertat de ple. Ja ho diuen que la xocolata va bé per aixecar els ànims!
He necessitat:
-200g de xocolata de postres
-100g de mantega
-4 ous
-125g de sucre
-1 tassa (de café amb llet) de llet
-6 cullerades de farina
-1 culleradeta de llevadura Royal.
Per desitjar "bones mini-vacances" als meus companys de feina avui els he portat un esmorzar pedagògic de xocolata. Em sembla que l'he encertat de ple. Ja ho diuen que la xocolata va bé per aixecar els ànims!
He necessitat:
-200g de xocolata de postres
-100g de mantega
-4 ous
-125g de sucre
-1 tassa (de café amb llet) de llet
-6 cullerades de farina
-1 culleradeta de llevadura Royal.
Desfer la xocolata amb la mantega.
Batre els rovells d'ou amb el sucre fins que quedi una massa escumosa i de color blanquinós. A fegir-hi la llet, després la farina i al final la llevadura Royal.
Pujar les clares a punt dde neu i barrejar-les amb la xocolata desfeta amb la mantega una vegada estiguin gairebé fredes.
Barrejar-ho tot.
Preparar un motlle amb mantega i farina, perquè no s'enganxi, i abocar-hi la massa. Posar-ho dins un altre recipient amb aigua perquè es cogui al bany maria, i al forn, ja calent, a 200º, uns 3/4 d'hora. Ho deixem reposar i quan estigui una mica fred ja ho podem treure del motlle.
Ho espolvorem amb xocolata en pols barrejada amb una mica de sucre glass. I ja està!
Aquesta recepta està inspirada en clásico pastel de chocolate de http://dulcestentaciones.wordpress.com/
Un altre pastís a la carpeta dels xocoaddictes, je je je...
ResponEliminaNoia, quina sort que tenen els teus companys... no m'estranya que tot es vegi amb més bons ulls després d'una injecció de moral amb un tall de pastís d'aquests :)
Té una pinta per calvar mossegada a la pantalla!
quina pinta que té aquest pastís!!! em convides a berenar? jeje :-D
ResponEliminapt!
Si se vendiesen las babas a peso, en estos momentos me hacía de oro jajajaja, madre de dios que pinta tieneeeeeeee, me comía un trozo ahora mismito sin remordimiento ninguno.
ResponEliminaUn besazo preciosa
Molt ben explicat, pas a pas, si senyora!!
ResponEliminaTe una pinta increible maca!!
Jo no l'he fet mai així. Anotada!!
Un petonet.
Hola! en mi blog he dejado una cosita para ti. bs!
ResponEliminaMa Petite Boulangerie
A qualsevol se li aixequen els ànims amb aquest pastís tan deliciós.
ResponEliminaI bones mini-vacances!
ptns.
M'ha encantat aquest esmorzar pedagògic de xocolata...que n'ha sobrat un trosset?
ResponEliminaPtnts
ja magradaria a mi tenir una companya de feina que em portes aquests dolços, i més si son de xocolata
ResponEliminaper cert, vaja currada amb el pas a pas...felicitats!
M’encanta el pas a pas del pastis de xocolata, ara que no se que menjar-me si aquest pastis o les tartaletes que has posat abans.
ResponEliminaQuin be de deu!!!
Hola Dolça. Este pastel de chocolate ha debido estar tan rico que me da que no ha quedado nada, me hubiera gustado poder probarlo. Tomo nota porque su aspecto es fabuloso.
ResponEliminaAprovecho para decirte que, si quieres pases por mi blog, he dejado algo para ti. Espero te guste y no lo tengas.
Saludos
Ostres, aquest pastís de xocolata té una pintaaaaaa deliciosa!! No m'estranya que aixequi els ànims!! ;)
ResponEliminaPetons!
Se ve exquisito tu pastel de chocolate... ¡Buen fin de semana!
ResponEliminaCuando encuentre curro quiero una compañera como tú!!! Qué rico chica, quedarían encantados!!
ResponEliminaUn besazo guapa!!
Dolça; -No tot son postres... a la cuina- Ja poden està contents els companys de la feina amb una "dolça" tan i tan bona... si els companys s'ho mereixen... molt ben aprofitat aquest pastís.
ResponEliminaAmb les explicacions donades, dona unes vibracions estupendes de clavar-hi la dent.
Que vaigui de gust Dolça Josep -menja de bacallà-
Coucou Dolça,
ResponEliminaTrès beau dessert qui j'en suis sûre est aussi bon qu'agréable à regarder. Bon premier mai et plein de bonheur toute l'année.
