TRUITA D'ESPÀRRECS I ALLETS TENDRES
- -Un bon manat d'espàrrecs acabats de collir
- -2 o 3 allets tendres
- - un parell d'ous
- - Sal i oli
En una paella posem els allets talladets petits a sofregir, a foc ben baixet.
Mentrestant netegem els espàrrecs, amb unes tisores tallen les puntes i una mica de tija (hem de vigilar no tallar massa tija ja que aleshores és dura). Podem escaldar-los un parell de minuts en aigua calenta i després escorre'ls i posar-los junt amb els allets tendres (així és com ho havia vist fer a casa meva). O podem posar les puntes dels espàrrecs a la paella amb els allets i, a foc ben baixet, afegint-hi tres cullerades d'aigua, deixar que es coguin.
Quan ja els tenim a punt fem una truita de dos ous.
Jo hi he posat uns talls de butifarra blanca feta a la planxa per damunt, aprofitant que feia una mica de fred. Normalment sola amb una mica d'amanida és un perfecte sopar de primavera.
Aquesta recepta la he penjat al concurs de truites del http://recipespicbypic.blogspot.com/ de la Núria
Ganxeta, has encertat de ple. M'encanta la truita d'espàrrecs. Quan arriba aquest temps em torno boja. Abans una amiga de la meva mare, portava cada diumenge a la tarda a casa meva un bon manat, però d'aquells grans, grans, i feiem amb els espàrrecs de tot, truita, escabetx.... Ara si vull espàrrecs els haig de comprar o posar-me les xiruques i anar a buscar-los, però això em dóna molta mandra. A casa meva ens han agradat sempre. Quina bona pinta, per sopar, un bon entrepà de truita d'espàrrecs i una cervesseta i, com una reina. Salut!!!!!!
ResponElimina-No paren els esparregaires aquests dies i és que és quan son més bons oi? m´agraden, però sense abús , una truiteta un dia,un remenat i potser una sopeta , però amb tres cops a la temporada ja en tinc prou , tot i que crec que només he menjat unatruita enguany ,pensaré alguna cosa qaun em posi bona.
ResponEliminapetons veïna
LA meva preferida, i si els espàrrecs son collits per tu mateixa encara millor!!! Nosaltres hem plantat esparragueres al jardí, i un cop a la setmana tenim truitea bona com la teva! Molts petons.
ResponEliminaQue bé poder anar a collir els espàrrecs per després fer-ne una truita tan bona com aquesta que ens presentes avui!! :)
ResponEliminaA casa me'ls porta l'àvia...que quan fa bo va a passejar...i sempre en veu...a mí em costa una miqueta més veure'ls, però amb els anys els veus més!
ResponEliminaDeliciosa truita!
Ptnts
Dolça; Tinc uns parents a Llagostera (Gironés), i alguna que altre vegada he anat a buscar amb la meva cusina els espàrrecs de marge, ella ho enfilava força bé, aixó de trobar-los, jo també m'enfilava però d'esgarrapades, aixó sí curades al vespre amb una truiteta de espàrrecs tendres¡¡
ResponEliminaJosepb -menja de bacallà-
Olles, ganxeta, no cal que et posis les xiruques!!! Amb unes bambes ja fas, una bona caminada per la riera de Maspujols i tornes amb un esplèndid manat... Ara que aquests dies més que espàrrecs el que agafaràs és un bon constipat!!
ResponEliminaBones festes i bones processons.
Mai, ganxeta veïna, que estiguis malaltona no m'agrada gens, vinga uns bons caldets calentons i a recuperar-se. Una abraçada.
Parella, a mi no m'agraden tant com per a plantar-los al jardi i fer-ne una truita a la setmana, jo amb tres o quatre a la temporada ja en tinc prou, i així també tinc excusa per anar a fer una bona passejada per les muntanyes de les rodalies, i de pas ens aturem a la cansaladeria dels pobles a comprar llangonissa, o a l forn a buscar un bon pa de pagès... Ai! aquesta roba que seguirà minvant!!!
Mercè, i si no els pots anar a collir, al mercat se'n troben!
Marta, deu ser això de l'edat, i jo com que ja sóc una miqueta gran... doncs els trobo més fàcilment! jejje
Josepb -menja de bacallà-, tens raó amb això de les esgarrinxades. Segons on es troba l'esparraguera més val no acostar-t'hi ja que pots sortir-ne una mica malmès, però aquest any que el bosc no està sec se'n troben sense tant de risc.
PTNTS
Dolça
Ummmmmm que me gusta esta tortilla, en Ibiza hay muchos y los congelo para tener todo el año.
ResponEliminaUn besazo preciosa
Bonjour Dolça,
ResponEliminaJe viens faire un petit tour sur ton blog pour te souhaiter de bonnes fêtes de Pâques pleine de joie!
Avec toute mon amitié sincère,
Henriette.
No hi ha res com una bona truita d'espàrrecs de marge acabats de collir mentre tornes d'alguna excursió... deliciosa!
ResponEliminaAquí no hi ha massa tradició d' anar a collir espàrrecs. Al menys jo, no sabria on anar-ne a collir.
ResponEliminaJo els compro a la fruiteria i els allets sí que els tinc a l' hort...Una truita boníssima.
ptns.
Aquí també és molta tradició anar a collir espàrrecs, però jo no ho faig mai. El que sí faig és posar uns quants alls tendres a la truita, com es fa a casa teva!
ResponEliminaSi vols, pots passar pel meu bloc on trobaràs una cosa per a tu.
Una abraçada
Que bones que són les truites d'espàrrecs, jo també hi poso alls tendres si en tinc, li dona un toc molt bo.
ResponEliminaNo sé si és millor menjar-se la truita o anar a buscar els espàrrecs!
Un petonet!
Hola Dolça, aunque un poco tarde espero ponerme al día jj.
ResponEliminaEsta tortilla me encanta, siempre que puedo la hago. De siempre me ha gustado y al ver la foto se me ha hecho la boca agua. Tuvo que estar fabulosa.
Saludos
Quina truita més deliciosa, m'encanta i amb la botifarra blanca ja es per fer festa major!!
ResponEliminaHola Dolça!
ResponEliminaEstic començant a preparar el post per dilluns de les truites: Blog your Omelet i ara no sé si tu vas participar amb aquesta o no... tinc la URL guardada peró quan veig el post no he trobat el logo ni la menció del concurs... em sembla que tinc un embolic! Que m'ajudes?
Gràcies guapa!
http://nototsonpostres.blogspot.com/2009/04/truita-desparrecs-i-allets-tendres.html
ResponEliminaNúria, a veure si ara ja està solventat. Fa un parell de setmanes se'm va desconfigurar el blog i m'han marxat algunes coses, entre elles el coulant de la capçalera, i m'imagino que el teu logo deu ser alguna de les coses que va volar!!! A veure si ara ja està bé.
Gràcies i perdona.
PTNTS
Dolça