Una abraçada ben forta,
Henriette
ganxeta, feia díes que no pasava per la teva cuina i veig un nou look , m´agradat molt i molt i ni que dir del pastís de xocolata pels companys , ei , que et sembla si et dic l´adreça d´on treballo ? a les cinc vaig a fer el café i si et veig venir amb el cistellet i el pastisset com la caputxeta el meu dia serà complert.
ResponEliminaun petonàs maca
No són difícils de fer!!I són deliciosos, t'ho asseguro.
ResponEliminaBon cap de setmana maca.
Hola Dolça.
ResponEliminaLa foto habla por si misma, una autentica maravilla x
Jo vull ser company de feina teu!!! Visca la xocolata!!!
ResponEliminaala un altre de xoco per guardar jejej no se acaben mai els pendents jejej aquest pinta fenomeno,un peto guapa.
ResponEliminaQuins desitjos més bonics pels teus companys de feina. I quin bon temps ha fet aquest cap de setmana, has agafat color? Salut!!!!
ResponEliminaHola Dolça,
ResponEliminaPots copiar tot el que vulguis, et dono el meu permís de manera il·limitada,
i la meva amistat igualment!
Petons,
Henriette
chocolata...:P
ResponEliminam'encanta!
Madre mía que cosa tan buena, me apasiona el chocolate, y no veas como me gusta esto... Un beso!
ResponEliminaSense comentaris!!
ResponEliminaBoniiiissiiimmmmmm!!
Dolça bonica!! quina foto més xula que has fet! i la recepta un vici i dels grans. Muac.
ResponEliminaBoníssim! I res més!
ResponEliminaUna abraçada!
Gemma, és un pastís autèntic per a xocoaddictes,
ResponEliminaEva, et convido a l'esmorzar pedagògic, els dimecres a 2/4 d'11.
Rosa, exageradaaaaaa!!!!
vanesuky, jo així al bany maria no l'havia fet mai fins que vaig tenir aquesta recepta, i realment val la pena.
Eva Ma Petite Boulangerie, gracias, la pondré en la columna derecha del blog. Gracias por pensar en mi!
Annafs, les minivacances han anat perfectes i el pastís va aixecar els ànims de tota la colla!
Marta, em sap greu, no n'ha sobrat ni una molleta!!
Manresa, fer un cop a la setmana esmorzar pedagògic no és massa feina i dona bon rotllo, que a la feina que faig moltes vegades fa falta!
Dolorss, les tartaletes i crestes de Sant Jordi realment si que em van donar força feina, i a més com que van haver de ser en dues tandes, doncs van ser dues tardes entretingudes... però Sant Jordi va anar molt bé i això és el que compta.
Juan, gracias por pensar en mi, lo colgaré en la columna derecha del blog.
mercè,com ja he li he dit abans a l'Annafs, el pastís va aixecar els ànims a tota la colla!
Sol, mil-i-una gràcies
Mandragora30, pero me quieren a mi o sólo quieren a mis desayunos pedagógicos?....jejeje
Josep -menja de bacallà- una dent és poc, li vam clavar la mandíbula sencera!!!
Merci Henriette
Mai, ganxeta, només cal que m'ho diguis i jo, com la caputxeta vermella, et portaré el cistellet amb l'esmorzar!!!
Ana Powell, gracias
Francesc, doncs si vols ser company de feina meu hauràs de demanar trasllat perquè jo no em penso moure!!!!
Elena, és que això de la xocolata permet fer pastissos esplèndids.
Olles, ganxeta, doncs si que he trencat el color de peix bullit que tenia, i com que sóc de les que ràpidament es posen morenes, ara ja faig cara de salut! A veure si aquest proper cap de setmana puc continuar la teràpia de canvi de color.
Joan, jo a vegades davant un pastís de xocolata em passa el mateix que a tu, només puc dir...mmmm xocolata, i clavar-li queixalada.
laura, pues anímate a hacerlo!!
titanii, illetapitita, gràcies
vermells, gràcies pels elogis, però no n'hi ha per tant!!!
Mil-i-una gràcies a tots i totes.
PTNTS
Dolça
DolÇa, te quieren a tí, mujer, eso seguro... Pero si además los cuidas tan bien el cariño se triplica jeje
ResponEliminaUn besazo genia!!
Hola he podido tener algo mas de tiempo y leer tu blog y deseo que pronto puedas tener tu color de piel mas dorado y dejar el color amarillo y enfermizo el cual mencionas en este post, me gusta mucho el espacio que haz creado solo que se me hace mas dificil ya que debo traducir tus post y poder leerlos.
ResponEliminaLa torta fantastica y ya te contaré de acuerdo a lo que pueda traducir las recetas !!
Besos tiene recetas muy buenas